ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ο Μιθριδατισμος του Μαξίμου και ο φόβος από το ξεχέσιμο ενός Μιθριδάτη, του 7ου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Μιθριδατισμος του Μαξίμου και ο φόβος από το ξεχέσιμο ενός Μιθριδάτη, του 7ου.

Ο όρος "μιθριδατισμος" προέρχεται από τον Μιθριδάτη τον ΣΤ', βασιλιά του Πόντου, ο οποίος εξαιτίας του μεγάλου φόβου του μήπως τον δηλητηριάσουν οι παλατιανοί του, χορηγούσε στον εαυτό του βαθμιαία αυξανόμενες μη θανατηφόρες δόσεις δηλητηρίου, ώστε να αναπτύξει τελικά ανοσία.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, μετά την ήττα του από τον Πομπήιο που οδήγησε στην διάλυση του Βασιλείου του Ποντου υπό αυτήν την Περσική δυναστεία, ο Μιθριδάτης αποπειράθηκε τελικά να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας δηλητήριο αλλά απέτυχε λόγω της ανοσίας που είχε αναπτύξει. Τελικά κατέφυγε σε έναν μισθοφόρο για να τον διαπεράσει με σπαθί.
 
Ο όρος χρησιμοποιείται από τότε και μεταφορικά για να περιγράψει τη σταδιακή εξοικείωση και αποδοχή πραγμάτων που προηγουμένως θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνα.
 
Αν το ψάξει κανείς, από κάτι παρόμοιο πρέπει να πάσχει η επικοινωνία των σημερινών ενοικων του Μεγάρου Μαξίμου.
 
Ζώντας υπό τον φόβο μιας επικείμενης ηχηρής πτώσης λόγω που δεν τους βγήκε τίποτα, φοβούνται ο ένας τον άλλον κρατώντας όποια συνενοχή ακόμα με λίστες Φουρθιώτη. Και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με μικρές μη θανατηφόρες δόσεις fake οτινάνε:
 
Ειδήσεις, στατιστικές και στημένες γκριμάτσες δήθεν αρίστων, που προκαλούν πλέον καθημερινά με παιδαριώδεις γελοιότητες, για να τραβήξουν σε αυτά την προσοχή, ελπίζοντας να επιβιώσουν επικοινωνιακά μέχρι που θα αναγκαστούν να το πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο.
Η ιδεολογία τους ήδη κατέρρευσε παντού και ο εγχώριος βασιλιάς της είναι γυμνός και κενός περιεχομένου.
 
Και έπεσε ήδη τρόμος με την εμφάνιση ενός σύγχρονου Μιθριδάτη, που δεν φοβήθηκε να βγάλει την γλώσσα στον μιθριδατισμό τους, αποκαλύπτοντας έμμετρα τι παίζει behind the scenes των συστημικων ΜΜΕ, αυτών που κάνουν την βιτρίνα του Μαξίμου. Λέγοντας τι? Ότι είναι γνωστό και κοινός τόπος στα social media. 
 
Όλα τα άλλα, τα γράφει η ιστορία.
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;; Γκουγκλαρε το, ο Τσιφορος δεν έγραψε τίποτα περί αυτού !

Δεν υπάρχουν σχόλια: