ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ωμός τουρκικός εκβιασμός από τον φαιδρό Εγκεμέν Μπαγκίς για τον φράχτη στον Έβρο… (vid.)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτά τα λέει εκ του ασφαλούς ο μόγγολος...διότι ξέρει ότι έχει απέναντι του ΚΟΤΕΣ.!! Κότες έχουν καταλάβει τα ανώτατα πολιτικά και στρατιωτικά αξιώματα της πατρίδας μας. Ο εχθρός μας κυβερνά και αυτή η 5η φάλαγγα έχει καταλάβει όλες τις δομές του μηχανισμού της πατρίδος μας....είτε πρόκειται για Στρατό, είτε για την ΕΛ-ΛΑΣ. Οι ελληνόφωνες ψευδοελίτ φταίνε για όλα αυτά ...ακκίζονται και αλληλοεπαινούνται με αφορμή ασήμαντους, δυτικόγλείφτικους μαϊμουδισμούς.Οι πορδές της Βαυαροκρατίας και του βλαχομπαρόκ Αθηναϊσμού μας ταλαιπωρούν και μας στραγγαλίζουν. Ας είχε απέναντι του έναν αρχιδάτο που θα διέταζε αμέσως βολές του πυροβολικού σε συντεταγμένες το μέρος του Έβρου που έκαναν εισβολή οι Τούρκοι στρατιώτες, και θα του έλεγα πως θα του κόβονταν η όρεξη για λόγια και κουβέντες.
Για όποιον διατυπώνει αμφιβολίες περί της πραγματικής τουρκικής πρόθεσης “γκριζαρίσματος” του Έβρου, προσθέτοντας ένα ακόμα θέμα το οποίο “χρήζει διαπραγμάτευσης”, έρχεται ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίς, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα από τουρκικής πλευράς.
Μπορεί να πρόκειται για ένα φαιδρό πρόσωπο, είναι αυτός που κάποτε κόμπαζε απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας ένταξη της Τουρκίας για να της αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό της οικονομικής επιτυχίας της Τουρκίας. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων, ούτε όμως και η προσπάθειά του να επανέλθει δριμύτερος, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να ετοιμάζει σαρωτικό ανασχηματισμό.
Τι είπε όμως ο “καλικάντζαρος” (σ.σ. χαρακτηρισμός που του έχει αποδοθεί με… εμφανισιακά κριτήρια) της τουρκικής πολιτικής σκηνής σχετικά με την Ελλάδα και τον Έβρο; Στο βίντεο που ακολουθεί, αξίζει να παρατηρήσει κανείς το στιλ και το ύφος του Μπαγκίς, καθώς ξεχειλίζει από νεοθωμανική αλαζονεία.

Ο Μπαγκίς χωρίς περιστροφές αναφέρει επί της Ελλάδας ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κατασκευάσει φράχτη στη μεθόριο, παρά μόνο μετά από συζητήσεις με την Τουρκία, μιλώντας ξεκάθαρα για σύνορο το οποίο έχει μεταβληθεί συν τω χρόνω και χρήζει καθορισμού εκ νέου.
Φροντίζει μάλιστα με περισσή ειρωνεία να αναφέρει, ότι η Ελλάδα πρέπει αν διδαχθεί από το “μάθημα” της ανατολικής Μεσογείου, ότι όταν επιλέγεται η μονομερής δράση τότε υπάρχει αντίδραση που η “μπουγιούκ” Τουρκία ακυρώνει στην πράξη τους σχεδιασμούς σε βάρους της!
Με απλά λόγια, η Τουρκία προχωρά στην απόπειρα πλήρους δορυφοροποίησης της Ελλάδας και μετατροπή της σε χώρα μειωμένης κυριαρχίας, καθώς απαιτεί συζήτηση επί παντός και φυσικά έγκριση από τους γείτονες για να πράξει οτιδήποτε!

Η Τουρκία πάντα ένιωθε ότι οι φιλοδοξίες για περιφερειακό ηγεμονισμό ακυρώνονται στην πράξη από το ελληνικό στοιχείο, ελλαδικό και κυπριακό, με αποτέλεσμα το διαχρονικό σύμπλεγμα που έχει αναπτύξει, να το εκτονώνει με τον συνήθη υπεροπτικό τρόπο που οδηγεί σε πρόθεση ακύρωσης του ισχύοντος διεθνούς δικαίου ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας!
Επειδή η Τουρκία το απαιτεί, θα πρέπει η υφήλιος να αναγνωρίσει “ειδικές περιστάσεις” ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή! Απίστευτα πράγματα, τα οποία όμως εκθρέφονται από ελληνικές συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα η απίστευτη γκάφα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να ειδοποιήσει εκ προοιμίου την Τουρκία για την πρόθεση ύψωσης φράχτη στα σύνορα, που της έδωσε το “πάτημα” να ισχυριστεί όσα ισχυρίστηκε.
Πρόβλημα υπάρχει βέβαια και με δηλώσεις του τύπου “χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία”, ως Ευρωπαϊκή Ένωση που να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, όπως ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Κι αυτό διότι κάθε μέρα έχουμε νέες αποδείξεις ότι η Ελλάδα έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει μια χώρα με ένα καθεστώς χιτλερικής λογικής που διεκδικεί σε βάρος μας, με κάθε τρόπο, το δικό του “lebensraum”, τον δικό του “ζωτικό χώρο”…
Παραφράζοντας τη δήλωση που αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό την κατευναστική λογική που διέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ως σύνολο, αυτό τουλάχιστον που εκπέμπει διεθνώς, πέραν της υπέρ-δεκαετούς αδιαφορίας του για την άμυνα της χώρας, είναι το ακόλουθο…
“Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με τον Χίτλερ, μια συμφωνία που θα αφορά θέματα οικονομίας, ασφάλειας, συνόρων και θα προβλέπει τη συμμόρφωση της Γερμανίας στο διεθνές δίκαιο”. Η Ιστορία έχει αποδείξει τη μωρία της πεποίθησης. Κατά συνέπεια, ασχέτως με τις όποιες διαφορές στις δυο περιπτώσεις, εάν υπάρχουν, δυστυχώς παραμένουμε ανιστόρητοι…

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


Διασταύρωσις, άλα Τούρκα, φρύνου και χαμαιλέοντος!