ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ο Δένδιας παραχωρεί εθνικό έδαφος στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ  : Ο αρχιπροδότης Δένδε και όχι Δενδιάς...αυτό είναι το αληθινό του όνομα. Εννοείται ότι δεν είναι Έλληνας. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας μέσα στην Βουλή. Βέβαια για αυτόν λίγα μέτρα κατάληψης ελληνικού εδάφους δεν είναι τίποτε. Άλλωστε είναι λιγότερα από τα τετραγωνικά των Ιμίων. Έχουμε ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ελληνικού εδάφους, χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά. Η ίδια ακριβώς λογική με την μείωση της εδαφικής μας επικράτειας που είχε πει η Ψαρούδα-Μπενάκη στον Παπούλια ,αλλά και ο ΓΑΠ. Την ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ την Ελλάδα...αλλά το κάνουν σιγά-σιγά .!! Οι εθνοπροδότες πολιτικοί θα τα δώσουν όλα.!! Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε...πολλά...τα επόμενα 3 χρόνια.

Τούρκοι στρατοφύλακες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Εβρο και η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εξωτερικών λέει να φτιάξουμε επιτροπή να διαπραγματευτούμε.

Σε μία αδιανόητη,  πρωτοφανή, ηττοπαθή, ενδοτική και εθνικά επικίνδυνη δήλωση προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο και ερωτώμενος για την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Εβρο από τους Τούρκους απάντησε «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα». 

Και εξήγησε ότι στο νότιο Εβρο υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού» και ευχήθηκε «να πάμε σε μια συνεννόηση».
«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα», είπε ο Νίκος Δένδιας.
Το πολύ κακό για τον υπουργό είναι πως οι Τούρκοι αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση για το… ελληνικό έδαφος και έχουν προχωρήσει σε de facto κατάληψη και προσάρτηση.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδεύσει εδώ και ημέρες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.
Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, (και όχι μερικών δεκάδων όπως δήλωσε ο υπουργός).
Αυτή την έκταση ο υπουργός Εξωτερικών την εκχωρεί ουσιαστικά στην Τουρκία, κινούμενος στη ηττοπαθή λογική της μη δημιουργίας εντάσεων, ακόμα και όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν εθνικό έδαφος. Πρόκειται για υποχωρητικότητα η οποία όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά αντίθετα ανοίγει την όρεξη του θηρίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: