ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Μαΐου 2020

“Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Τουρκία επιχειρεί να “γκριζάρει” τον Έβρο” υποστηρίζει η Ντ.Μπακογιάννη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτήν την οχιά...αυτήν την δράκαινα οι Τούρκοι θα πρέπει να της φτιάξουν ανδριάντα.!! Άλλωστε την αγαπάνε τόσο, όσο και αυτή η οχιά αυτούς. Αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας είναι μία ανθέλληνας! Μισεί τους Έλληνες και την Ελλάδα και παρόλα ταύτα οι Έλληνες την ψηφίζουν, ήδη έπρεπε από καιρό να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην κρεμάλα.
Μιλώντας στην εφημερίδα Βραδυνή  για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας δύσκολος γείτονας, με αναθεωρητικές τάσεις. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δείγματα ότι η Τουρκία επιχειρεί να γκριζάρει τον Έβρο».
«Έχει σημασία να είμαστε σταθεροί στις αρχές μας και να έχουμε σταθερούς συμμάχους. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και δεν επιθυμούμε ένταση. Όμως δεν θα δεχτούμε πολιτικές που απειλούν την κυριαρχία μας και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν για την κατασκευή του φράγματος πρέπει να έρθουν σε επαφή τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας-Τουρκίας σημείωσε «και βέβαια όχι, το φράγμα κατασκευάζεται σε ελληνικά εδάφη και άρα δεν τίθεται θέμα συνεργασίας και συμφωνίας των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας».
Ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν αλλάζουν. «Αυτό που αλλάζει είναι τα σημεία στα οποία γίνονται μετρήσεις, λόγω της αλλαγής της κοίτης του Έβρου. Το θέμα είναι καθαρά τεχνικής φύσεως, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δείγματα ότι η Τουρκία επιχειρεί να γκριζάρει τον Έβρο». Η πρώην υπουργός τέλος επισήμανε ότι η κρίση των τελευταίων ημερών ήταν στην πραγματικότητα κρίση στα social media και όχι κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Αυτοί που την πυροδότησαν προσέφεραν πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα μας παίζοντας το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας» σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: