ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Καυστήρες πετρελαίου είπε;; Ξεχάσατε το! Αερίου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Καυστήρες πετρελαίου είπε;; Ξεχάσατε το! Αερίου.

Μόλις ανακοίνωσαν οι φωστήρες της ενεργειακής μας πολιτικής την πρόθεση τους για μέτρα επιστροφής στο πετρέλαιο αντί για το φυσικό αέριο για θέρμανση αυτό τον χειμώνα, σκάνε οι εξής διεθνείς ειδήσεις:
 
🔸 Πετρελαιοφόρα τέλος, λέει! Δεν φτάνουν τα διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες της ΕΕ αν διακοπεί η τροφοδοσία της από τους ρωσικούς αγωγούς! (Ουπς!) .Έτσι, μετά την έλλειψη ικανού αριθμού LNG carriers, όπως υπολογίστηκε έγκαιρα από αυτό το ιστολόγιο τον περασμένο Μάρτιο , ούτε πετρελαιοφόρα υπάρχουν αρκετά!
 
🔸Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο OPEC συνεχίζει να αρνείται να αυξήσει την παραγωγή του για να μην παγώσουν φέτος οι κρυόκωλοι Ευρωπαίοι, για να μην πέσουν οι τιμές. "Να πάτε στον θείο Σαμ να σας δώσει" λένε σε άπταιστα αγγλικά με Οξφορδιανη προφορά.
 
🔸Και εκεί που λες "ευτυχώς που υπάρχει και ο θείος", βγαίνει ο πρόεδρος των πετρελαιαδων του και λέει"λυπουμαστε αλλά αδυνατούμε να σας εξυπηρετήσουμε (Ουπς στον κυβο). Και γιατί παρακαλώ;; Αφού η βλάβη στο λιμάνι εξαγωγής αερίου τους διορθώθηκε και εξορυσσουν σήμερα 1εκ βαρέλια την ημέρα λιγότερα και πρίν από τον Covid19.
 
Η σωστή απάντηση είναι ότι με τίποτα δεν θα διακινδυνεύσει ο Μπάιντεν αύξηση των τιμών της βενζίνης στην εσωτερική του αγορά πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, μέσω αύξησης των εξαγωγών πετρελαίου προς την Ευρώπη.
 
Έτσι τρέμω στην ιδέα του τι θα μπορούσε να γίνει τώρα αν οι εδώ μας γκαντεμόσαυροι αρχίσουν να λένε γιατί πρέπει να αλλάξουμε, τελικά, τους καυστήρες σε καυστήρες που καίνε καφέ, ξερωγώ...
Η μόνη λύση είναι το αέριον. Αυτό το φυσικό που παράγουν οι αγελάδες, αφού δεν ήθελαν τον EastMed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: