ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ.!!

Γράφει ο Λύκαστρος :

Με το νέο πτωχευτικό δίκαιο (όπως το διάβασα στο σχέδιο νόμου) στοιχηματίζω ότι μέσα σε μία τριετία θα έχει πτωχεύσει το 60% των Ελλήνων και φυσικά θα έχει χάσει την ακίνητη περιουσία του, διότι αυτός όπως έχω πει και παλαιότερα είναι ο βασικός στόχος. Τα λέγαμε ΕΔΩ. .....Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων μπήκε στο στόχαστρο του κράτους και θα χαθεί με την πάροδο των χρόνων. Θα περάσει στα χέρια του κράτους και των τραπεζών που θα εργάζονται για το κράτος ή και θα είναι το κράτος. Σε μερικές δεκαετίες, μέσω της φτωχοποίησης και της υπερφορολόγησης ο Έλληνας θα αποξενωθεί από την ακίνητη περιουσία του, αρχής γενομένης από τα αστικά ακίνητα, τα τουριστικά ακίνητα και εν συνεχεία από τα υπόλοιπα. Τα ακίνητα πρέπει να παράγουν χρήμα (έχει ακουστεί πολλές φορές ως τώρα από πολιτικούς και όχι μόνο) και χρήμα παράγεται εκτός από την φορολογία, με την μίσθωση και με την δανειοδότηση.

Το ότι θα φρακάρουν τα Ειρηνοδικεία ιδίως για μικρού αντικειμένου πτωχεύσεις το θεωρώ δεδομένο. Πιο πολύ φρακάρισμα και από τον νόμο Κατσέλη. Διαγραφές χρεών μεν με εκποίηση όμως της ακίνητης περιουσίας δε. Έχει και άλλα όμορφα ο νόμος που αν τα γράψω οι μισοί θα πάθουν εγκεφαλικό...(περί μη αναστολών, μη ακυρότητα πράξεων εκποίησης ακόμα και αν ανακληθεί η πτωχευτική απόφαση, εις ολόκληρον ευθύνη των εγγυητών κ.α).

Όλο το σχέδιο ΕΔΩ . Απολαύστε  τι πάνε να περάσουν (και θα το περάσουν) και κλάψτε.!! Θέλουν να κάνουν ότι και στην Κύπρο, μόνο που στην Κύπρο ισχύει το αγγλικό δίκαιο (αυτά που λέγαμε και παλαιότερα δηλαδή) . Στην Κύπρο ήδη έχει ψηφιστεί και σε όλο το φάσμα των κρατών με αγγλοσαξονικό δίκαιο Αυτόν τον πτωχευτικό νόμο τον θεσπίζεις σε οικονομίες με ανάπτυξη πάνω από 5% και όχι σε οικονομίες σε ύφεση 10% Δεν θα γλυτώσει κανείς.!! Γιατί νομίζετε έχουν πρεμούρα να ψηφίσουν 26 νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: