ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Εδώ μπετώσαν την Ακρόπολη, στις ανεμογεννήτριες θα κολλήσουν ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχει γεμίσει η Ελλάδα αιολικά πολλά ήδη αρχίζουν να σαπίζουν και σε 20 χρόνια να δούμε ποιός θα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια τους. Τόνοι τσιμέντου το οποίο θα κάνει μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από όσο θα αποδώσει σε 20 χρόνια - τα ίδια με τα πυρηνικά αλλά μεγαλύτερη καταστροφή - αν δεν οργανωθεί κάθε σπίτι χωριστά και όλα μαζί χωρίς παρόχους δεν σώζεται η κατάσταση αυτή.

Μια ανεμογεννήτρια ζυγίζει 223-383 τόνους και έχει ύψος 65-105 μέτρα. Η βάση της από τσιμέντο είναι μέχρι και 20Χ20Χ3 μέτρα βάθος ή 1200 κ.μ. 1-2 στρέμματα χρειάζονται να καθαριστούν και να στρωθούν με τσιμέντο στη βάση της για να φτιαχτούν υποσταθμοί.
 
Λόγο των κραδασμών που παράγουν οι ανεμογεννήτριες, πολλές φορές δημιουργούνται ρήγματα στο υπέδαφος και οι πηγές είτε αλλάζουν είτε χάνονται. Μια ανεμογεννήτρια έχει χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση 20 χρόνια. Η μείωση των εκπομπών αερίων CO2 στην καλύτερη περίπτωση θα είναι -0,07% της συνολικής παραγωγής της χώρας μας. Και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε το ποσοστό εκπομπών αερίων CO2 κατά την εξόρυξη των μετάλλων, την κατασκευή και τοποθέτηση της ανεμογεννήτριας και την αποξήλωση του δάσους.
 
Γενικά οι μεγάλες ανεμογεννήτριες δεν είναι αποδοτικές. Για να έχουν καλή απόδοση παραγωγής ρεύματος πρέπει να φυσάει άνεμος 5-6 μποφόρ και πάνω. Αυτό γίνεται μόνο κατά το 30% του χρόνου. Το υπόλοιπο διάστημα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου. Όταν η επιδότηση σταματήσει, οι ανεμογεννήτριες μένουν στις κορυφές των βουνών παρατημένες σαν σκουπίδια, μιας και το κόστος είναι μεγάλο και καμιά εταιρία δεν διατίθεται να το πληρώσει.
 
Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ 20,000 ανεμογεννήτριες είναι παρατημένες στα βουνά της. Αυτά θα είναι τα μνημεία που θα μας αφήσουν! Τα οφέλη στην τοπική αλλά και γενικότερα στη κοινωνία είναι μηδαμινά ως ανύπαρκτα από την εγκατάσταση αυτής της βιομηχανίας. Το ρεύμα θα ακριβύνει γιατί καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει μέρος της επιδότησης των επενδυτών εταιριών κυρίως από την Γερμανία (WPD RES APPLICATION LTD).
 
Η αξία των ακινήτων και της γης θα μειωθούν μέχρι και 30%-40% ειδικά σε τουριστικές περιοχές σαν τις δικές μας, που η αξία στηρίζετε στην ακεραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.
Η όποια μελλοντική ανάπτυξη στον τόπο μας για τουρισμό θα είναι αδύνατη, μιας και ο τουρισμός σε περιοχές με βιομηχανίες αιολικής ενέργειας μειώνεται (όπως στην Δανία που ο τουρισμός έχει μειωθεί κατά 40%).
 
Η ενέργεια που παράγεται από τις βιομηχανίες αιολικής ενέργειας πολλές φορές δεν μπορεί να ενταχθεί στο εθνικό δίκτυο αν είναι γεμάτο, με αποτέλεσμα να πουλιέται φθηνότερα σε χώρες του εξωτερικού, ασχέτως αν ο Έλληνας καταναλωτής το έχει ακριβοπληρώσει. Δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας όπως υποστηρίζεται. Η μεγαλύτερη βιομηχανία αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη έχει τρεις θέσεις εργασίας.
 
Δεν θα κλείσει κανένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, μιας και η αιολική ενέργεια δεν είναι αξιόπιστη και δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο κεντρικό δίκτυο και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτήν. Άλλωστε σε καμία χώρα της Ευρώπης, ακόμη και στην Γερμανία, Δανία, Γαλλία και Ισπανία, (οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες χώρες ανεμογεννητριών στην Ευρώπη) δεν έχει κλείσει κανένα συμβατικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές περιοχές που στήθηκαν βιομηχανίες παραγωγής αιολικής ενέργειας κάηκαν πριν την εγκατάστασή τους (βλέπε Ελικώνας, Κιθαιρώνας, Πάρνηθα, Κάρυστο κλπ.).
Όποια περιοχή δεν έχει καεί μέχρι τώρα . Αν λοιπόν όλως τυχαίως καεί τώρα, το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι υπεύθυνες αυτές οι εταιρίες που έχουν συμφέρον να πάρουν τις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις.
 
Αλλά θα μου πείτε , εδώ μπετώσαν την Ακρόπολη, στις ανεμογεννήτριες θα κολλήσουν;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες, έτσι είναι φίλε Λύκαστρε όπως τα λές,

Ο Αποκαλυπτικός Α. Φώσκολος παραθέτει όλα τα στοιχεία σε πλήθος εκπομπών, ενδεικτικά μερικές :

https://www.youtube.com/watch?v=QD6fVmrHrgM

https://www.youtube.com/watch?v=VgeaC3Oa4zs

Η καταστροφή της Ιερής Ελληνικής Φύσης συνεχίζεται, εν αναμονή της Νεμέσεως.

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά φίλε ΚΙΜΩΝ αυτά που μας λες, δια στόματος Φώσκολου. Αυτό όμως που δεν τολμάει να πει ούτε ο Φώσκολος ενώ τα λέει πολύ σωστά , όλα τα υπόλοιπα...είναι ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ από όλη αυτήν την δήθεν πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα.!

Αυτή η λογική Σημίτη and Co.,ως γνωστόν, μας οδήγησε σε τρία διαδοχικά μνημόνια που είχαν σαν ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΌ ΣΤΟΧΟ να μπουν κάτω από ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ κάτι κοιτάσματα αερίου κυρίως (το πετρέλαιο είναι ψιλοαδιάφορο) για να ξεδιψασει η ενεργειακά εξαρτημένη ΕΕ για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Τόσα χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η πολυδιαφημισμένη Πράσινη Μετάβαση προς το επόμενο καύσιμο, το υδρογόνο. Πολιτικές που οδηγούν με Μαθηματική ακρίβεια σε αυτό το "παραγωγικό μοντέλο" της εισαγωγής των πάντων. Και της ενέργειας. Αλλά και στην φτώχεια και νέα μνημόνια.

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ;;;

1. Οι μεταφορείς και έμποροι του εισαγόμενο φυσικού αερίου, πρώτα απ όλα. Όχι τυχαία, όλοι σχεδόν χορηγοί σήμερα της ΝΔ (Ο Λασκαρίδης που ξέρει να χέζει) , του ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Και από πίσω τους Ρώσοι, Καταριανοι, Τούρκοι, οι λαθρέμποροι του ISIS και λοιπές δυνάμεις.

2. Οι έμποροι φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών, που κάνουν ότι μπορεί να περάσει από το χέρι τους για να μην αναπτυχθεί καμία άλλη εναλλακτική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας πλην των ανεμογεννητριων και των φωτοβολταϊκων.

Με άλλα λόγια ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.! ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Μμ. είπε...


Και ούτως ειπείν

¨Όλα τα΄χε η Μαριωρή, η ανεμογαμήτρια της έλειπε.¨

ή ¨Τί του λείπει του ψωριάρη, της ενέργειας το παπάρι.¨