ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τέιον Τετάρτης με το τι παίζει πάρα έξω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τέιον Τετάρτης  με το τι παίζει πάρα έξω:

Πως στηρίζουν οι Κινέζοι τους παραγωγούς και τις εξαγωγές τους στην ΜΚ εποχή.
Κατ αρχάς δεν εμπιστεύονται ούτε το δολάριο ούτε το ευρώ, ούτε καν το δικό τους γουαν!
Θα εμπιστεύονται την διαφανή σχέση παραγωγού - αλυσίδας μεταποιησης/logistics/εμπορίας-καταναλωτή. Κάνοντας δύο πράγματα :
 
1. Δημιούργησαν πλατφόρμες διαχείρισης της ποιότητας, πχ του ΠΟΠ τσαγιού τους, πάνω σε "ψηφιακά συμβόλαια". Smart contracts τα λένε στην ορολογία των τεχνολογιών blockchain. Επί αυτών, κάθε ένας που εμπλέκεται στην αλυσίδα, βάζει ψηφιακά την φάτσα του, τις πιστοποιήσεις του, αναλύσεις εργαστηρίων, εμπορικούς όρους και όλα όσα έχουν συμφωνηθεί για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Το συμβόλαιο εκτελείται μόνο όταν όλοι κάνουν σωστά την δουλειά τους, όχι με νοθειες και κανόνια.
Ο καταναλωτής στο ράφι, με το κινητό του, μπορεί να σκανάρει τον γραμμωτο κώδικα στην συσκευασία για να σιγουρευτεί ότι το γιαουρτάκι δεν είναι πχ από παγοκολώνες γάλατος 7 φορές παστεριωμένο στην Ουγγαρία , μαγιές από το Ισραήλ, ορμόνες Γαλλίας, συσκευασίες Τουρκίας κλπ αλλά πραγματικό ΠΟΠ με πλήρη πληροφόρηση για κάθε κρίκο της αλυσίδας ποιότητας. Πλεονέκτημα μέγα! 
 
2. Επιδοτούν τους εξαγωγείς τους εξωτραπεζικά με ψηφιακά γουαν, το κρυπτονομισμα που ετοίμασαν για να αντικαταστήσει το δολάριο στο διεθνές τους εμπόριο και για να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού. Με αυτά γίνονται και οι συναλλαγές μεταξύ όσων εμπλέκονται στο συμβόλαιο ποιότητας!
Μόλις πουληθεί ένα προϊόν τους στο ράφι ενός supermarket του Λονδίνου πχ, αυτόματα πιστώνονται τα πορτοφόλια όλων στην εφοδιαστική αλυσίδα με κλασσικό νόμισμα, εισπράττονται οι φόροι και επιστρέφονται τα κρυπτο-γουαν για νέα χρήση. Με τα ίδια δίνουν και πίστωση και στους τοπικούς εμπόρους ανά τον κόσμο, αν αυτοί έχουν πρόβλημα πρόσβασης στο τραπεζικό τους σύστημα. Κόστος συναλλαγών, δανείων, ασφαλίστρων, εγγυητικών και άλλων τέτοιων τραπεζικών νταβαζιλικίων: μηδέν!
Τρέχα πιάσε τους...
 
Το ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ακριβώς το ίδιο χωρίς κρατικό κρυπτό-νόμισμα αλλά με αντίστοιχα που μπορούν να εκδώσουν οι παραγωγοί ή οι άλλοι εμπλεκόμενοι (να μην πούμε και οι ξενοδόχοι μας ή τίποτα αγροτοδιατροφικες συμπράξεις και ξυπνήσουν...) επαφίεται στο τελευταίο άρθρο του δικού μας Συντάγματος.

(Στον φίλο ξενοδόχο σχολιαστή που συνεχίζει να το παλεύει).

Σχετικό με το θέμα.

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Άει πιάθ' τους λέει....

Ναι αλλά εμείθ εεέχομε θυνδικαλιθμό, θημοκρατία, αντρώπινα ντικαιώματα και επιντόματα ανεργκείας εεέχειν. Εεέχομε και σύνταθμα Μπενιζέλου, όλα τα παλιά αγοράθω, να φάγωθι και αι κόται του ΑΝΤΑΡΘΥΑ!
Πού τα βάδεις αυτά;