ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Το μελλοντικό πλοίο παράκτιας μάχης USS Oakland ολοκλήρωσε τις δοκιμές αποδοχής.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αν και ξεκίνησε ως κάτι πρωτοποριακό. ....τελικά είναι ακριβό σύστημα και ελαφριά οπλισμένο συγκριτικά με τα πιο συμβατικά ρωσικά και κινεζικά πλοία. Το συγκεκριμένο πλοίο δημιουργήθηκε για επιχειρήσεις σε παράκτιες περιοχές. Από αυτή την άποψη, και με δεδομένο ότι ο πιθανότερος κίνδυνος στις επιχειρήσεις σε παράκτιες περιοχές είναι η «μεταφορά» της ισχύος πυρός του αντιπάλου στο παράκτιο μέτωπο, τα υπάρχοντα πλοία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (φρεγάτες και αντιτορπιλικά με stand-off συστήματα) θα πρόσφεραν αποφασιστικά πλεονεκτήματα.
Το νεότερο πλοίο παράκτιας μάχης (LCS) έκδοσης Independence του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), το μελλοντικό USS Oakland (LCS 24) ολοκλήρωσε με επιτυχία, την 22α Μαΐου, τις δοκιμές αποδοχής μετά από σειρά εν όρμω και εν πλω δοκιμών στον Κόλπο του Μεξικού.
Κατά τις δοκιμές, το τελευταίο ορόσημο πριν την παράδοση του πλοίου, το Ναυτικό των ΗΠΑ διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους στα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι απαραίτητα για την απόδοση του πλοίου στην θάλασσα όπως το κύριο προωστήριο σκεύος, τα βοηθητικά και ηλεκτρικά συστήματα. Το πλοίο διήλθε επίσης τις δοκιμές σημαντικών ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης πλήρους ισχύος, του συστήματος κατεύθυνσης και την ταχεία αναστροφή πορείας, τη δοκιμή αγκυροβολίας και την αλληλουχία εντοπισμού-προσβολής του συστήματος μάχης.

“Είμαι εντυπωσιασμένος με τα θετικά αποτελέσματα που επιτευχθήκαν από το Ναυτικό και τη βιομηχανική ομάδα κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών αποδοχής του μελλοντικού USS Oakland”, δήλωσε ο διευθυντής προγράμματος LCS Πλοίαρχος Μάικ Τέιλορ. “Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις βελτιώσεις σε αυτήν την κλάση καθώς εργαζόμαστε με στόχο την παροχή μιας οικονομικά αποδοτικής επιχειρησιακής ικανότητας στον Στόλο και την χώρα”.
Το μελλοντικό USS Oakland είναι το δωδέκατο πλοίο παράκτιας μάχης (LCS) έκδοσης Independence που θα ενταχθεί στον Στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το πλοίο τιμάει την μεγάλη ιστορία της ομώνυμης πόλης που έχει με το Ναυτικό και θα είναι το τρίτο πλοίο που θα φέρει το όνομα της πόλης.
Το πλοίο καθελκύστηκε την 21η Ιουλίου του περασμένου έτους και προγραμματίζεται να παραδοθεί στα τέλη αυτού του έτους.
Πλοίο Παράκτιας Μάχης (LCS)
Το LCS είναι ένα αρθρωτό, επαναδιαμορφώσιμο πλοίο σχεδιασμένο για να πληροί τις απαιτήσεις του στόλου στον αντιπλοϊκό πόλεμο (ASuW), τις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW) και τις αποστολές ναρκοπολέμου (MCM) στις παράκτιες περιοχές.
Ένα εναλλάξιμο πακέτο αποστολής είναι τοποθετημένο σε κάθε LCS και προσφέρει τα συστήματα κύριας αποστολής σε μια από τις προαναφερθείσες αποστολές πολέμου. Χρησιμοποιώντας σχεδίαση ανοιχτής αρχιτεκτονικής, αρθρωτό οπλισμό, συστήματα αισθητήρων και διάφορα επανδρωμένα και ανεπάνδρωτα οχήματα για να αποκτήσει, διατηρήσει και εκμεταλλευτεί τη θαλασσιά παράκτια υπεροχή, το LCS θα παρέχει στη διακλαδική δύναμη των ΗΠΑ πρόσβαση σε κρίσιμα θέατρα επιχειρήσεων.
Η κλάση LCS αποτελείται από τις κλάσεις Freedom και Independence, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από δύο βιομηχανικές ομάδες. Η ομάδα της κλάσης Freedom είναι υπό τη διοίκηση της Lockheed Martin (για τα πλοία με περιττό αριθμό, παραδείγματος χάριν LCS-1). Η ομάδα της κλάσης Independence είναι υπό τη διοίκηση της Austal USA (για το LCS-6 και τα επακόλουθα άρτιας αρίθμησης πλοία).
Το μελλοντικό USS Oakland είναι το δωδέκατο LCS της έκδοσης Independence. Η κλάση Independence είναι γνωστή για το μοναδικό τριμαράν σκάφος της και το μεγάλο κατάστρωμα πτήσης. Αυτήν την στιγμή, το LCS είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ σε παραγωγή μετά τα αντιτορπιλικά καθοδηγούμενων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke. Το 2019, τρία LCS παραδόθηκαν στον Στόλο και πέντε θα παραδοθούν το 2020 με ναυπηγικό ρυθμό που έχει να παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1990.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: