ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τι έπαθαν εκεί στην Ανατολή και γελάνε;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβαζα εδω : " Πακέτο-μαμούθ: Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αμερικής αντιμετωπίζει άμεσα υγειονομική και οικονομική κρίση."

Και που θα βρεθεί αυτό το 1,9 τρις δολάρια παππού; Α, θα κοπεί νέο χρήμα... Μάλιστα! Πληθωρισμός δηλαδή και έχεις ήδη έλλειμμα άλλα 10 τρις στο 2021...Και τι θα κάνεις για να αποφύγεις την υποτίμηση του δολαρίου;Α, τα γνωστά ......
Και εμείς εδώ στο Ελλάντα τα ήδη γνωστά... νομίζεις θα κλαίμε.;;
 
Σύμφωνα με τη Bloomberg, το 2021 θα «ωριμάσουν», θα καταστούν δηλαδή ληξιπρόθεσμα, ομόλογα αξίας 8 τρις $ - ενώ το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου υπολογίζει πως θα υπάρξει ένα επί πλέον έλλειμμα ύψους 2 τρις $ λόγω των νέων μέτρων Covid. Επομένως θα πρέπει να βρεθούν συνολικά 10 τρις $ ή 300.000 $ ανά δευτερόλεπτο - κάτι που μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο από τη Fed, με το τύπωμα νέων χρημάτων. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως η Fed τον Ιανουάριο του 2020 κατείχε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,3 τρις $, ενώ σήμερα 4,7 τρις $ συν 2,3 τρις $ άλλα - οπότε ο Ισολογισμός της έχει εκτοξευθεί στα 7 τρις $.
 
Βέβαια, σε όρους ΑΕΠ, είναι σε καλύτερη θέση από την ΕΚΤ - αφού ο Ισολογισμός της είναι στο 32,6% του ΑΕΠ των Η.Π.Α., όταν της ΕΚΤ στο 52% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης (πηγή). Την ίδια στιγμή και οι δύο απέχουν πολύ από τον Ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας που έχει υπερβεί το 117% του ΑΕΠ - με τη διαφορά όμως πως τα ισοζύγια εξωτερικών συναλλαγών της Ιαπωνίας και λιγότερο της Ευρωζώνης είναι πλεονασματικά, ενώ των Η.Π.Α. εξαιρετικά ελλειμματικό. Το αναφέρουμε εδώ, επειδή το συγκεκριμένο ισοζύγιο είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση της ισοτιμίας του νομίσματος - ειδικά σε συνδυασμό με την εκτύπωση νέων χρημάτων.
 
Ειδικότερα, ο μοναδικός τρόπος για να ελέγξει η υπερδύναμη το χρέος της, δεν είναι άλλος από τον πληθωρισμό - αφού η επιλογή της εσωτερικής υποτίμησης ή/και της δημοσιονομικής λιτότητας, θα περιόριζε τις δυνατότητες ανάπτυξης της, εάν δεν τη βύθιζε στην ύφεση με την κατάρρευση του ΑΕΠ της. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην άνοδο της ανεργίας, σε εσωτερικές αναταραχές και σε εξεγέρσεις - οπότε σε ένα πολιτικό και κοινωνικό χάος. Επομένως, είναι μονόδρομος η εκτύπωση νέων χρημάτων μέσω της Fed - η οποία όμως, με τον πληθωρισμό που θα δημιουργήσει, θα θέσει σε κίνδυνο το status του δολαρίου, ως το νούμερο ένα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
 
Πόσο μάλλον όταν ήδη προγραμματίζεται η αντικατάσταση του από πολλές χώρες - όπως από την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν κοκ. (ανάλυση). Εν τούτοις, άλλος δρόμος εκτός από τον πληθωρισμό δεν υπάρχει - ενώ η στήριξη της ισοτιμίας του δολαρίου δεν μπορεί να προέλθει από τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αφού οι Η.Π.Α. παράγουν ελάχιστα προϊόντα σήμερα.
Ως εκ τούτου θα αναζητηθεί η στήριξη του δολαρίου με άλλους τρόπους - όπως είναι η διεξαγωγή πολέμων που επιδιώκονταν ανέκαθεν από τους «Δημοκρατικούς», ηδημιουργία άλλου είδους προβλημάτων στον πλανήτη που οδηγεί παραδοσιακά στον επαναπατρισμό των δολαρίων ως «λιμάνι ασφαλείας» ενισχύοντας την ισοτιμία του κλπ. Η Ιαπωνία βέβαια δεν έχει πληθωρισμό παρά τη μαζική εκτύπωση χρημάτων, πιθανότατα λόγω των αποπληθωριστικών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης , όπως επίσης η Ελβετία - με τη διαφορά όμως πως και οι δύο αυτές χώρες έχουν πλεονάσματα στα ισοζύγια τους που στηρίζουν την ισοτιμία των νομισμάτων τους όπως αναλύει και ο Β.Βιλάρδος.
 
Οι ίδιοι οι κερδοσκόποι και οι πολυεθνικές που σε στηρίζουν θα είναι αυτοί που θα βυθίζουν πρώτοι τις ΗΠΑ αφού πρώτα πάρεις αθώους στον λαιμό σου. Και με αυτό το χάλι (οικονομικό και κοινωνικό και  με τους τραμπιστές) απειλείς να βάλεις και κυρώσεις στον Ταγίπ και να πουλήσεις τσαμπουκά σε Ρώσο και Κινέζο...Τι έπαθαν εκεί στην Ανατολή και γελάνε;;
 
Υ.Γ Τοποθετήστε   τώρα αυτή την πιεσμένη δυτική οικονομία σαν σενάριο στην τότε οικονομία της Γερμανίας του 1920-1930 με τα σημερινά στοιχεία καταπίεσης των λαών όπως τότε στην δημοκρατία της Βαϊμάρης.. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Δεν τα λέω εγώ η ιστορία τα λέει....ΠΟΛΕΜΟΣ. 
Υ.Γ 1 Δεν θα τους βγεί το 
το σενάριο αναχρηματοδοτησης. Έχει εκτιναχθεί η φούσκα των τοξικών στα 21 παγκόσμια ΑΕΠ και είναι έτοιμη να σκάσει λόγω του ιδιωτικού χρέους. Όχι μόνο εδώ. Παγκόσμιο το πρόβλημα. Αν κουρέψεις οφειλές σε αυτούς που χρωστούν θα πρέπει να κουρέψεις και τις απαιτήσεις τους. Για δείτε αυτό το σενάριο σε παγκόσμια κλίμακα και καλά η Δύση να κουρέψει τις οφειλές της αλλά θα κουρέψει και τις απαιτήσεις της ταυτόχρονα Μπίνγκο! Νικητής αυτός που κατέχει την παγκόσμια οικονομία και παραγωγή δηλαδή οι Κινέζοι.
Αλλά επειδή και οι Κινέζοι δεν είναι χαπατα, ετοίμασαν νέου τύπου χρήμα, που αν και παράγεται από και αυτό τράπεζες από δάνεια, κινείται εξωτραπεζικά. Έχουν κιβωτό. Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάτι αντίστοιχο. Εξ ου και η τεράστια ευκαιρία του Ζουκι του fb που προσφέρει τώρα το diem ως stable coin σε ισοτιμία 1:1 με το δολλαριο. Οι κίτρινοι προηγούνται κατά...δύο χρόνια.!! Το θέμα δεν είναι ποιος θα προβλέψει καλύτερα αλλά ποια εναλλακτική πρόταση διατυπώνεται.Αλλά σημειώστε ότι σε πολύπλοκα εκτός ισορροπίας συστήματα τις ανατροπές δεν τις προκαλούν οι μεγάλες δυνάμεις. Η δυναμική του ελάχιστου προκαλεί πάντα τις καταρρεύσει του παλιού για να δημιουργηθεί κάθε νέο σύστημα. Πχ το πέταγμα μιας πεταλούδας στον Αμαζόνιο.

6 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , πολύ καλό το άρθρο , μόνο οι βλάκες δεν βλέπουν ότι για να πάρουν παράταση οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αιματοκύλισμα μεγάλο , δεν ξέρω αν θα τους βγει αλλά το τσουνάμι έρχεται . Υπάρχει μεγάλο παιχνίδι με το bitcoin κτλ δεν το έχω αντιληφθεί πλήρως , δείτε παρακάτω κάποιες σκέψεις που είχα διαβάσει αλλού πέρα από αυτά που έχει γράψει ο Λύκαστρος . Ο Zuckeρberg μαζί με τον Ελον Μασκ και μερικούς ακόμη ετοιμάζονται για πλήρη έλεγχο της Αμερικής αν τους αφήσουν , δεν ξέρω αν μπορεί να μας πει ο Λύκαστρος αν ισχύουν αυτά: https://twitter.com/CesareSacchetti ή είναι επιχειρήσεις παραπληροφόρησης . Να είστε καλά .


kakos04 είπε...

1) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΥΔΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
2) ΟΥΔΕΙΣ (ΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ (ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ), ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 4000$/1 ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΤΙΝΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ BITCOIN ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟ ΔΙΚΙΟ. ΗΤΑΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ "cloud", ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ..."CLOUD ECONOMICS". ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ. (ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΟΠΛΩΝ) ΤΑ..."CLOUD ECONOMICS" ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ BITCOIN. ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΕΡΒΕΡΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ..."BITCOIN MINING", (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ) ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ.

kakos04 είπε...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ (ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ) ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ, ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΙΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ (ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ) ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ "BITCOIN" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ, ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΑΖΙ) ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ 30%. Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ "CLOUD ECONOMY". ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΜΕΣΩ ΔΕ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΙΤΚΟΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 4000$/1.

ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ.
- ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΙΝΑ, ΤΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ, ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΠΙΤΚΟΙΝΣ;
- ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;
- ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ; ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ;
- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΕΙ, ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ Η ΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ;
Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΡΑ, ΜΕ ΑΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΕΠΗΡΕΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ, ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ" ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ, ΔΙΑΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ. ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΝΕΙ. ΕΑΝ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΤΟΤΕ ΕΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΧΑΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΒΟΥΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ΔΛΔ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΔΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΤΙΚΕΣ "ΠΙΠΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΝΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html
https://www.defence-point.gr/news/to-kineziko-chreos-ke-mia-proidopiisi-pros-tin-elliniki-kyvernisi

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Νικόλα το ξέρεις ότι σε εκτιμώ....και σκέφτηκα πριν σου απαντήσω...έλεγα να μιλήσω να μην μιλήσω...να μιλήσω , να μην μιλήσω...δεν γαμιέται είπα στο τέλος μίλα και ότι γίνει. Έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν σχολιάζω τι λένε και κάνουνε άλλα ιστολόγια...πρώτον διότι δεν είναι σωστό, και κατά δεύτερον διότι ΔΕΝ γνωρίζω το ποιόν των ανθρώπων....τι μέρος του λόγου είναι δηλαδή. Γιατί για να κρίνεις κάποιον θα πρέπει να γνωρίζεις το παρελθόν και το παρών αυτού που κρίνεις.

Εδώ όμως έπεσες στην περίπτωση...γνωρίζω τα πάντα για αυτόν που γράφει με τα κεφαλαία....και το ιστολόγιο του. Βλέπεις ήμουν πολύ παλιός σχολιαστής εκεί. Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.!!Εντομολόγοςς και αναλυτής της μπούρδας...καλύτερα να ασχοληθεί με την διάσωση καμιάς καρέτας-καρέτας και να αφήσει τις σοβαρές αναλύσεις για άλλους.!

Όταν εν έτη 2017 στις 25/1/2017 του έλεγα ότι Αγγλία θα βγεί το πολύ μέχει το 2020 από την Ε.Ε μου έγραφε με στόμφο και υφάκι...:

"ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε" .!!! και ...." ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ. ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ"

Οι γερμανοτσολιάδες και Ν.Δούληδες σαν και του λόγου του ανεβάζουν άρθρα μόνο τύπου Τζήμερου (αυτός που έλεγε την Μέρκελ εξοχοτάτη.!!!)...παλαιότερα ότι έγραφε ο Μιχαλοχοντρός....και τότε του έλεγα ότι η Χρυσή Άχνη είναι "ναρκοθετημένη" για να καταστρέψει τον αγνό ελληνικό εθνικισμό....και το τι άκουσα τότε δεν λέγεται.

Τα έγραψα και ΕΔΩ :
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/03/blog-post_27.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και στην τελική δεν βλέπω να προτείνει κάτι.!! Και δεν μπορεί να κάνει σενάρια οικονομικού περιεχομένου δίχως την ύπαρξη εσωτερικών ταραχών μέσα στις ΗΠΑ, γιατί το σενάριο του βασίζεται στην μη ύπαρξη ταραχών, δηλαδή παρελθοντολογικά σε μια "κανονικότητα". Ο μόνος λοιπόν λόγος που μπορεί να αποτρέψει τις ΗΠΑ να διεξάγουν πολέμους εκτός της απομόνωσης τους θα είναι εσωτερικές ταραχές . Δεν είναι μόνο το Μπιτικοιν ...ας αφήσει λοιπόν τις ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΤΙΚΕΣ "ΠΙΠΕΣ" γιατί αδυνατεί να χωρέσει στην σκέψη του θεωρητικούς εξωοικονομικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αυτά που λέει.

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , μην ανησυχείς , ρωτάμε και μαθαίνουμε κάποιοι καλοπροαίρετα , διότι φυσικό είναι να υπάρχουν και παλιότεροι σε όλα τα θέματα και με καλύτερες πηγές πληροφοριών και αντίληψης . Ο προσανατολισμός του παραπάνω φαίνεται καθώς δεν τον κρύβει , εσύ έχεις ξεκινήσει να ασχολείσαι πολύ πιο παλιά από πολλούς και με πράγματα άγνωστα στο ευρύ κοινό . Μην αγχώνεσαι μα δεν τρώμε αμάσητη την προπαγάνδα και αυτά που πρεσβεύουν, απόψεις διαβάζουμε και ρωτάμε . Στα ψηφιακά νομίσματα και τα cryptocurrencies όλοι τρέχουν για να είναι οι πρώτοι που θα εδραιωθούν για να ηγούνται κατόπιν . Το blockchain θα χρησιμοποιηθεί παντού όσο το καταλαβαίνω βέβαια . Όπως οι πυρήνες των φανατικών ισλαμιστών πχ χρησιμοποιούν για επικοινωνία για πιο ασφαλή τα chat από δημοφιλή παιχνίδια (τύπου call of duty ) κτλ . Έτσι στην Ασία όπως λες έχουν πιο ανεπτυγμένα τα moba και η επικοινωνία γίνεται αντίστοιχα και από αυτά . Έχει και πολλές συναλλαγές μεταξύ των οπαδών με πραγματικά λεφτα για skins , σπαθιά κτλ . Έτσι ο Κινέζος πράκτορας πχ στην Αμερική πουλάει πχ ένα σπαθί στο παιχνίδι και βρίσκεται με μετρητά που δεν εντοπίζονται στην πραγματική ζωή (https://www.svg.com/134331/the-most-expensive-skins-in-gaming-history) . Για το diem που λες ποιο είναι το αντίστοιχο Κινέζικο ?