ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΙΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ2-ΧΑΓΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΌ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ: ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΓΕΙΤΟΝΙΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΣΊΝΚΙ2-ΧΑΓΗ
(μαγειρεύοντας γιαπράκια) 
 
Στην ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά μας, ως γνωστόν, διεξάγεται τώρα ένα γεωπολιτικό παίγνιο με πολλές καραμπόλες, κάτι σαν Αμερικανικό μπιλιάρδο. ( ΕΔΩ  οι προηγούμενες στεκιές που παίχτηκαν από τους κυρίους παίχτες του, για όσους δεν παρακολούθησαν την μέχρι τώρα εξέλιξη του).
 
Στόχος, σε αυτή την φάση, η διευθέτηση των συνόρων των δύο μεγάλων ζωνών επιρροής της Κίνας και του δολαρίου, που φαίνεται ότι οριοθετούνται εκεί γύρω από τον Τίγρη και τον Ευφράτη.
 
Προς το παρόν, οι στεκιές παίζονται στο Ισραήλ. Ακροδεξιοί ένθεν κεκειθεν, Χαμας vs ακραίοι Τραμπικοί, αυτοί που ελέγχουν τα πόστα στον κρατικό μηχανισμό του Ισραήλ, αποφάσισαν να ξαναπλακωθουν μεταξύ τους για να διατηρήσουν τα ερείσματα τους στα αντίστοιχα ακροατήρια, πριν παιχτουν οι επόμενες "στεκιές" οριοθέτησης των δύο ζωνών της νέας παγκόσμιοποίησης. Έχουν λόγο ύπαρξης οι ένθεν-κ'εκείθεν όσο διατηρείται η εκκρεμότητα μιας συμφωνίας Σ. Αραβίας-Ιράν για το ποιος θα πουλάει τα αέρια του που.
 
Με σχεδόν σίγουρη την στροφή των ενεργειακών αποθεμάτων του Ιράν προς την Κίνα, η επόμενη στεκιά φαίνεται ότι θα στοχεύει την κακή μαύρη μπάλα, την μόνη που θα μένει τότε ακάλυπτη στο Τραπέζι. Ας πάει να τα βρει ο Ερντογαν με το ΔΝΤ και με τα δικαστήρια του Μανχάταν, λέει ο παίκτης. Και αν επιμένει αυτός ή οι διάδοχοι του για νέες Οθωμανίες και να κάνουν τους ζόρικους, κόψε το Ιράκ στα τρία να τηρηθούν και οι υποσχέσεις για ένα Ανεξάρτητο Κράτος του Κουρδιστάν. Και μια φέτα και από την Τουρκία αν πει κιχ.
 
Έτσι ξεκόβεται το γεωγραφικό συνεχές Τουρκίας με Ιράν, δικά μας τα παιδιά ενδιάμεσα, να δούνε μετά ποιός είναι το αφεντικό. Νταξ, όχι όλου του Πλανήτη. Αρκεί και ο κόσμος Δυτικά του Τίγρη και του Ευφράτη. Από εκεί και πέρα διαφεντεύει ήδη το δίδυμο Κίνα-Ρωσία. Μόνο η Ινδία έμεινε ζαλισμενη να μην ξέρει κατά που να κάνει.
 
Το ίδιο ζαλισμένος φαίνεται όμως και ο Ερντογαν που τώρα μάλλον κατάλαβε τι σημαίνει να παίζεις πρέφα με Ρώσο. Πριν το καταλάβεις, σου έχει πάρει όλα τα καπίκια στέλνοντας σε στην αγκαλιά των Κινέζων, as scheduled, τα δε ερείσματα σου περί την Παλαιστίνη να πλακώνονται μεταξύ τους σε μία μάχη. Υπαρξιακή.
 
Μοιραίο και scheduled το κακό που τον περιμένει και τον πολυχρονεμενο μας Σουλτάνο. Βάστα Μερκελ, φωνάζει τώρα απεγνωσμένα ο Ερντογαν. Αλλά η Μερκελ ήδη πακετάρει βαλίτσες και έγγραφα για να παραδώσει στην επόμενη. Πράσινη, ζόρικη και συμβατή με τις νέες πολιτικές Μπαιντεν η επόμενη καγκελάριος λέει. 
 
Τούτων λεχθέντων, ας ειδοποιήσει κάποιος τον Δένδια για το τι παίζεται και να μην χαζεύει με την Μερκελ, όπως του λέει να χαζεύει σύσσωμο το Σημιτισταν, και αυτό με τις ομπρέλες, και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις των Σαμαροβενιζέλων. Ελσίνκι 2 και Χαγες δεν έχει σε αυτή την φάση! Να μάθουν να περιμένουν τις μπίλιες να κάτσουν πρώτα στο τραπέζι και μετά βλέπουμε. ΟΚ;;
 
Αμερικανικό είναι το μπιλιάρδο και όχι τρίμπαλο Γαλλικό, που νοιάζεται μόνο μην του πειράξουν κάτι παλιές κτήσεις στην Αφρική. Με την Μερκελ ο Μπάιντεν θα μετρηθεί τον Σεπτέμβρη, να μάθει τι είναι όταν υπογραφεί συνθήκες CAI με την Κίνα, η παλιοκατσίκα. 
 
Αυτήν στοχεύει τώρα η στέκα παίζοντας με την μαύρη μπίλια του Ερντογάν, με πολύ πιθανή την αναγνώριση Ανεξαρτήτου Κουρδιστάν μέσα στους επόμενους μήνες, να έχουν να λένε και στην Τουρκία οι επόμενοι "ο εξ Ανατολής γείτονας". Η το "Γειτονισταν" ένα πράμα .
Καραμπόλα πολλών schedules λέγεται το παιχνίδι. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, θα φάει πολλές καρπαζιές...
 
(στον χάρτη τα όρια εντός των οποίων θα κινηθεί η μπάλα μετά την επόμενη στεκιά. Δεν φαίνεται σε αυτόν και η απόγνωση όσων έπαιξαν και έχασαν στην Αθήνα και ονειρεύονται τώρα ver2, αγνοώντας την ως άνω ψιλοανάλυση, που έγινε στο όρθιο μαγειρεύοντας γιαπράκια*)
 
Τα γιαπράκια ψήνονται σε πήλινο. Κάπως έτσι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: