ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αποκρύπτεται από την προδοτική κυβέρνηση η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ελληνικού εδάφους από τους τούρκους. Στις   8 Μαΐου 2020 - 8:13 π.μ σε σχόλιο μας  ΕΔΩ είχαμε προειδοποιήσει σαν ιστολόγιο για το "όνειρο" που είδαμε με τους Τούρκους...." Ετοιμάζονται να εισέλθουν ΕΝΤΟΣ ελληνικού εδάφους."...αυτό γράφαμε τότε.!! Είχαμε προειδοποιήσει...ΠΡΙΝ την ΠΡΟΕΛΑΣΗ των Μογγόλων εντός του Ελληνικού Εδάφους.!! Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποσιωπά και κρύβει το γεγονός. Έλληνες έχουμε ΠΟΛΕΜΟ αλλά οι προδότες ΔΕΝ σας το λένε.!
 Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες – Έκαναν αποψίλωση και αρνούνται να μπουν σε συζήτηση επίλυσης της συνοριακής διαφοράς.

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη
Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θήλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους.
Αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Το Armyvoice.gr εξασφάλισε μάλιστα και φωτογραφία από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους εκεί.

Έβρος: Η Καθημερινή επιβεβαιώνει το Armyvoice.gr
Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες
Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία με τον χάρτη, πρόκειται για ένα από τους πολλούς θήλακες που σχηματίζει ο ποταμός, και ο οποίος ακόμα και στο χάρτη της google εμφανίζεται ως ελληνικό έδαφος.
Η Τουρκία ωστόσο αιφνιδιαστικά άρχισε να αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό και φαίνεται ότι αποφάσισε να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του. Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της γεωγραφικής υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο.
Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική πλευρά η οποία θέλει να έχει ανοιχτές τις διόδους για να εργαλειοποιεί μετανάστες με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκφοβιστικές βολές και διαρκείς προκλήσεις.
Λίγο αργότερα κατέφθασαν και από την τουρκική πλευρά στελέχη της αντίστοιχης γεωγραφικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα στήσουν κι αυτοί ανάλογο φράχτη. Μόνο που όπως φαίνεται ο σκοπός τους είναι να κλείσουν τον ελληνικό θήλακα και να αφαιρέσουν αυτό το κομμάτι της γης από την ελληνική πλευρά.
Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες

Έβρος ΤΩΡΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr η τουρκική πλευρά έχει αρνηθεί επίμονα να παρουσιάσει τα στοιχεία που επικαλείται όταν υποστηρίζει πως πρόκειται για τουρικό έδαφος και έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα.
Είθισται μεταξύ των χωρών όταν υπάρχουν κάποιου είδους συνοριακά θέματα να επιλύονται μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας συζητήσεων, πρακτική η οποία έχει επίσημο χαρακτήρα και ακολουθείται σε όλο τον κόσμο.
Η άρνηση της Τουρκίας να παρουσιάσει τα στοιχεία που επικαλείται αντανακλά και την πρόθεσή της να αποσπάσει αυτό το κομμάτι ελληνικού εδάφους από τη συγκεκριμένη περιοχή. Γι αυτό τον λόγο αυξάνονται και οι πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί που βρίσκονται επί του ελληνικού εδάφους.
Για να εξηγήσουμε λίγο καλύτερα, τη γεωγραφία της περιοχής, είναι γνωστό ότι ο ποταμός Έβρος μετακινείται ανατολικότερα ή δυτικότερα δημιουργώντας προσχώσεις και στις δυο πλευρές. Η Τουρκία αμφισβητεί κάποιες από αυτές τις περιοχές που δημιουργούνται.
Η παραμονή των πάνοπλων Τούρκων στο σημείο, δείχνει πρόθεση να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή κάποιο επεισόδιο, το οποίο εκφεύγει του χαρακτηρισμού «μεθοριακό επεισόδιο». Μην ξεχνάμε ότι τον Δεκέμβριο του 1986 είχε δημιουργηθεί σοβαρό μεθοριακό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο του Έλληνα στρατιώτη Ζήση Καραγώγου.
Είναι η ίδια περιοχή που είχαν συλληφθεί το 2018 δυο Τούρκοι στρατιωτικοί όπως είχε αποκαλύψει το Armyvoice.gr 
Κατά το περιστατικό που έγινε λίγο βορειότερα από τις Φέρες στο Πέπλο Έβρου είχε γίνει ανταλλαγή πυρών.
Να θυμίσουμε επίσης ότι το 1955, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η οποία προέβλεπε και την ευθυγράμμιση σε αριθμό σημείων του ποταμού.
Στην περιοχή Φερών, λόγω της ευθυγράμμισης δημιουργήθηκε τουρκικό προγεφύρωμα, ανάλογο με αυτό της περιοχής Καστανεών, το οποίο περιλαμβάνει έκταση 8.500 στρεμμάτων περίπου.

Έβρος ΤΩΡΑ: Διπλωματικός μαραθώνιος ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες όμως δεν κατορθώσαμε να διασταυρώσουμε, το θέμα έχει τεθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Αυτό όμως που έχουμε διασταυρώσει ως πληροφορία είναι ότι πλέον τη σκυτάλη της επίλυσης του θέματος έχει πάρει το υπουργείο εξωτερικών και γίνονται διπλωματικές κινήσεις.
Πάντως θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η αιτία της φυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία ήταν ότι μπήκαν για 10 περίπου μέτρα εντός τουρκικού εδάφους. Τώρα που οι Τούρκοι αστυνομικοί με πλήρη εξοπλισμό καθημερινά καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος τι γίνεται;
Θα δώσει μια απάντηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή θα συνεχίσει να μην λέει κουβέντα για το θέμα μέχρι να ξεσπάσει κάποιο επεισόδιο;

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...Εμείς λαρτζ πάντα. Διεθνές δίκαιο και Μουυυυυυυυ ΜΟΕ.

Τί είπε ο καραφλοκόραξ; Τέτοια εποχή πόλεμοι δεν γίνονται. Γίνονται;
(Κι αυτό δηλαδή το σκατό που έφτασε στην μασωνοκάλτσα σου, εβραιομπάσταρδο, τί είναι; Άρωμα τούρκικης ειρήνης;)