ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σαν σήμερα ξεκινά η μάχη της Κρήτης. Μόνο την πρώτη μέρα 2.000 Γερμανοί πέφτουν νεκροί από τη παλαιική αντίσταση. Η μάχη θα κρατήσει μέχρι τις 2 Ιουνίου και οι Γερμανοί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και αίμα από όσο διέθεσαν να καταλάβουν ολόκληρη τη Γαλλία . Δύο λαοί αντιστάθηκαν στους Γερμανούς στα Βαλκάνια, εμείς και οι Σέρβοι. Για αυτό μας το κρατάνε Μανιάτικο μέχρι και σήμερα...εμάς και τους Σέρβους. Οι Σέρβοι το πλήρωσαν με αίμα...εμείς με μνημόνια. O τότε δοσίλογος Τσολάκογλου σε διάγγελμα του , καλούσε τους Κρητικούς να υποδεχθούν τους Γερμανούς με κάθε ευγένεια. Και το έπραξαν με το παραπάνω.
Η γενναία αντίσταση των Κρητικών αλλά και των Άγγλων και Νεοζηλανδών στρατιωτών άλλαξε το δόγμα του πολέμου.

Μέχρι την Μάχη της Κρήτης, ο Χίτλερ σε όλες τις χώρες στις οποίες είχε εισβάλλει, είχε χρησιμοποιήσει μαζικά τους αλεξιπτωτιστές σε ρόλο αεραπόβασης.
Στην Κρήτη, εξαιτίας του βαρύ φόρου αίματος, ήταν η τελευταία φορά που το έκανε. Μάλιστα είχε βγει και ομώνυμο παράσημο (Κreta), το οποίο έφεραν με ιδιαίτερη περηφάνια οι αλεξιπτωτιστές. Οι κάθε λογής δοσίλογοι πάντα ήταν και είναι μαθημένοι να προσκυνάνε κατακτητές, γι αυτό ο Ελληνικός λαός πρέπει να προσέχει πολύ όταν φτάνει μπροστά στην κάλπη και πάνω απ' όλα να μην ξεχνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: