ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Αφού η Γερμανικής έμπνευσης "Πράσινη Ανάπτυξη" της ΕΕ δεν θέλει ελληνικό φυσικό αέριο μέσω του EastMed ένεκα η κλιματική κρίση, ΓΙΑΤΊ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ NORDSTREAM2;; Οεο..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αφού η Γερμανικής έμπνευσης "Πράσινη Ανάπτυξη" της ΕΕ δεν θέλει ελληνικό φυσικό αέριο μέσω του EastMed ένεκα η κλιματική κρίση, ΓΙΑΤΊ Η ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΈΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ NORDSTREAM2;; Οεο..
 
Δύο θρομβώσεις εξηγούν τα ανεξήγητα και επιτρέπουν και μια άλλη ματιά στις πολιτικές μας εξελίξεις και εντός της χώρας , χωρίς χοντρό δούλεμα . Εξηγούμαι:
 
Στο χάρτη απεικονίζεται το κυκλοφορικό σύστημα της Ευρώπης, αυτό που αιματοδοτεί την οικονομία και την βιομηχανία της με φυσικό αέριο, το στρατηγικό μεταβατικό καύσιμο που καλύπτει, μαζί με το φθίνουν σε σημασία πετρέλαιο, το 74% των συνολικών της ενεργειακών αναγκών (η Γιαδιρκιάογλου κοιτάζει μόνο το 16% που αφορά εφαρμογές ηλεκτρικής ενέργειας και τις ΑΠΕ, και η Πετροβασίλη τα ρέστα που κινούν τα οχήματα).
 
Εδώ όμως και 10 χρόνια έχει σημάνει συναγερμός στα Επιτελεία που χαράσουν εξωτερική και βιομηχανική πολιτική, αφού από τον έλεγχο της ροής αυτού του συστήματος καθορίζεται το 30% του κόστους όλων των προϊόντων της ΕΕ, του 35% των τροφίμων και το ευρώ. Οι νεοφιλελε πολιτικές επιτίθενται εμμονικά στο εργατικό κόστος που συμμετέχει στο 8-10% στο συνολικό με λιτότητες, παίζοντας τον "παππα" ως προς το ενεργειακό κόστος με μια πολιτική τόσο παράλογη που πλέον βγάζει μάτι.
 
Το αέριο από τις αρτηρίες μέσα στον πορτοκαλί κύκλο τελειώνει! Της Νορβηγίας το 23-24 θα φτάνει μόνο για εσωτερική της κατανάλωση, Άντε και λίγο στην αδελφή Σουηδία και λιγότερο στην ξαδέλφη Δανία για να συνεχίσουν μοιράζονται τα 12αρια στην Eurovision. Tης Βρετανίας λίγο αργότερα. Που το Brexit όμως το περιορίζει για να καλύψει και αυτό τις εγχώριες ανάγκες της Βρετανίας μόνο.
 
Η Γερμανία, με τις επενδύσεις της στην Ρωσία, θα ήθελε να καλύψει το κενό με δύο αγωγούς NordStream, ένα υφιστάμενο και ένα ημιτελή που τον σταμάτησε άρον άρον με κυρώσεις ο Τραμπ, αυτούς μέσα στον μπλε κύκλο. Τώρα φαίνεται, όπως αναμενόταν  , ότι θα αφήσει ο Μπαιντεν τον Nordstream2 να ολοκληρωθεί, άγνωστο όμως ακόμα έναντι ποιου διπλωματικού η γεωστρατηγικού αντίτιμου από τον Πούτιν
 
Η Μερκελ θεωρείται ούτως ή άλλως παρελθόν για τα σοβαρά διεθνή, και η Γερμανία θέλει δεν θέλει θα ακολουθήσει ότι πουν τα μεγάλα παιδιά σε αυτό το παίγνιο . Που πλέον παίζεται με διακηρυγμένη την θέση Μπάϊντεν για κατά μέτωπο σύγκρουση με την ανερχόμενη Κίνα.
Στόχος διακαής της Γερμανικής πολιτικής παραμένει το να μπορεί να συνεχίσει να επιδοτεί έμμεσα τα προϊόντα της με την περίφημη γερμανική ανταγωνιστικοτητα. Δηλαδή με προνομιακές τιμές στην ενέργεια από το φυσικό αέριο για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Η Πράσινη Ανάπτυξη δια των ΑΠΕ, είναι πλέον προφανές ότι είναι μόνο χάντρες για τους ιθαγενείς του Νότου.
 
Η ιστορία, τα αντίθετα συμφέροντα των ΗΠΑ (που πουλάει υγροποιημενο αέριο LNG σε όλη την ΕΕ) και της Γαλλίας (που πουλάει ενέργεια από τα πυρηνικά της στην Γερμανία) δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν οι Uber Alles, δια του Πουτιν, να κάνουν πάλι μια από τα ίδια στην Ευρώπη. Χωρίς ίσως κρεματόρια αυτή την φορά αλλά με νεοφιλελε λιτότητες και επιδοτήσεις των προϊόντων τους από τα "πακέτα διάσωσης" και αέριο "πάρε να χεις". .Έτσι το αντίτιμο έναντι της πιθανής απελευθέρωσης του Nordstream2, πρέπει να είναι σοβαρό. Ίδωμεν... 
 
Ως γνωστόν, , από το 10, λόγω και των πιο πάνω στράφηκε η προσοχή των Γερμανών νεοφιλελε και των συμμάχων τους στην προς τα εδώ κάτω δεξιά πινέζα του χάρτη, στα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου και στον έλεγχο του αγωγού EastMed, απ όπου είναι να καλυφθεί το 12% της συνολικής ζήτησης αερίου της ΕΕ μέχρι το 50. Και πολύ περισσότερο ποσοστό όταν μέσω αυτού του νότιου ενεργειακού περάσματος προστεθούν και τα προς την ΕΕ ενεργειακά αποθέματα των χωρών που συμμετέχουν πλέον στην Συμφωνία του Αβραάμ. Δηλαδή στον νέο αγωγό ΗΑΕ-Ισραηλ, που ήταν και η αιτία της τελευταίας σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμας/Τουρκίας (σχετικά ΕΔΩ , όσο και να μην αρέσει η ψυχρή του αλήθεια σε αρκετούς). 
 
Και γίνεται λόγω των πιο πάνω τα τελευταία δύο χρόνια ο κακός χαμουλης εδώ τριγύρω μέσω της Τουρκίας που την θέλουν ( Πουτιν και Μερκελ) να αμφισβητεί μέσω Λιβύης και Χαμας ΑΟΖ μας, επιδιώκοντας και την πλήρη ομηρία της Κύπρου. Δυστυχώς σε αυτή την φάση και με πειθήνιο πιόνι και την "Ελληνική" Κυβέρνηση, που αποδέχεται και νέα μνημόνια και αλλότριους σχεδιασμούς για σοβαρούς ιδεολογικούς και οικονομικούς λόγους υπέρ ημετέρων χορηγών της και σε βάρος των ανοικτών εθνικών μας θεμάτων. Χαρίζοντας(!) γενναιόδωρα σε τρίτους περίπου 37δισ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ από την διατήρηση της ενεργειακής μας εξάρτησης και της απεμπόλησης των εξαγωγών αερίου προς την ΕΕ με την πολιτική "άσε τα εκεί" (κυρίως τα αποθέματα φυσικού αερίου Νότια της Κρητης-Σχετική τεκμηρίωση ΕΔΩ
 
Και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο, αφού το αέριο θα συνεχίζει να ρέει ασταμάτητα για να θερμαίνει την "Πράσινη Αναπτυξη" της Γερμανίας, να εξηγήσει το ΓΙΑΤΊ ορέ κλεφτόπουλα αυτή η γενναιοδωρία (και σε ποιους;;) αξίας όσο ένα μαξιλάρι Τσιπρα κάθε χρόνο για τα επόμενα 30 χρόνια;; !!!(37δις χ30 χρόνια= 1.110 δηλαδή ένα τρις εκατόν δέκα δις.)
Όλα τα άλλα είναι για να σχολιάζει η Γιαδικιάρογλου στο προφίλ της τις συνέπειες των πιο πάνω στην κλιματική αλλαγή στα σχόλια της Πετροβασιλη . Σε δουλειά ή δούλεμα να βρισκόμαστε δηλαδή... 
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 
 

O πιο πάνω χάρτης του ευρωπαϊκού δικτύου κορμού (υψηλή πίεση) σε μεγαλύτερη λεπτομερεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: