ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Αγωνία Ερντογάν: Ψάχνει σαν τρελός χρήμα απ’ έξω… για να σώσει τη λίρα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κανείς δεν θα του δώσει χρήματα...ούτε καν το φιλαράκι του ο Τράμπ. Από την Fed δεν θα πάρει ούτε ένα δολάριο.!! Θα του αγοράσουν όλες τις υποδομές μπιρ παρά.!! Όταν κορόιδευε την Ελλάδα έπρεπε να θυμάται...ότι αυτά που κοροϊδεύεις τα λούζεσαι στο τέλος ο ίδιος. Τα λέγαμε ΕΔΩ , ότι αργά η γρήγορα οι Μόγγολοι θα υποκύψουν και θα προσκυνήσουν και πάλι τα παλιά τους αφεντικά. Τα οποία όμως, ΑΝ αποφασίσουν να αποδεχθούν την επιστροφή του ασώτου υιού, όχι μόνο δεν θα σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό για χάρη του, αλλά θα απαιτήσουν από αυτόν, να αποδεχθεί βαρύτατους, ταπεινωτικούς όρους ανακωχής και να προβεί σε εξευτελιστικές, έμπρακτες δηλώσεις μεταμέλειας, συνοδευόμενες από όρκους αιώνιας αφοσίωσης και πειθήνιας υποταγής. Και κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι θα τους δώσουν και F-35 ....και τις παπαριές ενός ΠΡΩΗΝ ναυάρχου του Τζέιμς Σταυρίδη.!! Ποιος είναι ο Σταυρίδης;; Το απόλυτο τίποτε, ένας πρώην που ΔΕΝ αποφασίζει για τίποτε.!!

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απευθύνει έκκληση σε ξένους εταίρους της αναζητώντας επειγόντως χρηματοδότηση, ανέφεραν τρεις ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters, υπό τον φόβο μια δεύτερης νομισματικής κρίσης. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο, πραγματοποίησαν διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους τους από την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη δημιουργία γραμμών swap νομισμάτων, αλλά και με το Κατάρ και την Κίνα για την επέκταση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ για τις εξωτερικές υποθέσεις, Σεβντέτ Γιλμάζ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία επιδιώκει συμφωνίες swap. «Έχουμε διαπραγματεύσεις με διαφορετικές κεντρικές τράπεζες» είπε σε συζήτηση, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες». Πάντως, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις. Την περασμένη βδομάδα η τουρκική λίρα βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό, περιορίζοντας την ικανότητα της Άγκυρας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με το χρέος και τα εξαντλημένα ξένα αποθέματά της.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε στο Reuters ότι η Τουρκία αισθάνεται σίγουρη μετά τις συνομιλίες. Ωστόσο, δεν έγινε σαφές πόσο κοντά μπορεί να βρίσκεται σε συμφωνίες, καθώς η πανδημία κορονοϊού επηρεάζει κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες όπως ποτέ άλλοτε. Η διπλωματική προσπάθεια έρχεται καθώς η πανδημία κορονοϊού αναμένεται να προκαλέσει ύφεση και στην Τουρκία.
«Οι συνομιλίες είναι σε καλύτερο επίπεδο ειδικά με το Κατάρ, την Κίνα και τη Βρετανία» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εξασφαλιστεί ένα συγκεκριμένο ποσό πόρων και ότι η συμφωνία δεν θα έπρεπε να καθυστερήσει πολύ. Δύο άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Τουρκία επικοινώνησε με εκπροσώπους της Ιαπωνίας για πιθανή χρηματοδότηση, ενώ ένας πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν.
ΠΗΓΗ: SPUTNIK

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


Εγώ έχει πάντως κάτι θα του χρειαστή
κρυμμένα στο Παλσμήδι,
αν ψάξη λίγο, θα τα βρει.
πρόκειται για το δεξί μου α...δι.

Υ.Γ.
(Το αριστερό μου το κρατάω για κάτι εσωτερικά πολιτικά μου δάνεια και υποχρεώσεις.)