ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Δυο Ηρακλής και οι Ηρακλειδείς του Στρέμματος του Στουρναριστάν

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δυο Ηρακλής και οι Ηρακλειδείς του Στρέμματος του Στουρναριστάν

-Και ξάφνου, λέει, σκάει πρόβλημα με τον Ηρακλή Ι και ΙΙ και την απαίτηση της Εurostat οι εγγυήσεις των senior ομολόγων που έχουν εκδοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για να μπορούν να δανειοδοτηθούν (!) τα funds για να αγοράσουν από τις 4 συστημικές τράπεζες "κόκκινα δάνεια" (περίπου 19 δισ.) να εγγραφούν, λέει, στο χρέος. Έστω κι αν δεν έχουν καταπέσει ακόμα, όπως προτάσσει η τρέχουσα τραπεζική τέχνη.
 
Όπερ έχουμε μπλέξει και η γενική εικόνα δεν είναι ευχάριστη γιατί αυτό σημαίνει επιπλέον αύξηση του Δημόσιου χρέους κατά 9%, κάτι τις λιγότερο από την προηγούμενη απότομη αύξηση που παίχτηκε πριν μας χώσουν στο μνημόνιο νο1.
 
Τώρα οι "Ηρακλειδείς" του συστήματος Στουρνάρα και τα συν αυτώ παπαγαλάκια, ζουν και αναπνέουν διατυμπανίζοντας τον μύθο πως υπάρχουν, λέει, δύο κρίσιμα ζητήματα για τα οποία η μπίλια δεν έχει κάτσει ακόμα: 
 
Α) Αν θα εγγραφούν όλες οι εγγυήσεις ή μέρος τους στο δημόσιο χρέος (που είναι ακόμη υπό συζήτηση) και
Β) Αν θα χρειαστεί να τεστάρουν όλες τις τιτλοποιήσεις που έγιναν μια προς μια ή μόνον κάποιες από αυτές. 
 
Αμφότερα σημαντικά, ξαναλέει, για να εκτιμήσουμε το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε το σύστημα Στουρνάρα. Δηλαδή η παρατράπεζα που στήθηκε μέσα στην ΤτΕ για να μοιράσει "χαρτί" και εύκολα κέρδη σε διαλεχτούς ημέτερους με έδρα Ιρλανδία και στα πέριξ.
 
Μέχρι τότε, και πριν το καταλάβουν και μας πάρουν με τις πέτρες, βαράτε όποιον βρείτε στο ψαχνό, μήπως και δεν καταλάβουν τι γίνεται και τι έχει ακόμα να γίνει προς μια καλά σχεδιασμένη πορεία προς το επόμενο μνημόνιο. Και ρίξτε επειγόντως εκείνο με τον πρίγκηπα του στέμματος για να πάει το μυαλό όλων στον άλλον, τον ex, τον υπό ΚΣ.
 
Εδώ να πληροφορήσουμε ποιος κατάργησε τον νόμο Κατσέλη. Αρχικά ο νόμος Σταθάκη που διατήρησε όμως ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επί της ουσίας ο νέος πτωχευτικός νόμος, που ψηφίστηκε το 2020 από την ΝΔ και τελείωσε με κάθε προστασία πρώτης κατοικίας ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πώς το έλεγε ο άλλος θυμίστε μου κ.Λύκαστρε;;;
"Θα ησυχάσουμε όταν κρεμαστεί ο τελευταίος πολιτικός με τ'άντερα του τελευταίου τραπεζίτη"...................
Μας υποχρέωσαν ν'ανοίξουμε επαγγελματικό λογαριασμό για το μηχάνημα που χρεώνει τις πιστωτικές, και θα το πληρώσουμε και επιπλέον από τις προμήθειες της κάθε κάρτας.
Δεν είανι αρκετά τα δις των ανακεφαλαιοποιήσεων, έχουν και εθελούσιες να πληρώσουν τα κατακάθια

Σημαντική ενημέρωση
για τον λογαριασμό Όψεως της Επιχείρησής σας

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 21 Νοεμβρίου 2022 η τήρηση του λογαριασμού Όψεως Επιχειρήσεων θα έχει έξοδα ποσού 5€ μηνιαίως (ή αντίστοιχου ποσού σε συνάλλαγμα με βάση την ισχύουσα ισοτιμία την ημερομηνία χρέωσης).

Το ποσό θα χρεώνεται μηνιαία στον λογαριασμό Όψεως, σύμφωνα με το Τιμολόγιο της Τράπεζας.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Ξενοδόχε....πολύ σωστά όσα είπες και συμφωνώ. Ένα απόφθεγμα του Ντιντερό λέει ότι "Οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού ο τελευταίος βασιλιάς στραγγαλιστεί από τα άντερα του τελευταίου παπά".

Οι αναρχικοί το άλλαξαν σε "Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει, όταν ο τελευταίος καπιταλιστής κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη".

Οι Τράπεζες , αυτοί οι Ναοί του χρήματος πρέπει να ξεπαστρευτούν για να δούνε οι άνθρωποι μια άσπρη μέρα.