ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;

Πάμε μια επανάληψη, μπας και το καταλάβουμε:

Το άρον άρον άνοιγμα στον τουρισμό το 20 και χωρίς υποχρεωτικά τεστ, κατ επιταγή της TUI, έφερε το 20 λιγότερα από 4,2δις έσοδα από τον τουρισμό (από τα 18 του 2019). Τα 13,8 δις από τα 21 που έπεσε κάτω το ΑΕΠ την περασμένη χρονιά δηλαδή.

Το ιικό φορτίο που μπήκε έτσι ανεξέλεγκτα μας κόστισε ήδη πάνω από 11.000 ζωές και γύρω στα 10-12δις ζημιά από το 2ο lockdown κλπ.

H TUI, που πήρε ήδη 2δισ επιχορήγηση από την Μερκελ, δεν πλήρωσε τους ξενοδόχους, έστω για τους λίγους τουρίστες που έφερε το 20 και ζήτησε να πληρώσει τους ξενοδόχους τον Μάιο του 21. Μέχρις στιγμής, τίποτα...
Γιαβολ η απόκριση του Κουλιστάν, ότι πείτε.

Από τα 7,500 ξενοδοχεία, τα 1200 είναι ήδη σε διαδικασία χρεοκοπίας. Μαντέψτε ποιος θα τα αγοράσει.

Και η η ίδια παραμύθα συνεχίζεται και το 21 :



Το εδώ "οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες" και το "όπου να ναι λήγει το lockdown" που γονατίζει την οικονομία, ήταν σανος για εγχώρια κατανάλωση!

Η TUI, που κάτι ήξερε παραπάνω, είχε ανακοινώσει από τις 6 Μαρτίου, με συγκλονιστικη ακρίβεια λοιμωξιολογου την άρση του lockdown στην Ελλάδα για τις 14 Μαίου! Δεν έπαιζαν και κανένα joker οι άνθρωποι;;

Φυσικά και για φέτος θα ισχύει, κατ'επιταγη της, το" μπάτε σκύλοι χωρίς τεστ και ανεμβολίαστοι και αλέστε και αλεστικά μην δώσετε". Θα τους ελέγχουν λέει στην επιστροφή για καραντίνα, αφού κινδυνευουν να κολλήσουν τώρα από τους ντόπιους ημεδαπους. Τόσο καλά πήγαν τα μέτρα του εδώ γκουβέρνου.
(Αν δεις φέτος τουριστικά έσοδα πάνω από 7-8δισ, θα κάτσω να μου μάθεις κινέζικα)

Είπαμε: η μ@κ@κια is a state of mind.

Εσύ ζήσε την παραμύθα σου εν Ελλάδι.

Σχετικό :  Άγριο σφυροκόπημα BBC στον Θεοχάρη - Οι ερωτήσεις που προκάλεσαν αμηχανία στον υπουργό.

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , οι διάφοροι πλασιέ με την ψευτο-κυβέρνηση και οι διάφορες TUI κτλ , που δεν πληρώνουν ποτέ , γνωρίζουν τα πλάνα πριν από την κυβέρνηση και επενδύουν αφού διέλυσαν οι αντιπρόσωποι ΕΟΤ , Ολυμπιακή κτλ για να μείνουν χωρίς ανταγωνισμό τώρα δαγκώνουν σιγά σιγά επιμέρους κομμάτια και ιδιωτικοποιούν παραλίες , αεροδρόμια κτλ . Είδε ο Θεοχάρης πως είναι οι συνεντεύξεις όταν δεν είναι οι δημοσιογράφοι δικοί μας , πληρωμένοι και με συμφωνημένο το κείμενο . Μόνο αν πάρουμε πίσω τον τουρισμό οι Έλληνες με αλλαγή πλεύσης σε σοβαρούς τουρίστες και να αξίζει και για τον εργαζόμενο η συμμετοχή του , θα έχουμε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε ανάταση σε όλους τους τομείς , μαζί με Φ.Α. .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα, πολύ σωστά όσα λες. Τώρα που είπες TUI...Ένα θέμα που με απασχόλησε σε σχέση με τον τουρισμό είναι πώς η περιβόητη επιτροπή ανταγωνισμού της ενωμένης Ευρώπης επιτρέπει την TUI να έχει παράλληλες δραστηριότητες.Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει τουροπερειτορ να έχει ξενοδοχεία και αεροδρόμια και αεροπλάνα λόγω της αντίστοιχης επιτροπής.Εδώ τι γίνεται όλοι κότες μπροστά στον γίγαντα;

Καλή μέρα να έχεις. :)