ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πάνε να αφήσουν το ΠΝ για 40 χρόνια ακρωτηριασμένο και με δεμένα χέρια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στις 22 Μάη θα κατατεθεί η λίστα των φρεγατών στην πολιτική ηγεσία (Μητσοτάκη και Παναγιωτό). Η λίστα αυτή πιθανώς θα εμπεριέχει τις εξής προτάσεις: MMSC, SIGMA 115, AH140, FDI HN. Η σειρά που θα έχουν θα είναι εντελώς τυχαία. Δεν θα φανερώνει το ποια είναι η καλύτερη επιχειρησιακά και ποια η χειρότερη επιχειρησιακά. Οι μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη έχουν κατά πάσα πιθανότητα αναγκάσει το ναυτικό να φτιάξει την λίστα ελαστική, ώστε να μπορεί το αμερικάνικο gamidi οι Μίμηδες (MMSC) να επιλέγει από την πολιτική ηγεσία. 

Η τελευταία θα δηλώσει ευθαρσώς πως το ΠΝ δεν την είχε βγάλει εκτός λίστας, άρα κάλυπτε τις απαιτήσεις αυτού. Ταυτόχρονα η μη ύπαρξη συγκεκριμένων απαιτήσεων όπως είδος ραντάρ, φόρτος όπλων, μέγιστη ταχύτητα, ταχύτητα οικονομικής πλεύσης, είδη πυραύλων ευνοούν την MMSC του Pyatt που περισσότερο μοιάζει τους τελευταίους μήνες να έχει αναλάβει τον ρόλο του πωλητή της LM παρά του πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα .

Όπως καταλαβαίνετε η λίστα θα μοιάζει με το πτυχίο που σας έδωσαν από το πανεπιστήμιο. Δηλαδή η MMSC που έχει ας υποθέσουμε βαθμολογία 5 στα 10, θα έχει την ίδια αξία με την FDI HN, η οποία θα έχει ας υποθέσουμε 6,4 στα 10. Πως θα χαρακτηρίζεται η αξία τους;; Μα με τον χαρακτηρισμό "καλώς". Η ελαστικότητα θα έχει τέτοια χαρακτηριστικά περίπου. Δηλαδή τι βγάλεις 7, τι βγάλεις 8,5 και οι δύο θα έχετε λάβει τον χαρακτηρισμό "λίαν καλώς". Εκεί θα έρθει να κουμπώσει το "επενδυτικό" σκέλος. Θα σου πουν πως τα ναυπηγεία έπρεπε να τα ξεφορτωθούμε, αφού δεν μπορούσαμε να τα μανατζάρουμε σωστά για να είναι βιώσιμα. Ποιοι προσφέρθηκαν να τα πάρουν;; Οι Αμερικάνοι. 

Για να τα πάρουν όμως, θα έπρεπε να μπει εγγυητής το πορτοφόλι DFC. Ο DFC όμως δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μη αμερικάνικο επενδυτικό σχέδιο, άρα θα πρέπει να επιλέξουμε MMSC. Εκεί λοιπόν το "καλώς" θα αναβαθμιστεί σε "λίαν καλώς". Με άλλα λόγια σκηνές όπως οι συγκρούσεις του Ισραήλ με τους τρομοκράτες Χαμάς δεν θα έχουν καμία σημασία. Εάν η Χαμάς με αυτοσχέδιες ρουκέτες είχε μεγάλες πιθανότητες να κορέσει την άμυνα του iron dome, τότε η Τουρκία με atmaca, harpoon, som, bora, yildirim, loitering munitions, akinci, bayraktar, usv, guided bombs τι θα μπορεί να κάνει απέναντι σε μια Ελλάδα που θα παρατάξει τις αμερικάνικες MMSC, οι οποίες θα είναι υποδεέστερες των αναβαθμισμένων MEKO 200HN;;  Θα μπορεί η MMSC να ανταπεξέλθει με μόλις 32 essm blk 2 μέσης εμβέλειας όλες αυτές τις απειλές που θα κάνουν την Χαμάς να μοιάζει με νήπιο σε παιδική χαρά;;

Ο Μητσοτάκης θα τιμωρηθεί για όλο αυτό και όχι μόνο στις εκλογές . Ο Μητσοτάκης, ο Παναγιωτόπουλος  , ο Άδωνις Γεωργιάδης , η ΓΔΑΕΕ , και οι γαλονάδες-καρεκλάδες του ΠΝ  θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των MMSC που ετοιμάζουν, την στιγμή που το Αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό ΔΕΝ παραλαμβάνει τις LCS. Θα λογοδοτήσουν όχι μόνο επειδή καταχράστηκαν τους φόρους μας, αλλά αυτό είναι το λιγότερο στην προκειμένη περίπτωση. 

Το σημαντικότερο είναι πως ο κάθε Σαλιάρης δεν θα έχει τη φρεγάτα που θα κάνει τη διαφορά για τα επόμενα 40 χρόνια. Θα έχει κάτι μέτριο μιας περασμένης εποχής, και θα το έχει επειδή ο εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης και προδοσίας, ο Μητσοτάκης βασιζόμενος σε αβάσιμες πολιτικές στηρίξεις, θα έχει σώσει το αποτυχημένο project της LM το οποίο στο εσωτερικό των ΗΠΑ καρκινοβατεί. 

Η τιμωρία θα έρθει για τον Μητσοτάκη και δεν θα ξεχάσουμε τον ρόλο του. Για 40 χρόνια θα αφήσει το ναυτικό ακρωτηριασμένο ή με δεμένο τα χέρια του, αφού δεν θα έχει επιλέξει μια φρεγάτα με πολυστρωματική αεράμυνα, αλλά ένα κοστοβόρο, προβληματικό περιπολικό παράκτιας μάχης. Δεν ξεχνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: