ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διπλή… απόπειρα δημιουργίας δομής λαθρομεταναστών στις Φέρες, “ναυάγησε” επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τους έχει πιάσει μια λύσσα εποικισμού. Θεσμοί που ορκίστηκαν να υπηρετούν τον Έλληνα απεργάζονται την καταστροφή του. Αφελές το ερώτημα: Γιατί αντί να ξοδευτούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ χιλιάδων μουσουλμάνων, τα χρήματα αυτά δεν διατίθενται για την καλύτερη ΦΥΛΑΞΗ των ΣΥΝΟΡΩΝ;; Διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Έλληνες. Πράκτορες των τούρκων είναι.
Να δεις ότι έχουν πληροφορίες ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζουν οι Τούρκοι. Και αντί να ενισχύσουν τα σύνορα ετοιμάζονται μοιρολατρικά να υποδεχτούν χιλιάδες λαθροεισβολείς. 

 Την στιγμή που ολόκληρος ο νομός Έβρου και όχι μόνο έχει ξεσηκωθεί εναντίον της κυβερνητικής απόφασης για δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι υπήρξε τους τελευταίους μήνες διπλή… απόπειρα να γίνει κάτι παρόμοιο στις Φέρες.

 Τα σχέδια όμως αυτά δεν προχώρησαν, επειδή και τις δυο φορές υπήρξε ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΔΡΤΑΣΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος εξ αρχής το ΞΕΚΟΨΕ πως δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο και θα ξεσηκώσει τους πάντες εναντίον των συγκεκριμένων προθέσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δυο προσπάθειες δεν έγιναν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Νότη Μηταράκη, όπως συμβαίνει με το Φυλάκιο Ορεστιάδας, αλλά από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όχι από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά υψηλόβαθμους παράγοντες του συγκεκριμένου υπουργείου. Μάλιστα ως χώρος όπου θα δημιουργούνταν η συγκεκριμένη δομή λαθρομεταναστών, επιλέχθηκαν οι αποθήκες της πρώην ΚΥΔΕΠ στον κάμπο των Φερών, δίπλα στον Σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι αποθήκες αυτές, που ανήκαν στην πάλαι ποτέ κραταιά Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, νοικιάζονται από αγρότες ως αποθηκευτικοί χώροι και μάλιστα είχαν αρχικά αυτοί ενημερωθεί από τους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει, ότι μπορεί να χρειαστεί να αποχωρήσουν. Η αρχική κρούση έγινε πριν από μήνες, το 2019 και αφορούσε αρχικά το ενδεχόμενο δημιουργίας γραφείων στις αποθήκες αυτές. Όμως στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε η πρόθεση για την δημιουργία ουσιαστικά δομής φιλοξενίας όσων λαθρομεταναστών περνούν τον ποταμό Έβρο στην ευρύτερη περιοχή των Φερών (Πέπλος, Γεμιστή, Κήποι, Τυχερό, Λαγυνά).

Η δεύτερη κρούση έγιναν πριν από δυο περίπου μήνες, αλλά τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη, ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ με κατηγορηματικό τρόπο και ξεκαθάρισε ότι αν γίνει η παραμικρή κίνηση θα ακολουθήσει… χαμός. Έτσι σταμάτησε κάθε σκέψη να προχωρήσει οτιδήποτε και οι αγρότες ενημερώθηκαν ότι θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους ενοικιαζόμενους χώρους. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία και η κατηγορηματική θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης στην τηλεδιάσκεψη των θεσμικών φορέων του Έβρου που συγκάλεσε ο συνάδερφος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ούτε και το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συνεδρίασε εκτάκτως την ημέρα των Θεοφανείων και εξέδωσε Ψήφισμα που  εκφράζει την κάθετη αντίδραση του στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή την δημιουργία νέας δομής, όταν μόλις σήμερα ο κ.Μαυρίδης ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του σε τηλεδιάσκεψη.

Αντίθετα, όπως απέδειξαν οι εξελίξεις, ο δήμαρχος Ορεστιάδας  αν και έβλεπε επί 4 μήνες τις προθέσεις και τους χειρισμούς του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και των υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου, προφανώς ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΚΟΨΕ με οποιονδήποτε τρόπο ή δεν αντιλήφθηκε ότι τον… κορόιδευε ο συγκεκριμένος υπουργός (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει για να δικαιολογηθεί). Με αποτέλεσμα 29 Δεκεμβρίου να δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Κι έτσι τώρα όλοι… τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και κατόπιν εορτής γίνονται τηλεδιασκέψεις μήπως και σταματήσει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του υπουργού Νότη Μηταράκη στον Έβρο.

ΠΗΓΗ
 

 


1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα μπράβο στον δήμαρχο που κάποιος αντιστάθηκε , μόνο έτσι θα ακυρώνουμε τα σχέδια τους αν φοβούνται τις αντιδράσεις . Το ότι έχουν λυσσάξει φαίνεται από τα διαδοχικά σκληρά λοκντάουν από τις 6 το απόγευμα που ανακοινώνουν ανά την Ελλάδα . Ξέρει κανείς τι γίνεται στην Κάλυμνο , στο Παλαίκαστρο Σητείας και αλλού που τους μαντρώνουν από νωρίς τους κατοίκους. Στην Ορεστιάδα δυστυχώς προέχει το ατομικό συμφέρον των τοπικών παραγόντων . Δυστυχώς έτσι απάτριδες είναι και πολλοί δήμαρχοι στην Κρήτη , και για αυτό έχουν αρχίσει να τους μοιράζουν σε σπίτια σε χωριά για μερικά ψωροευρώ που τους νοικιάζουν σπίτια . Στο Ηράκλειο έχουμε τον πλοηγό https://www.ploigos-ea.gr/category/prokhryxeis/ για να γίνεται η δουλειά μέσω ΕΣΠΑ................