ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ομαλά εξελίσσεται η διαπραγμάτευση των Belharra, οι τιμές

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Φρεγάτες,ΜΕΑ,άρματα,είναι άχρηστα όταν ένας λαός έχει χάσει την ταυτότητα του, φοβάται να παραδεχτεί τις αρχές του και την ιστορία του και να διασφαλίσει την ακεραιότητα του,πιθηκίζοντας ανάμεσα σε φοβίες νεόφερτες και ιδεολογίες ξένες ως προς την ιστορία του. Υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσουμε ναι ή όχι ;; Διότι αν τα αγοράζουμε , μόνο για διακοσμητικά...και όχι για ισχυρή και πολεμική αποτροπή, τότε...από την στιγμή που θα γίνουμε Αφγανιστάν θα τα χρησιμοποιήσουν τα αφγανοπιστανά..εναντίων των Ελλήνων. Η ειρήνη επικρατεί μόνο στα....νεκροταφεία.!!
Παρά τα όσα ανακριβή και ψεύδη γράφονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα απόκτησης των νέων Γαλλικών ψηφιακών φρεγατών εξελίσσεται ομαλά. Δεδομένου ότι το DefenceReview.gr παρακολουθεί εξ αρχής τη πορεία των συζητήσεων σε πολιτικό, βιομηχανικό και στρατιωτικό επίπεδο θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε πως σήμερα έλαβαν χώρα δυο κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και γαλλικής πλευράς.
Σήμερα το πρωί στις 10.00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της Γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών DGA.
Πριν από λίγη ώρα στις 18.00 έλαβε χώρα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα ΥΕΘΑ και της Γαλλίδας υπουργού άμυνας όπου η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη πρόθεση της να προχωρήσει το προγραμμα για δυο φρεγάτες.


Τέλος, επειδή γράφονται διάφορες χονδροειδείς ανακρίβειες (ενδεικτικά αναφέρουμε το κόστος των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ) για τη τιμή των πλοίων, η πραγματικότητα είναι η εξής: το κόστος ναυπήγησης των δυο πλοίων άνευ φόρτου βλημάτων, εκπαίδευσης, τεχνικής υποστήριξης και δημιουργίας υποδομών είναι 1,612 δισεκατομμύρια ευρώ (τρεις εκτοξευτές Α50 και ένας Α70, σύνολο 32 βλήματα, 24 Aster 30 και 8 MdCN). Σε αυτό το νούμερο προστίθεται όλα τα παραπάνω ανάλογα τα έτη (όπως η υποστήριξη) και ανεβάζουν το κόστος στο κονδύλι των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικά είναι: το κόστος των βλημάτων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γραφοντος είναι στα 500 εκατομμύρια ευρώ, το κόστος των CIWS είναι 100 εκατομμύρια για δυο RAM, 300 εκατομμύρια είναι κόστος τεχνικής υποστήριξης.
Όλα τα παραπάνω συγκροτούν τη πραγματικότητα του προγράμματος όπως ακριβώς είναι μακριά από ανακριβή και ψεύδη δημοσιεύματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: