ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Παραιτήθηκε η Μ.Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 λόγω «ουδετεροπατρίας» του εορτασμού

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει για το τσίρκο του 2021. Πάντως όχι και  πολύ πειστική εξήγηση. Τώρα αντελήφθη την "ουδετεροπατρία";; Ξεκίνησε με το άθλιο σήμα, συνέχισε με τον "δικτάτορα" Καποδίστρια, ακολούθησε η οπερέτα με τον Καραϊσκάκη & το 200 χρόνια Έλληνες & ολοκληρώθηκε με την παραίτηση της Ευθυμίου. Κλείστε πόρτα, φώτα & βρύσες να τελειώνουμε. Παραιτήθηκε γιατί φοβήθηκε τον κόσμο.Ήξερε από την αρχή που συμμετείχε... Είναι του εναλλακτικού κι αυτή...Η επανάσταση ήταν έργο των μεγάλων δυνάμεων ισχυρίζεται η κυρία...Που να βρουν χρήματα και δύναμη οι ξεβράκωτοι ραγιάδες...Αυτές είναι οι θέσεις της και τώρα βλέπει τα σκούρα και την κάνει με ελαφριά....Δεν έβλεπε ότι καταργήσανε το σταυρό από τη σημαία;; Είχε τυφλοποντικίαση και τώρα είδε το φως της;;...Ουστ φακλάνα..

Παραιτήθηκε η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 της Γ.Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο, σημερινό, δημοσίευμά της εφημερίδας «Εστία».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κα Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής  επιστολής της  προς την κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του  Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.
Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κας Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του κ. Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης. με αποτέλεσμα η επιτροπή να το αποσύρει άρον – άρον.
Σημειώνεται, πως η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.
Η κα Ευθυμίου το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κα Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία.
Η ίδια με περισσό θάρρος απάντησε  πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

"δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους"

Την τρίχινη γραβάτα θα τη θέλατε βαμμένη ή σε φυσική απόχρωση;