ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ "ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ " ΑΓΑΘΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ "ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ " ΑΓΑΘΩΝ.
 
Πριν από την λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη", την εξέγερση που συντάραξε πολλές από τις Αραβικές χώρες περί την Μεσόγειο το 2010, είχαμε δυο πολύ σημαντικά γεγονότα που την πυροδότησαν:
 
1. Τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές στην Ουκρανία και Ρωσία το 09 και την ξηρασία του 10, που έκαψαν σχεδόν όλη την παραγωγή σιτηρών από αυτόν τον παγκόσμιο σιτοβολώνα.
 
2. Την φρενίτιδα παραγωγής ενεργειακών φυτών κράμβης για παραγωγή βιο-καυσίμων στην Βραζιλία, που εκτόπισαν την ίδια χρονιά απότομα και τις εκεί καλλιέργειες δημητριακών, για να τα κάνουν "Πράσινη Ανάπτυξη".
 
Αποτέλεσμα: το 10 αυξήθηκε πολύ η τιμή του σιταριού και του ψωμιού λόγω της χαμηλής προσφοράς σταριού, στοιχείο που πυροδότησε την εξέγερση στον Αραβικό κόσμο!
 
Τώρα διαβάζω ότι ξεμείναμε σε όλον τον πλανήτη σχεδόν από τα πάντα! 
 
Παρατηρούνται ήδη, λέει, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ βασικών αγαθών και εκτίναξη των τιμών στα ύψη, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται την αύξηση των ανησυχιών για πληθωριστική αύξηση λόγω υπερβολικής “υπερφόρτωσης” της οικονομίας (που όμως δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, παρά τις συνεχείς προβλέψεις των κλασσικών παπαγάλων των νεοφιλελε-like MME).
 
Χαλκός, σίδηρος, χάλυβας, καλαμπόκι, καφές, σιτάρι, σόγια, ξυλεία, μικροτσίπ, πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες.... Τα αποθέματα όλων των προαναφερθέντων, και όχι μόνο, ΔΕΙΧΝΟΥΝ να φθίνουν ολοένα και περισσότερο , λόγω της αύξησης των τιμών τους.
 
Είναι όμως πράγματι έτσι;;
 
Ο πραγματικός λόγος ΔΕΝ είναι η απορρύθμιση των αγορών ή κάποια πτώση της παραγωγής λόγω του κορονοϊού και το για μια βδομάδα μπλοκάρισμα του Σουεζ, όπως προβάλλεται, ή τίποτα νέες πυρκαγιές που έκαψαν τα ...τσιπάκια:
 
Οι "διεθνείς επενδυτές", λόγω της συνεχιζόμενης καχυποψίας τους για την πορεία ΟΛΩΝ των σχετικών fiat νομισμάτων, που δεν αποκλείουν να "σκάσουν" μαζί με τις Τράπεζες και τα δάνεια που τα έχουν παράγει, και εξοπλισμένοι με το άφθονο νέο φτηνό χρήμα, κυρίως το γκρί των παραγώγων από τα 23τρισ$ που κόπηκαν σε όλο τον πλανήτη "για την αντιμετώπιση του κορονοϊού" ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ (commodities) ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ όπου τα βρούν και όσο όσο
 
(Μέσα στα πάγια συγκαταλέγονται και τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα που έκαναν ήδη ένα πρώτο ράλι τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 21, καθώς και η γεωργική γη-κυρίως στις ΗΠΑ, που συλλέγεται μεθοδικά από πολυ-δισεκατομμυριούχους επιπέδου Μπιλ Γκεητς).
 
ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
Ο δείκτης τιμών στα logistics, με τις τιμές αποθήκευσης αγαθών στον Θεό!
Έτσι, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της τιμής των πάντων λόγω τεχνητών ελλείψεων (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ έλλειψη προϊόντων με μειωμένη παντού την πραγματική τους ζήτηση για πραγματική κατανάλωση!!!! και με την παραγωγή παντού να βρίσκεται κοντά στα proCovid επίπεδα), δεν αποκλείονται επαναλήψεις πολύ βίαιων "Ανοίξεων" σε όλο τον κόσμο με το που θα τελειώσει το καλοκαίρι στον Βόρειο Ημισφαίριο (ίσως να προηγηθούν κύματα σοβαρών εξεγέρσεων πριν σε όλο το Νότιο, για τους ίδιους λόγους).
 
Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για την διαχείριση τους (στο Δυτικό Ημισφαίριο): Ένα ακόμα lockdown κατά το φθινόπωρο! Ή ένα νεο ράλι στα "κρυπτο", αυτά που εξορκίζουν οι αδαείς ως "όργανα του τεχνολογικού αναρχοκομμουνισμού", μπας και ξεφουσκώσουν σε αυτά οι αγορές των commodities. Διαλιέχτε! 
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα, σωστά οι μεσάζοντες για μια φορά ακόμη θησαυριζουν . Εις βάρος όλων. Οι τιμές ανεβαίνουν παντού, σούπερ μάρκετ, πρώτες ύλες, ηλεκτρονικές συσκευές κτλ ενώ μένουν αδιαθετα τα προϊόντα. Και εμένα μου ήρθαν τιμολόγια με μικρές αυξήσεις για την ώρα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ανεβαίνουν συνέχεια. Ποιος θα ψωνίζει πέρα από τα βασικά άγνωστο. Και μετά την φούσκα και τα αδιαθετα προϊόντα θα έχουμε κατακρήμνιση των τιμών, για όσους αντέξουν βέβαια το κραχ. Το ράλι με το σιτάρι και την ζάχαρη τότε ήταν με την υπέρμετρη φούσκα του βιοντίζελ. Βέβαια είχαμε την ζημιά τότε στα σιτηρά και την συνένωση εταιρειών ζάχαρης τότε από τους γνωστούς μεσάζοντες με τεχνητές ελλείψεις. Ο φιλάνθρωπος Σόρος η sauron είχε αγοράσει την 2 μεγαλύτερη παραγωγό ζάχαρης στην Βραζιλία, και κατόπιν πήραν τυχαία φωτιά οι αποθήκες και τα κοντέινερ στις προβλήτες της 1ης . Αυθημερόν έβγαλε την αγορά. Για το φθινόπωρο που λες θα μαντρωθουν οι πεινασμένοι στην δύση; Το ράλι στα crypto μας εξηγείς πως θα επηρεάσει την πραγματική οικονομία; Καλή ξεκούραση.