ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Βουλή-Συμφωνία Πρεσπών: Όχι στην άρση ασυλίας Τσίπρα και 53 του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έχουν το θράσος όλοι οι εγκατεστημένοι και κάνουν και υποδείξεις στην δικαιοσύνη...σε ένα όμως έχουν δίκιο...η εν λόγω μήνυση δεν έπρεπε να σταλεί στην Βουλή για να αποφανθεί η Βουλή για την άρση η μη της ασυλίας των εγκληματούντων βουλευτών. Το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ως διαρκές και ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , δεν εμπίπτει στο δικαίωμα της ελευθερογνωμίας των βουλευτών και για αυτό δεν έχουν και δεν θα μπορούσαν να έχουν ασυλία. Ο εισαγγελέας όφειλε να ασκήσει ο ίδιος την δίωξη και να παραπεμφθούν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ...η όλη μεθόδευση είναι ΥΠΟΠΤΗ και τα όποια της αποτελέσματα θα έχουν μόνο πολιτικά αποτελέσματα. Θα τα πούμε εν καιρώ με αυτούς τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αν υπήρχε αδέσμευτη δικαιοσύνη θα έπρεπε ΟΛΟΙ τους να είναι υπόδικοι στο Ειδικό Δικαστήριο.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.....
Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία. Ειδικότερα, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα. Οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ μόνο η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει ομόφωνα, πλην μίας ψήφου την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: