ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να καταργήσουν την ιδιοκτησία για όλους πλην εαυτών.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicStFocSgT72JQnyzPUyOwFGynknGk3UTVAW3RtbOr_tAijuNhfwIHxXDKXMowwjEXnVS1X4kxxnB-ys5zUCHswwxTaSeHTOfkPEO7wqMx2qVTOAA4rNBXEV2LubJKJtnBrhSz9kFEwde4/s1600/pleistirasmoi-katasxeseis-ofeiles-dimosio-570-800x530.jpg 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Από την Τρίτη, κάθε υπερχρεωμένος πολίτης ή μικροεπιχειρηματίας είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει την κατοικία του και όλη την ακίνητη περιουσία του και όποιο ρευστό διαθέτει. 
 
Φυσικά , δεν θα δούμε τις προσεχείς εβδομάδες κάποια πλημμυρίδα πλειστηριασμών από την ήδη προγραμματισμένη, μεταξύ άλλων γιατί και οι τράπεζες δεν έχουν προτεραιότητα να «στοκάρουν» ακίνητα και ν επιβαρυνθούν συντήρηση, διαχείριση και φορoλογία εν μέσω πανδημικής κρίσης και κατάρρευσης της αγοράς και της οικονομίας. Τουλάχιστον αυτό λέει η λογική αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει ακόμα λίγη.
 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε για τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερα με τον συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό πανικό που επικρατεί ιδιαίτερα στις δυτικές οικονομίες και στου δυτικού τύπου τραπεζικά συστήματα. Χωρίς μια ρεαλιστική διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους, όχι φυσικά από τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ανίκανοι ακόμα και στο να μοιράσουν σωστά δύο γαϊδάρων άχυρο, αλλά από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους δανειστές και δανειολήπτες, η -θεωρητικά- ανεπιθύμητη πλημμυρίδα κατασχέσεων θα γίνει εφιαλτική πραγματικότητα και πολύ απλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
 
Kύριε Κουρμούζη και τραπεζίτες τ' ακούτε; Γιατί μην ξεχνάτε τα ακίνητα ακόμα και αν αλλάξουν ιδιοκτήτη εδώ θα παραμείνουν και θα σαπίζουν, δεν μπορεί κάποιος να τα πάρει στο εξωτερικό. Ο Σταϊκούρας ξαφνικά κάνει 420 δόσεις για όλα . Τράπεζες δημόσιο ταμεία. Με κουρέματα μέχρι 80-85 τοις εκατό για τράπεζες ανάλογα....420 δόσεις = κάτι λιγότερο από σαράντα χρόνια χαχαχαχαχα. Ζήσε γάιδαρε μου Μάη χωρίς να υπολογίσεις χρέη και υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν στους επόμενους 420 μήνες της ρύθμισης σε ένα αβέβαιο και έτοιμο να εκραγεί οικονομικό περιβάλλον τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία .Η μαλακία σε όλο το μεγαλείο της. Είναι ηλίθιοι γιατί μόνο η τοκογονία στους 420 αυτούς μήνες φτάνει να σε θάψει ζωντανό χωρίς άλλον αστάθμητο παράγοντα.
 
Πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να καταργήσουν την ιδιοκτησία για όλους πλην εαυτών (ολιγαρχική "υπερ-ελίτ") και να τρώνε βασανιστικά για μας χρόνο μέχρι να πετύχουν τον πληθυσμό που θέλουν και όπως τον θέλουν ..είναι μέσα στην προβλεπόμενη διαδικασία όλο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: