ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τσαβούσογλου: πρώτα στην Θράκη και μετά στην Αθήνα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η Θράκη είναι η καρδιά του τουρκικού σοβινιστικού, επεκτατικού φαντασιακού, κεμαλικού ΚΑΙ ισλαμιστικού...και βεβαίως και η Κύπρος...κάθε επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου εκεί καλλιεργεί και αναπαράγει αυτό το νεοαποικιακό, τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό...αχρείαστες είναι αυτές οι επισκέψεις. Δεν θα έπρεπε να του δοθεί άδεια να επισκεφθεί την Θράκη. Όλες οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστούν και να παγώσουν άμεσα..το τουρκικό ΥπΕξ χτίζει δίκτυα επιρροής σε γειτονικές χώρες χρησιμοποιώντας επιχειρηματίες πολλοί εκ των οποίων είναι διασυνδεδεμένοι με την τουρκική μαφία, την ΜΙΤ και τον στρατό..ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Ένα μόνο, πολύ μικρό παράδειγμα θα σας δώσω προς το παρόν...το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε διοργανώσει "επιχειρηματική στρογγυλή τράπεζα" στην πόλη με προεξάρχοντα γνωστό γκρίζο λύκο "επιχειρηματία", γιο του περιβόητου Σαδίκ από Θράκη...συμμετείχε και "Έλληνας" υπουργός.
Σε μια σοβαρή Ελλάδα αυτές οι ‘’επενδύσεις’’ από τη γείτονα θα έπρεπε να είχαν ξεσκονιστεί από την ΕΥΠ την ημέρα που έγιναν οι όποιες αιτήσεις… Αλλά όταν και η ΕΥΠ είναι άλλο ένα τσιφλίκι για τα κόμματα ποιος να ερευνήσει και να ψάξει;;

Με ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη ξεκινά η διήμερη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου και θα περιοδεύσει στην Θράκη. 

Το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας Υπ. Εξωτερικών θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί επισήμως με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών το πρωί της Δευτέρας, 31 Μαΐου, στο Μαξίμου, κατ΄ αναλογία και της συνάντησης του Νίκου Δένδια, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια εντάσσεται και στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ενρτογάν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες απο τις διπλωματικές πηγές βάζουν τέλος στα σενάριο που κυκλοφορούσε απο χθες, ο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στα Χανιά και να έχει συνάντηση εκεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή για το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και για συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και Αρχών της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκίνησε η διεξαγωγή, απο τις στρατωτικές επιτροπές των Υπ. Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας του 4ου κύκλου συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μέσω τηλεδιασκέψεως, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: