ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Οριστική διακοπή των σχέσεων με τον ΠΟΥ ανακοίνωσε ο Τραμπ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η μετωπική στρατιωτική σύγκρουση με την Κίνα (που έχει σχέσει με ΠΟΥ) είναι αναπόφευκτη.!!
Την οριστική διακοπή των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ τερματίζουν τις σχέσεις τους με τον ΠΟΥ μετά από μια περίοδο έντονης διαμάχης σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού.

«Σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον ΠΟΥ» είπε χαρακτηριστικά.

Νέες κατηγορίες

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι βρίσκεται υπό τον «απόλυτο έλεγχο» της Κίνας, ενώ υπογράμμισε πως πιέστηκε από την Κίνα για να παραπλανήσει τον κόσμο σχετικά με τον κοροναϊό, επισημαίνοντας πως οι νεκροί σε όλο τον κόσμο από την COVID-19 είναι εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 100.000.
«Έχουμε αναφέρει λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει και συνεργαστήκαμε απευθείας μαζί τους, αλλά αρνήθηκαν να δράσουν. Επειδή δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις ζητούμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σήμερα θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις από την Κίνα σχετικά με τον ιό. Πρέπει να έχουμε διαφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στρέφεται προς άλλους οργανισμούς

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως η αμερικανική χρηματοδότηση θα διατεθεί σε άλλους φορείς της δημόσιας υγείας. «Θα ανακατευθύνουμε αυτά τα κεφάλαια σε άλλες επείγουσες παγκόσμιες ανάγκες δημόσιας υγείας που αξίζουν».

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


Τράμπα, Τράμπα
όρμα και καν'τα
όλα καράμπα!