ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποπέμφθηκε λόγω έρευνας για τον Πομπέο, καταγγέλλει Δημοκρατικός βουλευτής

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι γνωστό ότι σε άλλο πόλο εξουσίας ανήκει ο Λευκός Οίκος και σε άλλον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όμως ανάμεσα σε αυτά τα δύο κέντρα εξουσίας στην Αμερική υπάρχει και ο αποφασιστικός παράγοντας , ο οποίος θα κρίνει την παρτίδα. Εδώ και χρόνια επικρατεί στην Αμερική αυτός που έχει με το μέρος του τον....αποφασιστικό παράγοντα.!!
Και την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο (πριν 4 χρόνια) , ο αποφασιστικός παράγων ήταν  με το σύστημα, που ανέδειξε, υποστήριξε και εξέλεξε τον Τράμπ . Στις επόμενες αμερικάνικες εκλογές που έρχονται σύντομα....θα δούμε ποια πλευρά θα διαλέξει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την καθαίρεση του γενικού επιθεωρητή του Στιβ Λίνικ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, χωρίς να διευκρινίσει γιατί
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθαίρεσε τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διότι διενεργούσε έρευνα για τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατήγγειλε βουλευτής των Δημοκρατικών, μιλώντας περί δυνητικά παράνομης πράξης αντιποίνων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την καθαίρεση του γενικού επιθεωρητή του Στιβ Λίνικ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, χωρίς να διευκρινίσει γιατί.
Από τη δική του πλευρά ο Δημοκρατικός πολιτικός Έλιοτ Ένγκελ, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως ενημερώθηκε ότι ο Λίνικ είχε αρχίσει να διενεργεί έρευνα για τον Πομπέο.
«Το γεγονός ότι ο κ. Λίνικ καθαιρέθηκε εν μέσω μιας τέτοιας έρευνας αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για παράνομη πράξη αντιποίνων», πρόσθεσε ο Ένγκελ.
Ένας βοηθός Δημοκρατικού πολιτικού στο Κογκρέσο που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι ο Λίνικ ερευνούσε τις καταγγελίες κατά τις οποίες ο Πομπέο έχει αναθέσει σε πολιτικό υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διευθετεί προσωπικές υποθέσεις του ιδίου και της συζύγου του.
Ο Πομπέο ταξιδεύει συχνά σε όλο τον κόσμο με κυβερνητικό αεροσκάφος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κάτι που κάνει αρκετούς να τρίζουν να δόντια, καθώς η Σούζαν Πομπέο δεν έχει κανέναν επίσημο ρόλο.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έκρινε από την πλευρά της ότι ο Λίνικ «τιμωρήθηκε διότι εκτέλεσε με τιμή το καθήκον του να προστατεύει το Σύνταγμά μας και την εθνική μας ασφάλεια».
Εισαγγελέας επί σειρά ετών, ο Στιβ Λίνικ ονομάστηκε γενικός επιθεωρητής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2013, από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της ορθής διαχείρισης των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στη διάθεσή της η αμερικανική διπλωματία.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι νέος γενικός επιθεωρητής θα διοριστεί ο Στίβεν Ακάρντ, πρώην συνεργάτης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.
Πέρυσι ο Ακάρντ ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων αποστολών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τις σχέσεις με διπλωμάτες άλλων χωρών που υπηρετούν στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: