ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙ ΣΤΟΥΡΝΟΙ ΤΩΝ "ΚΑΛΩΝ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ και ΠΩΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΥΓΑΡΩΝ (Τζακιών).

Γράφει ο Λύκαστρος :

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως παίρνουν πτυχία οι γόνοι και τα παιδιά των πολιτικών στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κανείς από αυτούς για παράδειγμα δεν πάει να σπουδάσει για να γίνει πυρηνικός επιστήμονας, αλλά τώρα που τα κάνουν όλα οι Η/Υ, μπορεί και να δοκιμάσουν .!!
Πάντως στη δεκαετία του '80 που σπούδασαν , όλοι οι γόνοι πλουσίων οικογενειών που ήταν στούρνοι, πήγαιναν στο εξωτερικό (μιάς και στις εξετάσεις πάτωναν) και σπούδαζαν τίποτα Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, άντε στην καλύτερη Πολιτικές Επιστήμες.

Γι' αυτό γνώρισαν τέτοια άνθηση αυτά τα μαϊμουδοπτυχία. Γιατί από τη μία τα Πανεπιστήμια κονομούσαν και από την άλλη οι γόνοι των καλών οικογενειών αποκτούσαν ένα πτυχίο. Χωρίς τα πρώτα να κινδυνεύουν να ξεφτιλιστούν, χορηγώντας πτυχία σε γιατρούς που θα στέλνανε τους ασθενείς πέντε πέντε, η σε αρχιτέκτονες που οι κατασκευές τους θα γκρεμιζόντουσαν μόλις φύσαγε κάνας αέρας, η ναυπηγούς που τα βαπόρια τους θα βουλιάζανε μόλις καθελκύοντο.

Οι πραγματικές επιστήμες, δηλαδή οι θετικές επιστήμες, προορίζοντο για τα πραγματικά φωτεινά μυαλά. Και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Γενικά οι σχολές τύπου Μωραΐτη εξυπηρετούσαν αυτήν την ανάγκη, δηλαδή την προετοιμασία για εισαγωγή σε ξένα Πανεπιστήμια, εξ' ου και η ιδιαίτερη σημασία που δινόταν στις ξένες γλώσσες.

Φυσικά με αυτά που γράφω, δεν εννοώ ότι όλοι οι γόνοι πλουσίων οικογενειών είναι σκράπες. Γιατί έτυχε να γνωρίσω και κάποιους, που ήτανε όχι απλώς άξιοι και ικανοί, αλλά πραγματικές διάνοιες. Όμως το παλληκάρι το Κούλι...μοίραζε λεφτά της Εθνικής Τράπεζας όταν διορίστηκε εκεί απο τον Σημίτη.!! Ναι βέβαια ...και πρακτική έκανε στην Chase Investement Bank η McKinsey and Company. Είναι και απόφοιτος του Harvard, μάντεψε σε τι: κοινωνικές επιστήμες, διεθνείς οικονομικές σχέσεις, διοίκηση επιχειρήσεων. Τις ψευτοεπιστήμες που σπουδάζουν όλοι οι στόκοι, οι οποίοι δεν είναι ικανοί να σπουδάσουν κάποια επιστήμη της προκοπής.

Πως μπήκε στο Harvard και στο Stanford;; Προφανώς χωρίς εξετάσεις, με χορηγία του Δρακουμέλ -με χρήμα του Ελληνικού Δημοσίου, εφόσον κανένας και καμμία Μητσοτάκη δεν έχει ποτέ βγάλει λεφτά αλλιώς- και με συστατική επιστολή της Αμερικανικής πρεσβείας. Και σίγουρα, κάπως έτσι αποφοίτησε. Να τον χαίρεστε Ν.Δούλοι τον υπέρμαχο του ιδιωτικού κρατικοδίαιτου τομέα.
Ουδείς από όλους αυτούς δεν έχει κολλήσει ούτε ΕΝΑ ένσημο στον...ιδιωτικό τομέα. Για αυτό και έχουν καταστρέψει βάση σχεδίου...την οικονομία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: