ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Αποστρατιωτικοποίηση ζητούν οι Τούρκοι για τα νησιά μας… Έκπληξη!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καθόλου έκπληξη. Τα λέγαμε και τα γράφαμε ότι θα γίνουν αυτά. Τώρα οι Τούρκοι άρχισαν να αναφέρονται και στην Συνθήκη της Λωζάνης...μόνο που έχουμε μιλήσει ΕΔΩ , και ΕΔΩ . ...." Ας ξαναγράψουμε κάποια πράγματα, διότι ίσως έτσι κάποιοι καταλάβουν το γιατί η Τουρκία ΔΕΝ θα κάνει απολύτως τίποτε μέχρι το 2020-2021. Και αυτό διότι το 2022 λήγει η Συνθήκης της Λωζάνης.!! ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ή ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ...ΟΧΙ ΜΕΤΑ.!!"
Αυτά γράφαμε τότε...και σήμερα έρχεται η Τουρκία και αναφέρεται σε μια Συνθήκη που η ίδια έχει καταργήσει de facto Οι επιχειρήσεις των Τουρκικών ΕΔ στη Συρία, ακύρωσαν de facto τη συνθήκη της Λωζάνης, αφού σε αυτήν περιλαμβάνονται και τα σύνορα της Τουρκίας με Συρία-Ιράκ. Την Τουρκία δεν την σταματάει η Συνθήκη της Λωζάνης- άλλωστε λήγει σε λίγο -... γιατί ο διεθνιστικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδος την έχει καταπατήσει υπέρ των τουρκικών συμφερόντων! Η Τουρκία δεν θέλει απλώς λίγα νησιά η έναν νομό στην Θράκη...η Τουρκία θέλει ΟΛΗ την Ελλάδα, και όχι μόνο εδάφη της Ελλάδας. Η φωτογραφία πίσω από τον μισθοφόρο στρατιώτη του Ερντογάν τα λέει όλα.!! Δείχνει τ ονειρεύονται οι Τούρκοι....για αυτό εξοπλίζεται η Αίγυπτος.

Το «χαρτί» της Λωζάνης και της αποστρατικοποίησης των νησιών «παίζει» τώρα η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, με σωρεία δημοσιευμάτων στα τουρκικά ΜΜΕ και δηλώσεων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων να στρέφουν το μελάνι και τη ρητορική τους εδώ και κάποιους μήνες προς ένα νέο αφήγημα εναντίον της Αθήνας. «Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφερόμενο για πρώτη φορά στη συνθήκη της Λωζάνης στις Navtex που εξέδωσε 30 Απριλίου και 15 Μαΐου, επιδιώκει να προειδοποιήσει την Αθήνα για τα νησιά που έχει στρατιωτικοποιήσει», διατείνεται η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Από την άλλη ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ, προτρέπει την Άγκυρα να κινηθεί και προβλέπει έως και «στρατιωτική» ένταση στο Αιγαίο, αν κυκλοφορούν πολεμικά πλοία μέσα στα χωρικά ύδατα των νησιών ακόμη και για ασκήσεις.
Το χαρτί της Λωζάνης
Η φιλο-κυβερνητική εθνικιστική εφημερίδα υποστηρίζει ότι από τη μια η Τουρκία -με τη μεσολάβηση 100 τουρκικών ΜΚΟ- ετοιμάζεται νομικά να καταγγείλει την Ελλάδα σε διεθνείς πλατφόρμες για την «κατοχή» νησιών του Αιγαίου, υπενθυμίζοντας τις προσφυγές που ετοιμάζουν δικηγόροι και ΜΚΟ για τη λεγόμενη «επιστροφή» της Κρήτης και των Δωδεκανήσων στην Τουρκία, και από την άλλη παίζει το χαρτί της Λωζάνης ως νέα στρατιωτική στρατηγική. «Η Τουρκία τράβηξε πλέον το χαρτί της Λωζάνης σχετικά με τη στρατιωτικοποίηση.
Η Ελλάδα, που ήθελε να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από τα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο, τα οποία είναι υπό ‘αποστρατικοποιημένο καθεστώς’, ειδοποιήθηκε με δύο ξεχωριστές Navtex, που δημοσιεύθηκαν αντίστοιχα στις 30 Απριλίου και 15 Μαΐου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: