ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΠΕΡI ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα χρήματα ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΊ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ
(Και η σχέση της με τα σουβλάκια)
 
Ως γνωστόν, τα πρώτα (κρυπτό) νομίσματα στην αρχαία Αθήνα, οι οβολοί, ήταν μακρόστενες μεταλλικές μυτερές βέργες, όπως αυτές στην φώτο ένα πράγμα, κάτι σαν καλαμάκια από σουβλάκια. Πιθανότατα έχουν σχέση με αυτους που τους έμεναν όταν αγόραζαν κοψίδια σε επίσημα τσιμπούσια μετά τα ιερά σφάγια κάποιου Διονυσιακού μυστηρίου και τα καθάριζα μετά με μπυρονια στα παγκάκια της αρχαίας Αθηνας. Επέζησε η συνήθεια του σουβλακιου μετά μπύρας σε δημόσιο χώρο την διαρκή ξινιλα της εκκλησίας και κάποιων λοιμωξιολογων, ταμένων σε παραθρησκευτικες οργανώσεις, που δεν γουστάρουν τέτοια πράγματα.
 
Πως προέκυψε η μετάλλαξη:
 
Μια μέρα, κάποιος ευφυής Αθηναίος σκέφτηκε να τους χρησιμοποιήσουν τους οβολούς μετά από το τσιμπούσι ως μέσο συναλλαγών στην αγορά ανταλλάσσοντας τους με ίσης αξίας προϊόντα ή υπηρεσίες με τα αρχικά σουβλάκια. Τσουπ, να σου το πρώτο κρυπτονόμισμα στην παγκόσμιο ιστορία. Ο οβολός. (Τον ξαναέφτιαξε πάλι ο Νίκος Μπογονικολός το 09, πολύ πριν από την εμφάνιση του bitcoin. Δεν τον κατάλαβε κανένας και μπήκαμε τότες στα μνημονια...) 
 
Ο οβολός έμμεσα έδωσε τότε, στην αρχαία Αθήνα την αφορμή για την ονομασία και της δραχμής, αφού μια δραχμή αντιστοιχούσε σε 6 οβολούς, δηλαδή τόσους όσους μπορούσε να κρατήσει (να «δράξει») το χέρι ενός μέσου Αθηναίου.
Μετά έλιωσαν 6 οβολους και ήρθαν τα στρογγυλά νομίσματα της 1 δραχμής. Και μετά από πολλά, μας προέκυψε η εφαρμογή της κινεζικής εφεύρεσης των χαρτονομισμάτων. Και τα μάτσα τους, από τον πληθωρισμό του τύπωνε περισσότερα και από τα δάνεια που μπορούμε να καταναλώσουμε. Ωραίες εποχές, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λέει, τα άλλα που έγιναν τα ξέρετε μέχρι να μεταλλαχθεί ως Σημιτικη προνυμφη της ΝΔ.
 
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η σύγχυση που ταλανίζει ακόμα και τώρα τους λοιμωξιολόγους, που αντιμετωπίζουν αυτή την αθηναϊκή μετάλλαξη:
Είναι τα τυλιχτά "σουβλάκια", όπως φανατικά συνεχίζουν να επιμένουν οι Αθηναίοι, η όχι;; Για να μην εμβολιάσουμε τίποτα μικρομεσαίους με κανένα κορονοϊοπακετο με αυτά, και πάνε άδικα η συζήτηση δηλαδή...
 
Ζητείται οφθαλμίατρος εξειδικευμένος στο ξεμάτιασμα της Αθηναϊκής μετάλλαξης.
 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "To τελευταίο καταφύγιο κάθε αποτυχημένης πολιτικής: To Μάτι."

 

Ένα Μάτι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Σουνγκ Σου, η τέχνη του επικοινωνιακού πολέμου


1 σχόλιο:

Λεξιθήρ είπε...



Χα,χα! Κεντάει ο Λυκάστωρ. με το (βέλ-ος, βάλ-λω,βολ-ή, βαλ-τός,
ο-βελ-ίας, ο-βολ-ός, βλ-άπτω, α-βλ-αβής, βελ-τ-ίωσις, βλ-ήμα, εσ-ούβλ-α, εσ-ουβλάκιον, βελ-όνη) βελ-ονάκι!