ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή με 18.000 άνδρες στο ιρακινό Κουρδιστάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και για αυτό το τουρκικό καθεστώς χρειάζεται ήρεμα νερά στα ελληνοτουρκικά, έχει άλλες κατακτητικές προτεραιότητες.. όταν και αν τελειώσουν εκεί, θα επανέλθουν προς εμάς με άλλο ύφος...να το θυμηθείτε αυτό που σας λέμε τώρα. Πρώτα πολεμάει κανείς τους εφιάλτες του (Κουρδιστάν) και μετά κυνηγάει τα όνειρα του (Ελλάδα) μια επωδός απομένει σίγουρη (χώρια από την πρόβλεψη μας): ça finira mal!

 Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν με μία δύναμη 18.000 ανδρών, γράφει στο Twitter η Ναντίν Μαένζα της αμερικανικής USCIRF (United States Commission on International Religious Freedom – Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία), αναμεταδίδοντας ανάρτηση του Αμπντουλά Χαουέζ.

«Σημαντικό: λόγος για 18.000 Τούρκους στρατιώτες που ετοιμάζονται να εισβάλουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

»Ελπίζω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία για να απωθήσει την Τουρκία», γράφει η Ναντίν Μαένζα.

«Μια αξιόπιστη πηγή που έρχεται σε καθημερινή επαφή με Φρουρούς των Χωριών: Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχουν πει στους Κούρδους Φρουρούς Χωριών στην Τουρκία να προετοιμαστούν για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο ιρακινό Κουρδιστάν με τη συμμετοχή περισσότερων από 18.000 στρατιωτών σύντομα», γράφει ο Αμπντουλά Χαουέζ.

Εμπροσθοφυλακή τζιχαντιστές και μισθοφόρους

Από τις τουρκικές εισβολές στη βόρεια Συρία, δηλαδή στα εδάφη του συριακού Κουρδιστάν, γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι οι Τούρκοι να βάλουν εμπροσθοφυλακή σε αυτή τη φημολογούμενη εισβολή παραστρατιωτικές ομάδες φιλότουρκων τζιχαντιστών, Σύρων Τουρκμένων μισθοφόρων και Κούρδων δοσιλόγων, ώστε οι μεγάλες απώλειες να είναι μεταξύ αυτών των ατάκτων συμμοριτών και όχι στις τουρκικές τακτικές δυνάμεις.

Η Τουρκία θέλει εδώ και μία πενταετία να κατακτήσει το βόρειο Ιράκ

Η Τουρκία επιδιώκει εδώ και μία πενταετία να εισβάλει στο βόρειο Ιράκ και να καταλάβει τα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν και τη Μοσούλη (επαρχία Νινευή) με διάφορες προφάσεις, όπως είτε για να «πολεμήσει» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είτε για να εξαλείψει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια έχει εξοπλίσει χιλιάδες Τουρκμένους μέσα στο βόρειο Ιράκ. Είχε εκπαιδεύσει και ιρακινο-τουρκμενικό «στρατό», την Χασχντ Αλ Ουατάνι, η οποία διατηρείται εν υπνώσει [διαβάστε ΕΔΩ δημοσίευμα του 2017].

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία από τους Τουρκμένους της Συρίας στρατολογεί τους μισθοφόρους που έστειλε στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν.

Με Τουρκμένους έχει συγκροτήσει και τις ένοπλες συμμορίες που συνεργάζονται με τον τουρκικό κατοχικό στρατό στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Τουρκμένους στους πολέμους «δια αντιπροσώπων» που διεξάγει.

Τι είναι οι Φρουροί των Χωριών

Οι Φρουροί των Χωριών είναι Κούρδοι ένοπλοι δοσίλογοι, που πληρώνονται από το τουρκικό κράτος, σαν τα ελληνικά «Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ)», ένα ειδικό παραστρατιωτικό σώμα που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1948, κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Τα ΤΕΑ ήταν η συνέχεια των Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (ΜΑΥ) και των Μικτών Αποσπασμάτων Διώξεως (ΜΑΔ), που είχαν στελεχωθεί από άντρες δωσιλογικών και ακροδεξιών οργανώσεων, με δράση ήδη από την εποχή της Κατοχής.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: