ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ταγίπ την πάτησες άσχημα . Δεν θα την βρεις από τις ΗΠΑ αλλά με το Ισραήλ μην παίζεις, το Ισραήλ δεν είναι Ελλάδα και δεν πιστεύει στην πολιτική του κατευνασμού.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η αλήθεια είναι ότι τόσες μέρες δεν μίλησα για ότι συμβαίνει κάτω στο Ισραήλ. Απλά κοιτούσα τα γεγονότα δίχως συναισθηματισμούς με ψυχρή ματιά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο ισλαμιστής Ερντογαν ξεσήκωσε τους μουσουλμάνους Παλαιστίνιους κατά του Ισραήλ γνωρίζοντας την ιστορική συνέπεια του Ισραήλ να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Ουσιαστικά παγίδευσε τους Παλαιστίνιους αφήνοντας τους να πιστεύουν ότι μουσουλμανικές χώρες θα ξεσηκωθούν κατά του Ισραήλ και έτσι η Τουρκία θα βγει από το διεθνές κάδρο της προσοχής. Μόνο που την πάτησε για άλλη μια φορά, όπως την πάτησαν για μια ακόμα φορά οι αφελείς Παλαιστίνιοι.
Ο πόλεμος στην Γάζα θα εξελιχθεί σε μια νίκη του Ισραήλ, που αφορμή έψαχνε και σε μια σιγή από πλευράς Αράβων και Μουσουλμάνων και ειδικά του Ιράν που δεν είναι ανόητοι να δώσουν έμμεσο πάτημα στις ΗΠΑ να εμπλακούν σε μια Ιρανο- Ισραηλινή διένεξη.
 
Ταγίπ την πάτησες άσχημα . Δεν θα την βρεις από τις ΗΠΑ αλλά με το Ισραήλ μην παίζεις, το Ισραήλ δεν είναι Ελλάδα και δεν πιστεύει στην πολιτική του κατευνασμού. Ο Ταγίπ Ντιπ για Ντιπ έχει πανικοβληθεί και ψάχνει τρόπο να δημιουργήσει κάπου εκτεταμένη σύρραξη. Και αν κάτι τον τρελαίνει είναι ότι δεν έχει σοβαρό μουσουλμανικό - ισλαμικό ακροατήριο.
 
Έκλεισε η WS ήρθε σ/κ και μπήκε στη Γάζα ο Ισραηλινός Στρατός: Ξεκίνησε η ισοπέδωση της Χαμάς.
Αμερικανικά F-18 προσγειώθηκαν εσπευσμένα στο Ριάντ. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας επίθεση. Τα πανίσχυρα τεθωρακισμένα Merkava 4M του IDF μετακινούνται αυτήν την στιγμή στη Γάζα, συνοδεία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
ΟΙ ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη στην Σ.Αραβία με το βλέμμα στο Ισραήλ.
 
Η Κεντρική Διοίκηση των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAFCENT), ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη F-18 μεταστάθμευσαν στη Σαουδική Αραβία για να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα εν μέσω της αυξανόμενης βίας στη Μέση Ανατολή. (βασικά για να δείξουν ότι οι άραβες δεν πρόκειτια να κινηθούν).
 
Η κίνηση των ΗΠΑ σημαίνει με απλά λόγια ότι το Πεντάγωνο εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμα και γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή με απροσδιόριστες συνέπειες, η οποία αν λέμε γίνει, θα επεκταθεί και στο Ιράν, λόγω προχωρημένων εργασιών εμπλουτισμού ουρανίου, για το οποίο πιθανόν να ενδιαφέρεται και η Τουρκία. ( και καλά πάνε στην ουσία να στήσουν παγίδα στο Ιράν να απαντήσει).
 
Ενδιαφέρον θα έχει η στάση Πούτιν - Ιράν και Κίνας καθώς της Αιγύπτου και του Κατάρ. Θα κάνει ο Πούτιν αντιπερισπασμό στην Ουκρανία τώρα;;
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

The game is on again


The winner takes it all
The loser has to fall
It's simple and it's plain
Why should I complain

Rules must be obeyed
The judges will decide
The likes of me abide
Spectators of the show
Always staying low