ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Δήλωση του Κούσνερ προκάλεσε αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των εκλογών

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΟΛΙΟΥ : Γνωρίζει πολλά ο γαμπρός του Φράντζα....πριν τις Αμερικανικές εκλογές θα γίνουν πολλά...ένα από αυτά θα είναι και η διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.!! Και αυτό που σας γράφουμε σήμερα ,είναι κάτι που γράφεται ΠΡΩΤΗ φορά σε ελληνικό ιστολόγιο η μπλόγκ, αλλά και οπουδήποτε αλλού . Θα υπάρξει ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΛΟΓΩΝ στην Αμερική...στην οποία νέα μορφή εκλογών θα αλλάξει και ο αριθμός των υποψηφίων. Μπορεί να είναι μόνο ΕΝΑΣ.!! Οι Αμερικάνοι πρώτα θα ασχοληθούν με την εκκαθάριση της 5ης φάλαγγας εντός της χώρας τους...πριν ξεκινήσουν την πολεμική αναμέτρηση με τους Σίνες.
Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, προκάλεσε αμφιβολίες την Τετάρτη, με μια αμφίσημη δήλωση σχετικά με την πιθανή αναβολή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό Time αν μπορεί να δεσμευτεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, ο Κούσνερ, που πιστεύεται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον Τραμπ, απάντησε αόριστα: «Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποφανθώ για το ένα ή το άλλο, όμως σε αυτό το στάδιο, αυτό προβλέπεται».

Λίγο αργότερα, αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, έδωσε στη δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση, σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει τα λεγόμενά του: «Δεν γνωρίζω να υπήρξε καμία συζήτηση (σ.σ. στον Λευκό Οίκο) με στόχο την προσπάθεια να μετατεθεί η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών».
Μόνο το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις εκλογές σε άλλη ημερομηνία. Ωστόσο οι δηλώσεις του συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ ενέτειναν τις εικασίες γύρω από ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Αμερικανούς.
Στα τέλη Απριλίου ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Τραμπ θα επιχειρούσε «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» να αναβάλει τις εκλογές. «Δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω την ημερομηνία» του απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Γιατί να το κάνω;» διερωτήθηκε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: