ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αποκλειστικό: Σε δίκη για κακούργημα Σάλλας και Πανταλάκης για το μεγάλο κόλπο με τα ακίνητα και την Τράπεζα Πειραιώς

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η παραπομπή τους με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση της ΝΔ , που στην προσπάθεια της να απαλλάξει από τις ποινικές τους ευθύνες φίλους μεγαλοτραπεζίτες αλλά και κομματικά στελέχη ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ για θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, νομοθέτησε την αμνήστευση τους. Καθώς έφερε τον νόμο 4367/2019 σύμφωνα με τον οποίο για να διωχτούν ποινικά για απιστία οι τραπεζίτες θα πρέπει πρώτα η Τράπεζα να καταθέσει έγκληση εντός τεσσάρων μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς δεν κατέθεσε την έγκληση, ωστόσο οι δικαστές προχώρησαν κανονικά, καθώς όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα για Σάλλα ,Πανταλάκη και λοιπούς "με το υπ αριθμόν 3683 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο νόμος 4367/2019 κρίθηκε αντισυνταγματικός".

Σε δίκη παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης (πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς) και ακόμη 18 πρόσωπα αναφορικά με τις αγοραπωλησίες ακινήτων μέσω εταιρειών που ανήκαν στον πρώην ισχυρό άνδρα της Πειραιώς και μέλη της οικογένειάς του, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Τράπεζα με περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ. 

Η παραπομπή τους με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση της ΝΔ , που στην προσπάθεια της να απαλλάξει από τις ποινικές τους ευθύνες φίλους μεγαλοτραπεζίτες αλλά και κομματικά στελέχη ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ για θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, νομοθέτησε την αμνήστευση τους. Καθώς έφερε τον νόμο 4367/2019 σύμφωνα με τον οποίο για να διωχτούν ποινικά για απιστία οι τραπεζίτες θα πρέπει πρώτα η Τράπεζα να καταθέσει έγκληση εντός τεσσάρων μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς δεν κατέθεσε την έγκληση, ωστόσο οι δικαστές προχώρησαν κανονικά, καθώς όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα για Σάλλα ,Πανταλάκη και λοιπούς "με το υπ αριθμόν 3683 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο νόμος 4367/2019 κρίθηκε αντισυνταγματικός".

Πιο αναλυτικά με το υπ’ αριθμόν 147/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 20 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο πρώην αρχιτραπεζίτης και τιμονιέρης της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης, καθώς επίσης και ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας για τα κακουργήματα (αποδίδονται κατά περίσταση) της απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση της άμεσης συνέργειας σε απιστίας αλλά και της απλής συνέργειας σε απιστία κατ εξακολούθηση.

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων που ζημίωσαν την Τράπεζα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Μιχάλης Σάλλας , επι παντοκρατορίας του στην τράπεζα Πειραιώς , την χρησιμοποίησε για να κάνει ένα ασύλληπτο "παιχνίδι" με αγοραπωλησίες ακινήτων μέσω εταιρειών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειας τους, ζημιώνοντας έτσι την Πειραιώς με περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ.

Στο απίστευτο "αλισβερίσι" εμπλέκονται - κατά το βούλευμα- και τότε στενοί συνεργάτες του στην Πειραιώς, όπως ήταν ο Θ.Πανταλάκης,αλλά και παρένθετα πρόσωπα που εμφανίζονταν να αγοράζουν το 2006 "κοψοχρονιά" τα επίμαχα ακίνητα (καταστήματα) από τις εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Σάλλα , με δάνεια που τους είχε χορηγήσει γι αυτόν τον σκοπό η Τράπεζα, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να τα πουλάνε στην ίδια την Τράπεζα σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική τους αξία.

Τα επίμαχα δάνεια εξοφλούνταν δηλαδή πάλι με χρήματα της ...Πειραιώς , και συγκεκριμένα με μέρος των χρημάτων που έπαιρνε ο παρένθετος από την πώληση του ακινήτου στην ίδια την Πειραιώς...

Όπως επισημαίνεται στο βούλευμα και με βάσει της εκθέσεις έξι πραγματογνωμόνων, «μεθοδεύτηκε η μεταβίβαση των ακινήτων στα παρένθετα φυσικά πρόσωπα και ακολούθως στην τράπεζα, με τίμημα που υπερέβαινε κατά πολύ την πραγματική αξία των ακινήτων».

Μάλιστα αυτό γινόταν «προκειμένου να επιτευχθεί η εξόφληση και του αλήκτου κεφαλαίου των δανείων που είχαν λάβει οι πωλήτριες εταιρείες συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα και της οικογένειάς του, από την Πειραιώς για την αγορά των ιδίων αυτών ακινήτων το έτος 2003, αφετέρου να απομείνει το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος και να διατεθεί περαιτέρω». Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να ζημιωθεί κατά εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαιη και συγκεκριμένη η ζημία

«…Η ζημία που προκλήθηκε στην Τράπεζα είναι βέβαιη και συγκεκριμένη συνιστάμενη στη διαφορά της εμπορικής - πραγματικής αξίας των ακινήτων κατά το χρόνο κτήσης τους και στο υπερβάλλον τίμημα που κατεβλήθη…»

Εντυπωσιακά είναι και όσα αναφέρονται στο βούλευμα για το θέμα της ζημίας της Τράπεζας. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται «ουδέποτε υπήρξε στη δικογραφία έγγραφο από την τράπεζα νομίμως εκπροσωπούμενη από το Διοικητικό της Συμβούλιο που να αναφέρεται ότι δεν έχει επέλθει ζημία από τις ενέργειες των κατηγορουμένων, τα έγγραφα δε της δικογραφίας που κάνουν λόγο για έλλειψη ζημίας και επικαλούνται οι κατηγορούμενοι, έχουν εκδοθεί από μεμονωμένα όργανα αναρμόδια να προβούν σε δήλωση, δεσμευτική για το νομικό πρόσωπο και αξιολογούνται στο πλαίσιο της προβολής των εκάστοτε ισχυρισμών τους».

Επίσης όπως επισημαίνεται σε όλες τις εκθέσεις των διορισθέντων πραγματογνωμόνων, οι αξίες έχουν προσδιορισθεί κατά πολύ μικρότερες από το τίμημα που κατέβαλε η τράπεζα, αν και έχει ληφθεί υπόψη και το επενδυτικό ενδιαφέρον της τράπεζας.

Πανταλάκης καρφώνει Σάλλα

Εντυπωσιακά είναι και τα όσα αναφέρει το υπ αριθμόν 147/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τον το Θεόδωρο Πανταλάκη. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Θεόδωρος Πανταλάκης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι τα ακίνητα προέρχονταν από εταιρείες συμφερόντων Σάλλα, κατηγορώντας τον ουσιαστικά «ότι δεν τήρησε την υποχρέωση ενημέρωσης του Ν. 2190/1920 και δεν αποκάλυψε έγκαιρα και με επάρκεια τα ίδια συμφέροντά του από τις επικείμενες συναλλαγές της τράπεζας». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται «.. ο ισχυρισμός περί άγνοιας δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να γίνει δεκτός, ενόψει του ότι οι ανωτέρω πωλήτριες εταιρείες ήταν από το 2003 γνωστές στην Τράπεζα Πειραιώς, εφόσον ήδη από το έτος 2003 είχαν δανειοδοτηθεί για την αγορά των ιδίων ακινήτων…».

Οι επίμαχες αγοραπωλησίες

Οι επίμαχες αγοραπωλησίες έχουν ως εξής:

Η αγορά ακινήτου (καταστήματος), επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως 26 Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Σταυρούπολη Θεσ/νίκης, από την εταιρία «ΩΚΥΘΟΗ Α.Ε.», ακινήτου (καταστήματος), επί της Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 142 & Δημητρακοπούλου, στον Κορυδαλλό, από την εταιρία «ΑΛΚΜΑΩΝ Α.Ε.», ακινήτου (καταστήματος) , επί των οδών Πατησίων 70 & Κότσικα (πρώην Ρηνείας), στην Αθήνα, από την εταιρία «ΕΡΕΧΘΕΑΣ Α.Ε. », ακινήτου (καταστήματος) ,επί των οδών Μιχαλακοπούλου 157 και Έβρου 106, στην Αθήνα, από την εταιρία «MGS REAL ESTATE Α.Ε. », ακινήτου (καταστήματος) , επί των οδών Ιπποκράτους 80 &Μεθώνης 4, στην Αθήνα, από την εταιρία «ΑΓΑΛΛΩΝ Α.Ε.». Υπενθυμίζεται ότι τις διώξεις κατά των Μιχάλη Σάλλα, Θεόδωρου Πανταλάκη και των άλλων εμπλεκόμενων προσώπων είχε παραγγείλει ο τότε οικονομικός εισαγγελέας ,Παναγιώτης Αθανασίου και την είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

ΠΗΓΗ

 

9 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Οταν το '13 η Πειραιως του Σαλλα βουτηξε με βουλευμα και ευλογιες ΕΚΤ, ακινητα και ΟΛΟ το δικτυο καταστηματων των κυπριακων Τραπεζων αξιας 8δις ευρω μονο για 500 εκ τουμπεκι εκανε το συμβουλιο και οι λοιποι ελεγκτες αλλα και το κρατος και η ΤτΕ.

Αφου εκλεψε νομιμα απο αλλους, για αλλους, με αλλους ο Μιχαλακης ο "σελφ μειντ μπιζινεσμαν" (ηταν ΠΑΣΟΚ-μαν εποχη Αντρεα σας λεει κατι..-) μια μικρη προμηθειουλα να μην παρει??

Αχαριστοι μετοχοι και βουλευτες και λοιποι......

Δωστε κατι και σε ενα φιλο απατεωνακο..

Μονοι θα τα φατε??

τι σοι λαμογια ειστε...

1.https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/oikonomia/255183-ereyna-5-hronia-meta-to-xepoylima-ton-trapezon-mas-stin-ellada

2.https://www.tovima.gr/2013/03/26/finance/stin-peiraiws-kai-me-ypografi-ta-ypokatastimata-laikis-kai-kyproy-stin-ellada/

3.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1_%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82

4.https://www.kathimerini.gr/economy/local/484083/stin-peiraios-ta-ypokatastimata-cpb-kyproy-kai-ellinikis-trapezas/

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Γαιτανακι κλεφτων ....

1.https://www.documentonews.gr/article/o-bgenopoylos-o-sallas-kai-to-fantasma-twn-134-ekat

2.https://www.kathimerini.com.cy/gr/oikonomiki/oikonomia/136855/?ctype=ar

3.https://teddygr.blogspot.com/2015/06/6.html

4.https://www.ekirikas.com/archive_economy/arthro/new_york_times_enas_panoyrgos_trapezitis_pou_eftase_sti_koryfi-97707/

5.http://romiazirou.blogspot.com/2012/10/reuters.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Ρόκκο..τώρα σε "σκεφτόμουν" και σχολίασες.!! χαχα Θα σου γράψω το απόγευμα σαν σχόλιο λεπτομέρειες με Σάλλα και λοιπούς.

Ανώνυμος είπε...


Καλημέρα ,αγκαλιάστε τον Ήλιο.

Αγαπητοί για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόσωπο αυτό και όσους κρύβονται πίσω από αυτό θα πρέπει να βουτήξουμε αρκετά πίσω στον χρόνο.

Ο Σάλλας έγινε γνωστός όταν εξαγόρασε εκβιαστικά την τράπεζα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ.
Μια υγιή τράπεζα που ήταν περισσότερο τοπικού χαρακτήρα με πολλά περιουσιακά στοιχεία.

Το τίμημα της εξαγοράς ήταν λιγότερο από τα έργα τέχνης που είχε, τα οποία ήταν πολλών πολλών εκατομμυρίων,και που δεν προσμετρήθηκαν ΠΟΤΕ στην αξία της.

Μετά από αυτό, το υψηλόβαθμο προσωπικό το οποίο γνώριζε ακριβώς τι κομπίνα στήθηκε και απογυμνώθηκε η τράπεζα, διώχθηκε με τα γνωστά πακέτα των εθελούσιων.

ήρθαν άλλοι οι οποίοι εμφανίστηκαν ως τεχνοκράτες και η συνέχεια είναι γνωστή,ακολουθήθηκε ο ίδιος δρόμος και για άλλες.

Είναι εύκολο να αναζητηθούν τα έργα -ένα μουσείο ολόκληρο έκαναν-.
Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ είναι που πήγαν και ουτε θα μάθουμε μάλλον.

Ένα άλλο ζήτημα που αφορά το σύνολο των τραπεζών είναι το εξής.

Οι εισφορές των ταμείων τους ,επικουρικών και μη ,έμεναν στις τράπεζες ως παρακαταθήκη ,τα ταμεία τους ήταν υγιή.Όταν άρχισε το πλιάτσικο γιατί τα χρήματα δεν ακολούθησαν στο ΙΚΑ τους εργαζόμενους που ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι?

Μετέφεραν τις υποχρεώσεις (βάρος για αυτές οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί) όχι όμως και το αποταμιευτικό τους.

Στις εξαγορές τους προσμετρήθηκε ως ενεργητικό ο κόπος όλων,και φυσικά έμεινε εκεί.
Το μεγάλο πάρτι Εμπορική - Credit Agricole...και άλλα 100 θαυμαστά παραμύθια.

Αυτοί που βλέπουμε δεν είναι αυτοί που ενεργούν...πρέπει να μάθουμε να τους διαχωρίζουμε,είναι όμως οι χρήσιμοι ηλίθιοι που εκτελούν κάθε φορά το σχέδιο.

Την αγάπη μου.




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αυτοί που βλέπουμε δεν είναι αυτοί που ενεργούν...πρέπει να μάθουμε να τους διαχωρίζουμε,είναι όμως οι χρήσιμοι ηλίθιοι που εκτελούν κάθε φορά το σχέδιο."

Πολύ σωστά...αυτοί που φαίνονται η τριάδα της ληστείας και της κλεψιάς είναι Σάλλας , Στουρνάρας (ο οποίος πίεζε τον Κύπριο Σαρρή για να υπογράψει) και ο Προβόπουλος.O M. Σάλλας κατηγορήθηκε από κάποιους ανταγωνιστές του ως «πράσινος» τραπεζίτης, λόγω της σχέσης του με τον Aνδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε μια περίοδο σύμβουλος για οικονομικά θέματα, αλλά και της θητείας του επί κυβέρνησης ΠAΣOK ως Γ.Γ. του υπουργείου Eμπορίου. Eκείνος μειδιώντας απαντά ότι «σημασία δεν έχουν οι κυβερνήσεις, αλλά το πώς αξιοποιεί ο καθένας την εκάστοτε πολιτική και οικονομική συγκυρία». Kι η πράξη έδειξε ότι είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων ανεξαρτήτως πολιτικής κατάστασης.

Ο Σάλλας Πασόκ η μαντάμ Σάλλα ΝΔ (Η Σοφία Σάλλα σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας της ΝΔ (!!!)) και όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί το ίδιο. Όλοι είναι μαι ωραία παρεούλα και μας αρμέγουν κανονικά από την αρχή γέννεσης του ελλαδικού κράτους. Εχουμε πεθάνει σαν λαός και μας τρώνε τις σάρκες οι ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ.

Με τα λεφτάκια του ελληνικού λαού υπάρχει η τράπεζα Πειραιώς. Η "ελληνική" κυβέρνηση διόρισε τον Σάλλα διευθυντή στην Πειραιώς πρίν γίνει ιδιωτική τράπεζα. Όλα βάσει σχεδίου όσο κοιμάται ο λαός. Ποιός λαός;;;;Είναι γνωστό ότι ο Σάλλας της Πειραιώς επί ΝΔ πήρε με σχεδόν τσάμπα την Αγροτική και τα δάνεια της ελληνικής γής πέρασαν σε άλλα χέρια, Στην αγροτική είναι υποθηκευμένη σχεδόν όλη η αγροτική περιουσία και η Τράπεζα Πειραιώς είχε πάρει πριν κάποιο καιρό 3 δισ. περίπου από το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή για να στηρίξει τις τράπεζες. Κανείς δεν μίλησε. Γύρω στα 3-3,5 δις ευρώ πήγαν στην Πειραιώς με το δεύτερο μνημόνιο;; Μετά από αυτό έγιναν μέτοχοι της Πειραιώς οι τρείς εβραικοί γύπες Πολσον, Λόεμπ και Σόρος. ΟΙ εβραίοι έβαλαν στο χέρι την ελληνική γη και κανείς δεν μίλησε. Το ίδιο συνεχίστηκε και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η εκποίηση. Κανείς δεν μιλάει. Μας αξίζουν τα χειρότερα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και όταν γράφω για ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ γνωρίζω τι γράφω...ΕΒΡΑΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ "ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ" ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ ή μήπως "Salaz" ή και "Salah".

Η Σοφία Σταίκου-Σάλλα είναι Εβραία του Βόλου. Η ίδια έχει δηλώσει οτι στα 18 της χρόνια πήγε στο Ισραήλ εθελοντικά για 2 χρόνια σε κιμπούτς για να αποκτήσει εμπειρίες;;;;;
Η κ. Στάϊκου Σάλλα είναι κουμπάρα της Ολγας Τρέμη.

Salas. Ένα ιστορικό εβραϊκό όνομα.

Από την Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας το όνομα Salas καταγράφεται ως όνομα Σεφαρδιτών Εβραίων. Πολλοί από αυτούς έφυγαν (ή διώχτηκαν) από την Ισπανία το 1492 και έφτασαν σε διάφορα άλλα μέρη της ευρώπης μεταξύ των οποίων ίσως και στην κατεχόμενη από τους Οθωμανούς Ελλάδα.

Μμ. είπε...


Όποια πέτρα ελληνική να σηκώσεις, όλο κι ένα περιούσιο από κάτω κρυμμένο θ' αντικρίσεις.
Κι έπειτα δερωταάαι, καημένε μου, ¨τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;¨
Μα απλά ¨δεν έχουν τον θεό τους!¨ Περιούσιος γαρ κι αυτός...

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε,καλημέρα
γράφεις σε σχόλιο ..."Είναι γνωστό ότι ο Σάλλας της Πειραιώς επί ΝΔ πήρε με σχεδόν τσάμπα την Αγροτική και τα δάνεια της ελληνικής γής πέρασαν σε άλλα χέρια..."συμπληρώνω:Μέχρι το 2009 ο Πανταλάκης ήταν αντιπρόεδρος στην Πειραιώς,το 2009-2012 διορίσθηκε διοικητής στην Αγροτική.Στα τέσσερα αυτά χρόνια την απαξίωσε και την έσπασε σε καλή και κακή πουλώντας το καλό κερδοφόρο τμήμα στην Πειραιώς στην σκανδαλώδη τιμή των 93 εκατ.(το εκπαιδευτικό κέντρο στο Καστρί , το κτίριο Τσίλλερ στη Πανεπιστημίου,τα υπόλοιπα 1500 ακίνητα, το χαρτοφυλάκιο των 500εκατ...μάλλον υπερβαίνουν αυτό το ποσό...)το κακό πήγε στο δημόσιο-μαζί με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων...
Βέβαια δεν ήταν μόνο η Αγροτική που πήγε στον Σάλλα.Εχουμε Μακεδονίας-Θράκης,τράπεζα Χίου,ΕΤΒΑ,τράπεζα Κύπρου,Γενική,Ελληνική τράπεζα,Μιλλενιουμ...
Αυτό που προβληματίζει είναι η παρουσία του Πανταλάκη στην ATTIKA BANK Και η χορήγηση νέων δανείων σε κόμματα...

3+7.......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 3+7..... " Αυτό που προβληματίζει είναι η παρουσία του Πανταλάκη στην ATTIKA BANK Και η χορήγηση νέων δανείων σε κόμματα.."

Χμ ο Πανταλάκης...απο ότι έχω βρεί και γνωρίζω ο Πανταλάκης ήταν ο μόνος σθεναρός αντίπαλος για το "σπάσιμο" της Αγροτικής σε καλή ή κακή και το ξεπούλημα της στην Πειραιώς. Πως τον έβγαλαν από την μέση ως "εμπόδιο";;

Ο Πανταλάκης είχε βγάλει έξω κρυφά 8 μύρια (εδώ θυμάμαι ένα άλλο λαμόγιο που μας το παίζει και εθνικιστής και αυτός έχει βγάλει έξω κρυφά χρήματα)...αυτό το μυστικό του Πανταλάκη το γνώριζαν ΜΟΝΟ οι Σάλλας-Προβόπουλος-Στουρνάρας...οι οποίοι το σφύριξαν στα ΧΑχάμια για να εκτεθεί στην κρίσιμη συζήτηση ο Πανταλάκης, και να εκτραπεί η συζήτηση στα ελάσσονα αντί για το ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όπως και τελικά το πέτυχαν.

Μετά τον Πανταλάκη μπορούσαν να τον εκβιάσουν για ότι άλλο ήθελαν.!!!