ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Τουρκία: Φυλάκιση τεσσάρων ετών σε βάρος του Ιμάμογλου για εξύβριση ζήτησε εισαγγελέας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τελικά είναι πολύ προβλέψιμοι οι τούρκοι. Για να γίνει κανείς πρόεδρος στην Τουρκία χρειάζεται 2 πράγματα. 1) Να γίνει Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και 2) Να έχει μπει φυλακή για λίγο χρόνο , ώστε να μπορεί μετά να πείσει την κοινή γνώμη για τα υποτιθέμενα "δημοκρατικά" του ιδεώδη για να μπορέσει μετά να αποκτήσει υποστήριξη και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και ο Ερντογάν....πάνε να κάνουν ακριβώς το ίδιο με τον Ιμάμογλου. Πάντως ζω για τη στιγμή που ο Ερντογάν θα βγάλει στην Τουρκική Διαύγεια τα λεφτά που έδωσε σε Έλληνες πολιτικούς, πανεπιστημιακούς, ΜΜΕ κ.α. εγχώρια πρακτόρια του.

Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιπάλου του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Την ποινή φυλάκισης των τεσσάρων ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, διότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο μόνο με 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους, στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.

ΠΗΓΗ


2 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Εμείς έχουμε Μητσοτάκη αλλά.και αυτοί Ερτογάν δόξα το θεο

ΑΡΡ. είπε...



Χα! Μια χαρά τα εξηγάς, Λυκάστορ. Μέσα είσαι.
Πλην άλλοι έχουσι το όνομα (Οθωμανοί) κι άλλοι (εμείς) την χάρι.
Οι των γειτόνων ηγέται γαρ περνούσι από γερά (τέστ)-άθλους πολιτικών δεξιοτήτων-ικανοτήτων.
Εν αντιθέσει οι ξενόρριζοι εγκάθετοι πολιτικοί της εισέτι
αποικιοκρατουμένης Ελλάδος προγυμνάζονται μόνο εις ευρω-ΝΑΤΟ-τουρκικά, αντινατιβιστικά αθλήματα κιναιδικής πρωκτοδοτικής οσφυοκαμψίας.