ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτι “ψήνεται” και η μυρωδιά δεν αρέσει καθόλου στη Δύση

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Ουζμπεκιστάν, συναντήθηκαν οι ηγέτες Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας, Πακιστάν, Ινδίας και Ιραν. Κάτι “ψήνεται” και η μυρωδιά δεν αρέσει καθόλου στη Δύση…Η παρουσία του Σι Τζιπινγκ σε ταξίδι εκτός Κίνας έπειτα από 2 χρόνια έχει ιδιαίτερη σημασία.

 
Το ίδιο και η παρουσία του Yifan He που θα τον συνοδεύει. Ποιός είναι ο κύριος (?) θα αναρωτηθείτε (και δικαίως)...Ο mr. Blockchain της Κίνας. CEO της RED DATE η οποία είναι η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία που σχεδιάζει και αναπτύσσει με τεχνολογίες Blockchain, το ψηφιακό yuan.
 
Δεν ξέρω την Ρωσική αντιπροσωπεία, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν δω μέσα σε αυτήν και τον πρόσφατα επανακάμψαντα στο επιτελείο Πούτιν Sergey Glaziev, Τον άνθρωπο που από το 2014 έχει ως στόχο ζωής να δει το δολάριο να χάνει την παντοδυναμία του ως αποθεματικό νόμισμα…Το γλέντι έχει αρχίσει καιρό. Το νέο νόμισμα που σχεδιάζει η Ευρασία είναι ο βασικός λόγος για τα “νεύρα” των Αμερικανών.
 
Μετά την δημιουργία του "κινεζικού ΔΝΤ" πριν 2 μήνες, η σκακιέρα επιβάλει την ανακοίνωση της έναρξης του ευρασιατικου αντιδολάριου για να πυροδοτηθεί η "πυρηνική βόμβα των φτωχών" πριν την σύνοδο των G20 στο Μπαλί.. Δηλαδή η έναρξη αθέτησης πληρωμών δημοσίων χρεών που έγιναν σε δολάρια ή ευρώ με προσχώρηση στο νέο νομισματικό σύστημα!
 
Η εξέλιξη του παιγνίου θα ήταν πλέον μια βαρετή διαδικασία αν δεν είχε δημιουργηθεί ήδη η φράξια IBIS (Iνδια, Βραζιλία, Ινδονησία, Ν. Αφρική) εντός των BRICS+/G8 και αν δεν προέκυπτε (μετά τις εκλογές και στην Βραζιλία στις 2/10) το λατινοαμερικανικο ψηφιακό sur ως ενδιάμεσες ζώνες ανάμεσα στους κύριους παίκτες. Η ΕΕ είναι ανύπαρκτη πλέον, θλιβερός βαστάζος του μειωμένου σε (πολιτική) ισχύ δολαρίου. ( Σε 2-3 μήνες που θα δούμε το ευρώ κοντά στο 0,90, θα έχουμε και τερατώδη πληθωρισμό ).
 
Αλλιώς, αν αυτοί δεν υπήρχαν, θα αρχίζαν οι σοβαροί τσαμπουκαδες περί την Ταϊβάν.
 
Φαίνεται ότι σε αυτή την σύνοδο ότι υπάρχουν δύο έγγραφα-συμφωνιες προτεραιότητας:
 
1.Μια ιδέα για συνεργασία για την ανάπτυξη αμοιβαίας συνδεσιμότητα; και τη δημιουργία αποτελεσματικών διαδρόμων μεταφορών, η οποία έχει πρακτική σημασία. Αφορά τον διάδρομο Ινδία--Αγία Πετρούπολη, που κάνει bypass το Σουέζ, κυρίως. 
 
2. Ένας οδικός χάρτης για τη σταδιακή αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς και τον περιορισμό της χρήσης του δολαρίου ΗΠΑ.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και θα υιοθετήσουν οικονομικές συμφωνίες στην ενέργεια, την ψηφιοποίηση του διακρατικού εμπορίου και των τελωνείων, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις καινοτομίες, και τις τεχνολογίες αιχμής (blockchain και τσιπάκια).
 
Φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στα ποσοστά συμμετοχής των εθνικών fiat νομισμάτων και commodities στο "καλάθι" που θα διαμορφώνει το αντιδολάριο, που θα ξεκινήσει πάνω σε αυτές τις συμφωνίες. Εκτός αν αλλάξει ο Μοντι της Ινδίας γραμμή εντός της συνόδου.
 
Σχετικό ΕΔΩ.... και ΕΔΩ....
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: