ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ο "πορτοσαλτισμός" (δικός μου όρος) σε όλο το μεγαλείο του.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

"Οι ταξιδιώτες εκτός Ε.Ε. πρέπει να έχουν εμβολιαστεί 14 μέρες πριν την άφιξή τους" γράφει o πηχυαίος τίτλος γνωστής ειδησεογραφικής  σελίδας.
 
WOW!!! θα πουν ψέκες και αψέκες και θα αρχίσουν τις ερμηνείες και αναλύσεις που εκείνους βολεύουν και θα πλακώνονται μεταξύ τους στα σόσιαλ για ανοησίες.Παρακάτω το ίδιο δημοσίευμα συνεχίζει...
 
"Το Συμβούλιο (δεν ξεκαθαρίζει πιο) ενέκρινε σήμερα τροποποιητική σύσταση σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδιών στην ΕΕ."
 
Η μαγικές λέξεις είναι "τροποποιητική ΣΥΣΤΑΣΗ (!!!)" και "απαραίτητων ταξιδιών"
Για ερμηνεύστε καλά μου παιδιά τα δύο αυτά σημεία κι πείτε μου τι καταλαβαίνετε.
Οι πιο προσεκτικοί και σκεπτόμενοι θα βγουν και έξω από το κάδρο του εμβολιασμού και της πανδημίας και εύκολα θα διακρίνουν κάποιες ... πολιτικές ευρωπαϊκές προεκτάσεις που αφορούν εισροές ατόμων από τρίτες εκτός ΕΕ χώρες. Και ίσως εδώ κρύβεται η πραγματική είδηση.
 
Στην συνέχεια το δημοσίευμα το πάει εκεί όπου ο συντάκτης του θέλει στην πολιτική των εμβολιασμών αφήνοντας στον μέσο αναγνώστη να υποθέσει ότι επίκεινται δήθεν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί. 
 
Ο "πορτοσαλτισμός" (δικός μου όρος) σε όλο το μεγαλείο του. Δεν στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι μπορεί να ταξιδέψει κανείς χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο, μόνο με τέστ.....Αλλά το πως παρουσιάζεται με άλλη ερμηνεία ηθελημένα ή ανόητα από το συντάκτη της είδηση και που όμως κρύβει μια ενδιαφέρουσα άσχετη με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: