ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η Τουρκία οδηγείται με γοργά βήματα, καταρχήν σε ομοσπονδιοποίηση για αρχή μετά θα δούμε τι άλλο μπορεί να προκύψει.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Τουρκία οδηγείται με γοργά βήματα, καταρχήν σε ομοσπονδοποίηση για αρχή , μετά  θα δούμε τι άλλο μπορεί να προκύψει. Πιστεύω ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές. Βλέπουμε κατάρρευση θεσμών, ειδικά του στρατού, εσωτερική σύγκρουση στον κρατικό μηχανισμό μεταξύ ανταγωνιζομενων ομάδων, εξελίξεις σε Συρία με Κούρδους, κατάρρευση τουρκικής οικονομίας και άλλα διάφορα

Όταν μια ΝΑΤΟΙκη χώρα υποτίθεται με τον "2 ισχυρότερο" στρατό στο ΝΑΤΟ, δέχεται επίθεση στα στρατόπεδα εντός της επικράτειας της από αντάρτικες ομάδες, αυτό λέει πολλά..και δεν είναι μόνο αυτό βέβαια...πόλεμος ήδη γίνεται στην Τουρκία μπουρλότο έχει μπει. Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της είναι ενδιαφέρουσες... έφτασαν στο σημείο Κούρδοι αντάρτες να χτυπάνε 2 φορές σε λίγες μέρες κοντά σε αεροπορική βάση εντός τουρκικής επικράτειας.. Είναι αρκετά τα σημάδια της εσωτερικής κατάρρευσης του τουρκικού κράτους...ιδιαίτερα του στρατού και όχι μόνο. Η Τουρκία δεν θα παραχωρήσει αυτονομία, θα αναγκαστεί να την δώσει γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Μήπως καταρρέει το τουρκικό κράτος και εμείς ακόμα δεν το καταλάβαμε;; Η κατάργηση της συνθήκης των Σεβρών και η αντικατάσταση της με την συνθήκη της Λωζάννης ήταν ένα τραγικό λάθος του τότε δυτικού κόσμου...επέτρεψαν την δημιουργία ενός κρατικού τέρατος, ναζιστικού τύπου που τώρα απειλεί την παγκόσμια ειρήνη...δυστυχώς είμαστε στην πρώτη γραμμή.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...



Οιονεί ¨εσωτερική εθνική αιμορραγία¨ της γείτονος
αποκαλοίτο αν αυτό εκ σφοδρών πτώσεων και κρούσεων προκαλουμένη,
εξωτερικών δε κακώσεων μη αποτυπουμένων.

¨Όχι ότι και η Ελλάς ευρίσκεται εις καλυτέραν κατάστασιν δηλαδή
- αν και δι' άλλους λόγους βέβαια -
και ίνα μη επαιρώμεθα και εφησυχάζωμεν.

ΥΓ.
Και πάλιν εις χειρουργικής ακριβείας πολιτικοστρατιωτικόν αναλυτήν,
αναδείκνυσαι, Λυκάστορ.
Εύ γε και χαίρε ως και ημείς χαιρόμεθα.