ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Σταματά η λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτοί είναι οι Ν.Δούλοι.!! Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από το κλείσιμο της κλινικής ...θα μοιραστούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης...Η δε κλινική θα πωληθεί μαζί με όλο το ΕΣΥ... επί πινακίου φακής..... Αυτό το κράτος είναι ο διαχρονικότερος και πιο ύπουλος εχθρός του Έθνους μας.
Μεγάλη η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, στην προσπάθειά του να αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος, κάνει δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν άμεσα, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για τους ανήλικους ασθενείς αλλά και τα  βρέφη είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα προσφεύγουν παιδιά από κατά κανόνα χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να αναταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής.
Ο σύλλογος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του ιδιάζοντος καθεστώτος που ισχύει για το αντίστοιχο τμήμα στο Ωνάσειο, το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του «Αγία Σοφία» αποτελεί ουσιαστικά την μόνη δημόσια δομή, η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συστηματική υποβάθμισή του όμως, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η έλλειψη προσωπικού αλλά και κατάλληλων χώρων, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του.
Ο σύλλογος ζητά την άμεση και χωρίς χρονοτριβή επαναλειτουργία του Κέντρου και την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ώστε να συνεχιστεί η σπουδαία προσφορά του Κέντρου κατά τα τελευταία 30 χρόνια.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αναίτιο κλείσιμο του Κέντρου Μαστού που εξυπηρετούσε πάνω από 20.000 γυναίκες ετησίως.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: