ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

O OΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

Γράφει ο Λύκαστρος : 

Ένας μικρός οθωμανικός δεινόσαυρος αρχίζει και αχνοφαίνεται στη Λιβύη. Εξηγούμαι. Πέραν και  πίσω από την έκβαση του πολέμου αυτή καθαυτή, που ασφαλώς έχει τεράστια σημασία, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που ενδεχομένως να φανούν ακόμη σημαντικότερα μακροπρόθεσμα. Περιληπτικά:
Δυνατότητα της Τουρκίας να διεξαγάγει επιχειρήσεις συνδυάζοντας εθνικές τακτικές δυνάμεις και μισθοφορικες ατάκτων. Αυτονόητο ότι στη Λιβύη έχουν εμπλακεί τουρκικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στο έδαφος.
Τρομερή ανάπτυξη των Πληροφοριακών Επιχειρήσεων. Έχουν καταφέρει να εμπλέκουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για να διοχετεύουν την προπαγάνδα τους. Βλέπε υπόθεση αποστολής συριακών μαχητικών, προφανώς για να ερεθιστούν οι ΗΠΑ.

Παροχή υποστήριξης ΔΜ σε υπερπόντιο Θέατρο Πολέμου! Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και το χειρότερο, ενώ η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται. Θα πουν κάποιοι, χρηματοδοτεί το Κατάρ. Ε ΚΑΙ;;; Μπαίνει το γκολ; Αυτό έχει σημασία μόνο.
Δύσκολα γίνεται αντιληπτό στους μη μυημένους στην πολεμική τέχνη, αλλά εξίσου δύσκολη με τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στο πεδίο είναι η σχεδίαση, ο έλεγχος και συντονισμός αυτών! Αυτή τη στιγμή η Τουρκία διευθύνει επιχειρήσεις στη Λιβύη! Σκεφτείτε μόνο τι συμβαίνει κάθε μέρα στην αίθουσα επιχειρήσεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, με επιχειρήσεις να διεξάγονται σε μέση Ανατολή και Μεσόγειο. Και στα πίσω δωμάτια να γίνεται σχεδίαση των μελλοντικών. Η τεχνογνωσία είναι ανεκτίμητη! Ας μην μπω σε διαδικασία θλιβερών συγκρίσεων...
Τέλος, το σπουδαιότερο. ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ. Αυτό κύριοι, το να βάζεις άρβυλο στο πεδίο, κόντρα σε όμορες χώρες, αραβικά κράτη και Γαλλία (!) είναι μια ανεκτίμητη επένδυση στο γόητρο της χώρας που εμπνέει σεβασμό και φόβο,σε φίλους και εχθρούς.

Υ.Γ Συμπερασματικά. Εκτός αν συμβεί κάποια τεράστια καταστροφή του GNA, που δεν το βλέπω, η Τουρκία θα εκτιμάται πλέον πριν και μετά τη λιβυκή εκστρατεία. Τα σοβαρά έθνη (π.χ. Ισραήλ, Τουρκία) προορίζονται να ζήσουν. Τα λοιπά, είτε να υποταχθούν, είτε να εκλείψουν. Αυτά ας τα βλέπουν οι "άκαπνοι" στρατάρχες των Αθηνών με τα βεβαρημένα βιογραφικά τους.!!

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,αυτήν την τεχνογνωσία στον επερχόμενο εμφύλιο ποια πλευρά θα την εκμεταλλευτεί στην τουρκία;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δημήτρη μα και οι δύο πλευρές φυσικά.!! Οι Κεμαλικοί προσπαθούν να έχουν τον στρατό υπό τον έλεγχό τους...το ίδιο προσπαθεί να καταφέρει και ο Ερντογάν φυλακίζοντας και αποστρατεύοντας όσους δεν είναι με το μέρος του...να παρακαλάμε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτός ο εμφύλιος μεταξύ τους, και να είναι όσο το δυνατόν πιο καταστροφικός για αυτούς.