ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝΕ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝΕ

Ονειρεύτηκα πάλι χθες εκείνη την φοιτητική εκδρομή στην Ζάκυνθο, τέτοιες μέρες πρέπει να ήταν, με το τέλος της εξεταστικής του βου εξαμήνου... 
 
Τότε που, αφού πάλι ήπιαμε όλα μας τα λεφτά σε ούζα στην Κυλλήνη διανυκτερεύοντας στον σταθμό του τραίνου για το πρωινό πλοίο, την επομένη στην Ζάκυνθο την βγάλαμε στεγνοί. Πατάτες τηγανιτές και μια γεμιστά στην μέση, σοσιαλιστικά μοιρασμένα, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του λέει, πριν την επιστροφή στην Πάτρα κάνοντας auto-stop σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που πήγαινε για σερβις. 
 
Άγιο είχαμε...
 
Ακολούθησε μετά στο όνειρό μου ένα μεγάλο άλμα σε εκείνη την επόμενη ηρωική εποχή της ζωάρας. Τότε που ο Κοσκωτάς έδινε 2-3% πανωτόκια (και άλλα τόσα μαύρα στους παροικούντες στις Ιερουσαλήμ) αλλά πάλι κανένας έγκυρος δημοσιογράφος δεν τόλμησε τότε να ρωτήσει "πόθεν βγαίνουν τα κέρδη και είναι ο τύπος τόσο large" και χρηματοδοτούσε την "ανάπτυξη";; Αυτήν της Εκάλης κυρίως, αυτήν την τώρα παρακμασμένη που έχει βγει τώρα σχεδόν όλη τζάμπα στο spitogatos.gr. 
 
Μερικές δεκαετίες αργότερα, που το έψαξα στο ίδιο όνειρο, βρήκα ίχνη για μαζική παραγωγή της ΠΥΡΚΑΛ εκείνης της εποχής που δεν προλάβαινε να παράγει οβίδες πυροβολικού και για το Ιράν και για το Ιρακ, που τότε είχαν 10ετη πόλεμο. Μέχρι που η ζήτηση ανάγκασε τους τότε προύχοντες να βάλουν χέρι και στα πολεμικά αποθέματα του Στρατού. Καθόλου τυχαία εκείνη η φωτιά στην Μαλακάσα που έκαιγε με εκρήξεις δυο μέρες! Έσκασαν καμιά δεκαριά, δικαιολογήθηκαν αρκετές χιλιάδες βλήματα από το έλλειμμα, όλα καλά, το σώσαμε.. . 
 
Και ο Κοσκωτας τι ρόλο έπαιζε;; Θα ρωτήξεις ίσως .
 
Και τότε θα σου απαντήσω στο ίδιο όνειρο ευθαρσώς και χωρίς πολλά μακ μουκ και υπεκφυγές:
 
Μα τον frontman του τότε διοικητή της Εθνικής, του exman της Σταη, του Στέλιου του Παναγόπουλου, με το όνομα, πρώην πωλητή εγκυκλοπαιδειών, μετά εφοπλιστή, σύμβουλου του Αντρέα (έναντι διάθεσης της συζύγου του) , που είχε οργανώσει τα deals και το financing του κόλπου με τις οβίδες. Ίσως και αρβύλες να πούλαγαν, το ψάχνω ακόμα, ίσως στο επόμενο όνειρο η απάντηση . Και που για να γλυτώσει ο καψερός, μετά που αποφάσισαν τα Αμερικανά να σταματήσει η μπιζνα και δώσανε στεγνά τον Κοσκωτά , πήγε και παντρεύτηκε άρον άρον την κόρη του σύμβουλου του Καραμανλή, την Λωρα Μολυβιάτη και βγήκε λευκός από το πλυντηρεξ που του δώσανε οι δεξιοί. Λόγω συγγένειας μάλλον. 
 
Τυπική ιστορία της Εκάλης αυτή, έπαιξε μετά και με άλλους πρωταγωνιστές ίδια και απαράλλακτη, και αν δεν με πιστεύεις αγόρασε κανένα Ciao, έτσι για Αλλαγή, και βρες τις διαφορές με το τι παίζει τώρα.Και εκεί ακριβώς ξύπνησα 40 χρόνια μετά και ανάπτυξη, εκείνη που θα μπουκαρε στις 18, δεν είδα!Άφαντη η μπαγασούλα
 
Θα μου πεις βέβαια ότι είναι δύσκολο να ξαναγυρίσει στο ξύπνιο μου η εποχή που η Τρεμη δεν είναι ΚΚΕ για να λέει τις ειδήσεις τότε που η Λιάνα που ήταν ακόμα πούρα Καραμανλικιά, ο Θεοδωρικάκος γραμματέας της ΚΝΕ, και ένας Κοσκωτάς δίνει ολούθε πανωτόκια ως άνω. Και εγώ θα ξαναβαρούσα φάπες στην τηλεόραση του όνειρου μου, μόνο για να μην ανεβοκατεβαινει η εικόνα της. Τότε ίσα που μπαίναμε στην Παγκοσμιοποίηση, τώρα ίσα που βγαίνουμε για να μπούμε στην επόμενη, την πολυδιασπασμένη. Έγχρωμες και flat οι τηλεοράσεις πλέον, προοδέψαμαν. 
 
Αν αποφασίσουμε ότι δεν θα πάμε πάλι έτσι για τέτοια "ανάπτυξη" καλοφάγωτη και οι δημοσιογράφοι να κάνουν την δουλειά τους κάνοντας τις ερωτήσεις που δεν θέλει ο άλλος να απαντήσει, βρώμικο 89 δεν θα ξανά έχουμε! Εκτός αν συνεχίσουμε να έχουμε μπούκωματα με λίστες Πέτσα, χορηγίες από εφοπλιστές για πολιτικές επικίνδυνες και στα εθνικά και την οικονομία και μνημόνια εσωτερικού ή εξωτερικού για να την ορίζει. 
 
"Ένας είναι ο νεοφιλελευθερισμός", θα έλεγε σήμερα πεισματικά ο Χαρίλαος, αν ζούσε. Και θα είχε δίκαιο όσο θα πλάκωνε στις καρπαζιές εκείνον τον Μήτσο, που ξεχνάει ακόμα κάτι αποφάσεις περί συνεργασιών του 10ου, που ισχύουνε ακόμη. Ξέχασαν να τις αλλάξουνε τα ζαβά. 
 
Δεν αρκούν οι διακηρύξεις, όσο καλά διατυπωμένες και εμψυχωτικές και να είναι, όταν στο τέλος αναθέτεις εργολαβικά και χωρίς συνεχή έλεγχο "από τα κάτω" στον οποιονδήποτε "επώνυμο" δείγμα κάποιου νεποτισμού για να την υλοποιήσει. 
 
Αυτό ίσως να το έλεγε και ο Ανδρέας αν ζούσε. Και θα είχε τότε και αυτός δίκαιο για τον πατερναλιστικό καπιταλισμό, που τελικά δεν του έκανε την χάρη και επικράτησε.
 
Τώρα σκάνε πάλι κάτι αποθήκες πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο. Βάρδα πόσα ελλείμματα αποθηκών θα καλυφθούν πάλι έτσι από το επίσημο και ανεπίσημο πάρε δώσε στην Ουκρανία. 

Από παιδί, στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές....ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ..ΕΔΩ και ΕΔΩ.


 

12 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η αποστρατικοποίηση και αποδυνάμωση της πολεμικής μηχανής συνεχίζεται έμμεσα και στην Ηπειρωτική Ελλάδα και όχι μόνο στα νησιά ...

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ανατινασεται αποθήκη πυρομαχικων εντος οργανωμενου στρατοπεδου και μαλιστα της Πολεμικης Αεροποριας δείχνει απο μακρυα ότι κατι βρωμάει.
Ουδεποτε εχει συμβει αυτο εκτος της Μαλακασας οπου ισχυει ακριβως οτι αναφερθηκε αλλα και πολλα αλλα παρατράγουδα με κομπινες με την ΠΥΡΚΑΛ με ελλειπεις αποστολες πυρομαχικων και λαθρεμποριο απο χαρτομουτρα παντος καιρου που την διοικουσαν.
Αν δεχτουμε οτι πηρε φωτια μια προστατευμενη μισοθαμενη αποθηκη με εκαθαρισμενο και προστατευμενο χωρο γυρω, της τοτε οι υπευθυνοι αξιωματικοι θα επρεπε να πανε σπίτια τους.Εκτος αν ως "εμπιστοι" εξελιχθουν σε στρατηγους η υπουργους. Καθε συμπτωση με οσους τους κλεψαν τα μεμετια τους φανταρους στον Εβρο γιατι ξεχασαν να παρουν μετρα οταν εκαναν ασκησεις διπλα τους, εντελως τυχαια.Υπαρχει και αποστρατοι πτεραρχοι κοματοσκυλα μαιντανοι των ΜΜΕξαπατησης που προσπαθουν να μας πεισουν οτι τα αεροπλανα του 1973 ειναι σαν καινουργια αποκρυπτοντας οτι πετανε στα τυφλά. Μια ζωη σκοτωνονται οι ικανοι για να επιβιωνουν τα ψοφημια.

Dojo Westend είπε...

Ίδια εποχή Πάτρα πλατεία Αγίας Σοφίας. Ρε δε μου καιγόταν καρφί τότε για ότι συνέβαινε. Πολυτεχνείο χορός διαλογισμός και κάνα ξενύχτι στο Συνεργειο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλς Dojo ...όμορφα χρόνια τότε ε ;; Πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας προς το χειρότερο σήμερα.

Dojo Westend είπε...

Πολύ όμορφα χρόνια ήταν η ζωή ακόμα φυσιολογική. Εκεί στο 90 που ήταν ΠΘ ο μπαμπάς Δράκος άλλαξαν τα συμβόλαια και έπιασε χορό ο Μαύρος. Κι απ χορό το γύρισε σε πανηγύρι δαιμόνων και αποστατών. Έχουν γνώση όμως οι φυλακές. Ο Πέλεκυς θα πέσει βαρύς.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες, μήπως κάποια πυρομαχικά προορίζονται για τον χώρο -χώρα χωρίς κρανίο σε αναμονή παραλαβής Φ16?

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Θα μας βάλει χέρι ο Ζέλε που θα στείλουμε άοπλα τα Φ16....
Ξενοδόχωφ

KALLISTRATOS FM είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ?? ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??? ΥΠΟΛΟΧΑΓΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΦΛΩΡΕ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑΣ ΜΠΕΡΕ??? ΑΧΧ ΚΟΥΛΑ ΠΟΛΥ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

KALLISTRATOS FM είπε...

https://neosagon.gr/aperiergi-ptisi-apo-tin-karditsa-kai-ti-thessalia/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δηλαδή Καλλίστρατε στο λίνκ που έστειλες μας λένε ότι νατοϊκοι κτύπησαν βάση του ΝΑΤΟ..;;; Η Ρωσίδα πρακτορισσα,η πλατομουνοβα είναι πίσω από όλα αυτά .Να δούμε τι άλλη μαλακία θα σκεφτούν οι άριστοι κόπανοι..

KALLISTRATOS FM είπε...

https://korakas-news.gr/2023/07/endeixeis-oti-i-fotia-sto-volo-einai-doryforika-schediasmeni-kai-ektelesmeni-me-sygchrona-opla.html

KALLISTRATOS FM είπε...

ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΑΙ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΠΟ ΣΑΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ..ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΝ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ Η ΠΟΥΤΑΝΟΒΑ Η Ο ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ?..ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ..ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.