ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Βόλος: Στον αέρα η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τα αποβατικά του ΠΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Σήμερα θα πέσουν μπενιλίκια.! Ρε μαλάκες φέρτε τα αρματαγωγά στο Παγκράτι καλύτερα να γουστάρουμε . Απίστευτα πράγματα αν αληθεύουν. Είπαν να τα πάνε Βόλο, έτρεχε το ΠΝ για αυτοψία γιατί χρειάζονται υποδομές, ανέβαλλαν την ιδιωτικοποίηση του λιμένα, και τώρα σκέφτονται να τα πάνε Αλμυρό;; Ξέρετε ρε από που σας βαράει ναί ή όχι;; Δε μπορούν να χωρέσουνε τα Ιάσων, τα φεριμποτάκια του ΠΝ;; Αν πάρει κανονικά αποβατικά/LSD το ΠΝ δηλαδή τι πρέπει να κάνουνε;;  Να φτιάξουν το λιμάνι του Ρότερνταμ στο Βόλο;;

Βόλος: Στον αέρα η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τα αποβατικά του ΠΝ – Εθνική Άμυνα με βάση τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα

Απίστευτες παρεμβάσεις σε θέματα εθνικής άμυνας κάνουν οι βουλευτές του Βόλου, οι οποίοι αφού στις προηγούμενες εκλογές έλαβαν υποσχέσεις ότι θα παραμείνει η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην περιοχή, θεώρησαν ότι μπορούν με βάση τοπικά συμφέροντα να χαράξουν και εθνική άμυνα.

Τώρα λοιπόν θέλουν να μην έρθουν τα αποβατικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο για να είναι δίπλα στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, αλλά να τα στείλουν απέναντι στον Αλμυρό, όπου ζητούν από την κυβέρνηση να φτιάξει ναύσταθμο!

Ο λόγος είναι ότι προσδοκούν το ξεπούλημα (ιδιωτικοποίηση) του λιμανιού του Βόλου και σκέφτηκαν ότι άμα πάνε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα κλείσει το λιμάνι και δεν θα είναι δυνατόν πουληθεί σε καλή τιμή.

Έτσι λοιπόν, ζητούν από την πολιτεία να φτιάξει ένα ναύσταθμο, απέναντι από το λιμάνι του Βόλου, στην Αγχίαλο και να ελλιμενιστούν εκεί τα αποβατικά του ΠΝ.

Κάποιος θα πρέπει να τους πει μάλλον ότι πρόσφατα στο ΚΥΣΕΑ δεν εγκρίθηκε η προτεινόμενη δημιουργία ναυστάθμου, γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια. Άσε δηλαδή που αν βρεθούν τόσα χρήματα προτεραιότητα λογικά θα έχει η αποκατάσταση των θεμάτων που υπάρχουν στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, και όχι η δημιουργία νέου ναυστάθμου και δη σε μια πειροχή που δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

Έτσι όπως το πάνε, θα χάσουν ακόμα και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, καθώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης…

Όλα αυτα προκύπτουν από την ανακοίνωση που έκανε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, για τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σκοπός των επαφών ήταν η ενημέρωση της Υφυπουργού για τις διεργασίες εξεύρεσης λύσεων προκειμένου το λιμάνι να καταστεί περισσότερο ελκυστικό, επενδυτικά.

Ειδικότερα, χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αντώνης Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία, πληροφόρησε την Υφυπουργό ότι, πράγματι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι σε στενή συνεργασία με το ΤΑΥΠΕΔ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Πολεμικό Ναυτικό για τον καθορισμό του εύρους της αναβάθμισης των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, σημειώνοντας ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητος για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ο ελλιμενισμός πλοίων, στο λιμάνι του Βόλου.

Η κ. Μακρή παρατήρησε και εξέθεσε στον Γενικό Γραμματέα τις ανησυχίες των τοπικών φορέων ότι ο όγκος αυτών των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάληψη του μεγαλύτερου χώρου του λιμανιού και, συνεπώς, ο υπολειπόμενος ελεύθερος χώρος θα είναι εξαιρετικά μικρός και η εξεύρεση επενδυτή θα καταστεί από δυσχερής έως αδύνατη.

Του μετέφερε, δε, ότι για τον λόγο αυτό, οι εμπλεκόμενοι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι φορείς του Ν, Μαγνησίας έχουν, ήδη, προτείνει στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) την δημιουργία μιας νέας προβλήτας ναυστάθμου αποκλειστικά για το ΠΝ σε άλλη περιοχή

– πρόταση, την οποία η κ. Μακρή μετέφερε και στην ηγεσία του ΥΕΘΑ
Άπαντες άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις – εισηγήσεις των φορέων του Νομού, δεσμεύθηκαν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία και για την πληρέστερη ενημέρωση τόσο της Υφυπουργού Παιδείας όσο και των φορέων της Περιοχής ώστε και οι επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού να ικανοποιηθούν αλλά και οι επενδυτικές προοπτικές του Λιμένος Βόλου να μην απαξιωθούν.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά για την ενημέρωση και για την περαιτέρω δέσμευση συνεργασίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος».

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: