ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Σχολείο Αρχηγών Ρίψεων Ελεύθερης Πτώσης, στην ΣΧΑΛ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ένας αλεξιπτωτιστής πρέπει να έχει επίγνωση της κατάστασης. Είναι ένας όρος που αν και χρησιμοποιείται ευρέως στον επιχειρηματικό κόσμο, έχει καθαρά στρατιωτικές ρίζες και αναφέρεται ακόμη και στο γνωστό βιβλίο του Κινέζου Σουν Τσου " Η Τέχνη του Πολέμου".

Συνήθως μέσα σε στρατιωτικό περιβάλλον αναφέρεται και σαν "επιχειρησιακή αντίληψη". Είναι δηλαδή, η αντίληψη όλων των παραγόντων και συνθηκών που επικρατούν σε ένα περιβάλλον και το επηρεάζουν σε σχέση με το χρόνο ή / και τον χώρο, η κατανόηση της σημασίας τους, και η χρησιμοποίηση όλων αυτών των πληροφοριακών στοιχείων στην έγκαιρη εκτίμηση της κατάστασης και στην ορθή λήψη απόφασης.

Ειδικότερα, στον χώρο των ειδικών δυνάμεων, που η ταχύτητα ενεργειών * αποτελεί σημαντικό παράγοντα της επίτευξης αιφνιδιασμού και επομένως επιτυχίας, η δυνατότητα γρήγορης λήψης και επεξεργασίας στοιχείων ακόμη και καθ' οδόν προς τον στόχο για την προσαρμογή του σχεδίου δράσης και των μέσων προς τη νέα κατάσταση, είναι μεγάλης σημασίας και αξίας.
 
Θα σας προτείνω να δείτε την ταινία " Ανιχνευτές". Μια πραγματική ιστορία για τους ανιχνευτές, τους Pathfinders, όπως αναφέρονται στα Αγγλικά! Γι' αυτούς τους εκλεκτούς των εκλεκτών αλεξιπτωτιστών, που 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την αεραπόβαση, πέφτουν στην άγνωστη ακόμη ζώνη, για να την ασφαλίσουν και να την οργανώσουν περιμένοντας τους υπόλοιπους αλεξιπτωτιστές.
Αυτό το φιλμ, γυρισμένο το 2011, αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν μια μέρα πριν την μεγάλη απόβαση στην Νορμανδία.

 

* Όπως έχουμε ξαναγράψει ΕΔΩ ,  το πεδίο της μάχης...έχει  5 διαστάσεις..και όχι τρεις που νομίζουν οι περισσότεροι...η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος.!! Αυτός που κυριαρχεί και στις πέντε διαστάσεις...κερδίζει και τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: