ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ...ΖΟΡΙ.!.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Βλέπω για τρίτη φορά το διάγγελμα του Κούλη, και ενώ έχω πάρει τα φάρμακα...όλα....δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει ο  ποιητής. Και ενώ σκέφτομαι ότι είπε ...ότι λέει πάντα, δηλαδή τίποτε,  χτυπάει το τηλέφωνο.! Ντριννννννν ...ναι απαντώ εγώ και στην άλλη γραμμή του ακουστικού ποιος άλλος...ο Κυριάκος.!!
- Λύκαστρε διάβασες το διαγγελμά μου;;;
- Φυσικά απαντώ εγώ....μόνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα  αν απευθύνεσαι μόνο στους ψηφοφόρους σου... αλλά σε όλους τους Έλληνες....διότι μιλάς και λές " συμπολίτες μου"..δεν είμαστε όλοι συμπολίτες σου.!!Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μητσοτάκης : "Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία. Αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία."
Λύκαστρος : Όλα τα καλά στο τέλος γίνονται ...οικονομία τέλος, υγεία τέλος.!! Πάντα στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου μπαίνουν όλα τα γκόλ και τελειώνει το παιχνίδι.

Μητσοτάκης : "Για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης παρατείνεται για όλο το καλοκαίρι η μείωση ενοικίου κατά 40%."
Λύκαστρος : Κιμπάρης ο Κυριάκος  ...χίλιες ξυλιές σε ξένο κώλο.

Μητσοτάκης : " Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες. Στηρίξαμε το εισόδημα των πολιτών και κρατήσαμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας".
Λύκαστρος : Πολύ βιάζεσαι Κυριάκο, και θα μπουρδουκλωθείς...κάτσε περίμενε λίγο μέχρι τον Σεπτέμβρη ..έρχεται και ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Μητσοτάκης : "Ταυτόχρονα, μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά."
Λύκαστρος : Κατάλαβα...θα γουργουρίζει η κοιλιά από την πείνα, αλλά θα πίνουμε γκαζόζα και φρέντο φθηνά.!! Θα βλέπουμε τυρόπιτα και θα ...κλαίμε.!!

Μητσοτάκης : "Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους."
Λύκαστρος : Νάτοοοοο......και έλεγα θα το πει δεν θα το πεί. Εργασιακός Μεσαίωνας....θα δουλεύουμε  όπως οι σκλάβοι στις γαλέρες, για ένα πιάτο ρύζι. Όποιος αντιδρά θα απολύεται. 

Μητσοτάκης : "Θυμίζω ότι έως τώρα στην Ελλάδα οι απολύσεις ήταν λιγότερες από όσες καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της χώρας ενισχύθηκαν με τον μισθό ειδικού σκοπού. Ενώ το κράτος κάλυψε πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το ευνοϊκό αυτό καθεστώς επεκτείνεται όχι μόνο στον Μάιο, αλλά και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο".
Λύκαστρος : Από Σεπτέμβριο όμως τι γίνεται Κυριάκο..ποιος θα εγγυηθεί;;; Μάλλον κανένας.
Κυριάκο, όσο δεν μειώνεις τα έξοδα στο Δημόσιο, ψήφο ξανά δεν βλέπεις. Άσε τι λένε τώρα οι δημοσκοπήσεις, που θεωρείται επιτυχία που δεν ξεμείναμε από χαρτί υγείας. Στην κάλπη θα τα πούμε...θα σε "μαυρίσουμε".

Μητσοτάκης : " Κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ..."
Λύκαστρος : Από εδώ το είχες, από εκεί το έφερες...στην ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ το έφερες.!!

Άστο Κυριάκο...πράμα δεν έχω καταλάβει....Μάλλον πρέπει να πάω σε άλλο γιατρό να με παρακολουθεί.. Τώρα θα μου πεις ούτε εσύ έχεις καταλάβει τι έχεις πει.!! Από ένα σημείο και μετά κουράστηκα να διαβάζω..διότι φαίνεται και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της οικονομίας, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Κάθε μέτρο είναι προσανατολισμένο καθαρά και ΜΟΝΟ στην ενίσχυση της κατανάλωσης. Δίνουν έξτρα κίνητρα για να ζήσουν ΜΟΝΟ οι Δ.Υ διότι οι 4 ιδιωτικοί κωπηλάτες της γαλέρας, θα δουλεύουν για να ταΐζουν αυτόν.
Άλλωστε κουράστηκαν τα παιδιά στην καραντίνα να κάθονται μέσα και ήρθε η ώρα να πάνε διακοπές και να ξοδέψουν σε καφέ και σε ταβέρνες. Οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ τους έχει καν περάσει από το μυαλό. Και πούσαι Κυριάκο...Έχω την αίσθηση ότι σε λίγο καιρό θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τη στάση της αστυνομίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: