ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο Τραμπ “αδειάζει” Τουρκία για F-35… “Να μην κρεμόμαστε σε τρίτες χώρες”

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : O Tράμπ είπε με πλάγιο τρόπο αυτό που σας είχαμε πει και εμείς ΕΔΩ. ..." Οι Μογγόλοι συνεχίζουν όντως να παράγουν, ένα μέρος των προβλεπομένων στο αρχικό συμβόλαιο. Μόνο όμως μέχρι να ανατεθούν κι αυτά αλλού. Αλλά τα εξάγουν και τα παραδίδουν μέσω εταιρειών τρίτων χωρών."
Όταν ο Τράμπ αναφέρει....  «Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ» το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι τα Μογγόλια θα σταματήσουν να παράγουν συστήματα του F-35.! Mία εβδομάδα πριν ο Τράμπ σας το δηλώσει ξεκάθαρα ότι F-35 ΤΕΛΟΣ για την Τουρκία, σας το είχαμε πει  εμείς εδώ .

Την επιθυμία του να μεταφερθεί η αλυσίδα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξολοκλήρου στις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business. Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τη Τουρκία ως παράδειγμα για να στηρίξει το επιχείρημα ότι σε στρατηγικής σημασίας τομείς η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να στηρίζει την εφοδιαστική της αλυσίδα σε τρίτες χώρες.
«Τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Κατασκευάζονται και εδώ και εκεί. Επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι το υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με τη χώρα, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεροσκάφος. Παίρνουμε εξαρτήματα από όλο τον κόσμο. Είναι τρελό. Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Τουρκία έχει αποπεμφθεί από το πρόγραμμα για τη βιομηχανική παραγωγή των F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Επιπλέον, εκκρεμεί απόφαση για περαιτέρω κυρώσεις εις βάρος της σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).
«Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχουμε καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Τι θα συμβεί αν δεν… με εμένα (έχει καλή σχέση). Τι θα συμβεί εάν δεν έχουμε; Πρόκειται να πουν ότι δεν θα σας δώσουμε αυτό, οπότε πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Σήμερα ψηφίστηκε στην Αμερική η δημιουργία βιομηχανικής ικανότητας σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες για ασφάλεια παραγωγής και γεμίσματος φιαλιδίων εμβολίων (με υποομάδες εργαστηρίων) , με δυνατότητα παραγωγής 30.000.000 δόσεων τον μήνα και όταν φτάσει στο μέγιστο 330.000.000 δόσεων τον μήνα . Με αφορμή τον covid ετοιμάζονται για βιολογικό πόλεμο και όχι μόνο .https://www.prnewswire.com/news-releases/apiject-awarded-hhs-dod-title-3-defense-production-act-dpa-contract-of-138-million-in-support-of-a-joint-federal-agency-accelerated-build-out-of-domestic-surge-capacity-for-a-high-speed-population-scale-emergency-drug-injecti-301058125.html .Με δυνατότητα επιλογής για προσθήκη rfid tag.