ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΗΣΤΑΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΗΣΤΑΝ (Χρονογράφημα σε ήχο πλάγιο, Τσιφορικό)
 
🔸 Στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΕΕ, ξέρετε, το συνδικαλιστικό όργανο των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων Εφοπλιστών, κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, οι δυνάμεις στήριξης των business plans Mareva στην στεριά έναντι των αντιπάλων τους. Επί όλων των άλλων που είχαν κατά καιρούς συνταχθεί για την δια χορηγιών υποστήριξη των αντίστοιχων που είχαν δημιουργηθεί περί το μπλοκακι του Σημίτη και των PSI του Μπενυ. Ξέρετε, Μαρινάκης, Κοπελουζος, Λασκαρίδηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Και βγάλανε πρόεδρο γένους θηλυκού, για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία τους.
 
Η εν λόγω ΕΕΕ θα μου ήταν προσωπικά παγερά αδιάφορη αν:
 
🔹Οι επιχειρηματικές αποφάσεις επενδύσεων σε κατασκευές νέων πλοίων στην Κορέα, Κίνα κλπ ύψους πάνω των 19δισ τώρα, δεν μπέρδευαν τον Άδωνη που μας βλέπει ως πρωταθλητές στις ξένες επενδύσεις. Αυτά μετράει και αντιστρέφει τον πίνακα που μας φέρνουν στον πάτο της σχετικής λίστας ξένων επενδύσεων του ΟΟΣΑ, αφού οι εδώ περιορίζονται μόνο σε αυτές των funds που εξαγόρασαν κόκκινα δάνεια, κάτι Ραφάλ που ψωνίσαμε βερεσέ και από τις εξαγορές 2-3 εταιριών τύπου viva wallet η efood από πολυεθνικές. Άντε και καμία Google που έρχεται για να πάρει επιδότηση ρεύματος σε ένα ακόμα data center παρακολούθησης της Νιτσας και των μυστικών της συνταγών για ραβανί.
Όπερ, επενδύσεις με σχεδόν μηδενική παραγωγή νέων θέσεων εργασίας εντός συνόρων.
 
🔹Αν σε αυτό το "συνδικαλιστικό όργανο" την ΕΕΕ, δεν είχε ανατεθεί ο ρόλος των πραγματικών Υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας του τρέχοντος Ελληνικού γκουβέρνου.
 
✔️ Κάποιος πρέπει να πληρώσει, στο τέλος, τον βαρκάρη γι αυτές τις επενδύσεις τους! Τι τους θεμε τώρα τους EastMed και τις εξορύξεις φυσικού αερίου? Θα το κουβαλάμε εμείς, λέει, με καπέλο 200-350.000 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ για κάθε πλοίο που μεταφέρει LNG απο την Αμερική, το Καταρ ή την Αίγυπτο στην διψασμένη ενεργειακά ΕΕ, και ρωσικό πετρέλαιο που βαφτίζεται Σαουδαραβικό στον Λακωνικό κόλπο. Ζωάρα και ωραία κόλπα αυτά.
 
🔸Στην άλλη παραδοσιακή συνδικαλιστική οργάνωση, τον ΣΕΒ (σύνδεσμος Επιχειρήσεων ελλείψει Βιομηχανίας) με βοηθό την Ένωση Ξενοδόχων, έχει ανατεθεί άλλο Υπουργικό χαρτοφυλάκιο σε ρόλο ΔΝΤ εσωτερικού. Δουλειά του να εποπτεύει την διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης και αύξησης των δανείων, μέχρι να αναλάβει πάλι το ΔΝΤεξ να μας σώσει από μια ακόμα χρεοκοπία. Έναντι υποθήκης, αυτή την φορά, εκείνων των παλιοκοιτασμάτων αερίου και ίσως και κάτι μετάλλων που χρειάζονται τώρα οι ΑΠΕ. Κοβαλτια, σπάνιες γαίες και κάτι τέτοια περίεργα. Για μας, ως γνωστόν, όλα αυτά είναι άχρηστα, λέει. Τα χρειάζονται οι Γερμανοί φίλοι μας να τα κάνουν αυτοί Πράσινη Ανάπτυξη via Γεραπετρίτη. Να βοηθήσουμε έτσι λίγο και τον δύστυχο τον Ερντογάν, βρε αδερφέ, με καμία συνεκμετάλλευση με κάποιον Κοτς. Ξέρετε, εκείνον από ένα business plan της Mareva, οπότε εμπλέκεται και το προηγούμενο συνδικαλιστικό όργανο.
 
🔸 Τέλος την τριπλέτα των συνδικαλιστικών οργάνων με υπουργικό θώκο συμπληρώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπό τον ακλόνητο Στουρνάρα. Αυτών το mission είναι να κλώθουν τα κορονοϊοπακέτα της Λαγκάρντ μέχρι να μειωθούν τα επαγγελματικά ΑΦΜ των μικρομεσαίων κάτω από τις 100.000 (από τις 860.000 πριν τα lockdown) και να μοιράζουν τα πάγια των νεοπτωχευμένων σε ημέτερα funds διαχείρισης κόκκινων δανείων. Άλλα κόλπα, ζωάρα κάνουν και αυτά τα ζώα.
 
Οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά τα συνδικαλιζόμενα επιχειρηματικά τζάκια, επηρεάζουν σαφέστατα (και παραδοσιακά) και τις αντίστοιχες φράξιες στην ΝΔ ή το ΚιναλοΠΑΣΟΚ κυρίως. Δια χορηγιών που δεν μοιράζονται πλέον με μαύρες σακούλες και κούτες pampers αλλά με futures & options για τις "δουλειές" τους και στην στεριά. Εκσχρονίσκαμαν διάβολε, τι μας πέρασες! Όπως πχ ποιο Καζίνο θα λειτουργήσει πρώτο στην Αθήνα. Του Ελληνικού ή στο Μαρούσι? Κάπου πρέπει να μπαίνει και καμιά μπουγάδα στα μαύρα που κινεί αυτό το σύστημα, βρε αδερφέ.
 
Αυτά βλέπει τώρα η Ευρώπη και λέει "πάει, το κάνανε ήδη στην Ελλάδα κομμουνιστικό το κράτος, αφού το διοικούν ήδη τα Σοβιέτ"!
 
Αυτά που για λογαριασμό τους δουλεύει και ένα ολόκληρο σύστημα παρακολουθήσεων στο παράρτημα της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή. Έτσι, λέει, δεν εμπιστεύεται το σημερινό μονοκομματικό γκουβέρνο, αφού δεν συνεννοούνται καλά μεταξύ τους τα υπουργεία ΕΕΕ, ΣΕΒ και ΕΕΤ στο μοίρασμα των κορονοϊοενισχύσεων σε όσους επιβιώσουν μέχρι το 23. Ψήνουν μία κυβέρνηση τεχνοκρατών λοιπόν τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό την Ομπρέλα των Σημητικών, μην χαθεί πάλι ο έλεγχος και έρθουν στα πράγματα τίποτα πατριώτες που θέλουν να κάνουν τίποτα ενδογενείς αναπτύξεις και άλλα τέτοια από το βιβλίο του Μπάτση, από την δεκαετία του 50, και έχουμε άλλα και βρεθούμε στην απ' έξω για εκείνα τα αέρια, τελικά. Τόσο κόπο κάναμαν, δεν θα μας τα χαλάσει τώρα μια επιδημιολογική μελέτη.
 
✔️Και εδόθη πάραυτα η γραμμή της αλλαγής της ρότας για την αντικατάσταση του εδώ καπετάνιου (με χρονοκαθυστέρηση δύο χρόνων), και άντε να τελειώνει γρήγορα με όσες υποχρεώσεις του έχουνε μείνει από εκείνα τα ντιλάκια που έκανε για να τον κανουνου πουθου. Είδαν τώρα ότι το "παιδί δεν το έχει, δεν τραβάει γενικώς" αφού έμεινε προσκολλημένο, σαν τσίχλα στο παπούτσι, στην γραμμή πΜ/μΜ (προ-Μπάιντεν, με-Μέρκελ) και κάνει την μία μακακία μετά την άλλη, έχοντας δηλώσει συγχρονισμένος με τα συμφέροντα του Ερντογάν σε χρόνο ανύποπτο. Και του είπαν ήδη να αγοράσει καταστροφείς εγγράφων για να σκίζει τα φτυχία που του αγόρασε ο daddy από το District of Columbia.
 
Εφτιάξασι και αυτοί οι συν-δικαλησταί πενταμελή επιτροπή beauty contest πριν το 15Αύγουστο και άρχισαν να κρίνουν τρείς υποψηφίους, αρχικά με μαγιό:
 
🔸 Κάποια Κεραμυδαρέως, θεούσα, ως finalist των εσωτερικών καλλιστείων της φράξιας Σαμαρά-ΛΑΟΣ, που έχει την υποστήριξη κυρίως των δυνάμεων του ΣΕΒ και το Λατσέικο. Αουτσάιντερ, αλλά κάπως θα πρέπει να εκφραστεί το "Πατρις- Θρησκεία -Οικογενεια στα μετεκλογικά παζαρεματα.
 
🔸Την διάσημη νύφη Όλγα, του γένους Βαρδινογιάννη, που εκφράζει (τελικώς) τους μύχιους πόθους του νέου ΔΣ της ΕΕΕ. Μέχρι και ένας Βούδας μίλησε για πάρτι της, δίνοντας της ένα δαχτυλίδι στα Ανώγεια.
 
και για ξεκάρφωμα, μην μας πούνε και τίποτα σεξιστές
 
🔸Τον κόντε Δεν, υποψήφιο της παλιάς Φιλαρμονικής και πρόσφατα ανανύψαντα φιλο-Αμερικανό, από την φράξια διάσωσης Ντόρα & Co, που δεν τον θέλει κανείς. Ούτε και η μάνα του Δεν θα ήθελε να τον δει με μαγιό.
 
Ποια/ος θα επικρατήσει, μην το ψάχνεις, τα πράγματα ως προς αυτό είναι σχετικά απλά: Όποιος έχει πρόσβαση στις αντζέντες Φουρθιώτη, εκεί που καθορίζεται τελικά η ψήφος κάθε μέλους της επιτροπής καλλιστείων!
 
Μετά, για το τι θα παίξει μέχρι τις εκλογές, σε κοινή χρήση των συνδικαλιστών θα βρίσκεται επικουρικά και η παρακαταθήκη Κοντολέντα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Ας κάνουν ότι κουνιούνται εκείνοι οι νεο-ΠΑΣΟΚοι και θα βρεθούν τυλιγμένοι σε μια λαδόκολλα χαρτί του Μπακαλόγατου, που πάντα θα πουλάει ληγμένα, αν με εννοείς. Και στο λέει κλείνοντας πονηρά το μάτι...
 
Μετά, όλο και κάτι θα γίνει και θα αγοράσουμε ψήφους των ζαβών, των χρόνια πασχόντων από πολιτικό Αλτσχάϊμερ. Ξέρεις, αυτούς/ες που κοιτάνε την Γιαδικιαρογλου που χαζεύει τον/την προσωρινή αρχηγό και όχι τις πολιτικές, αφού έχει αυτός/η διαχειριστεί την καυτή πατάτα "χειμώνας 22-23" με όλα στο μείον. Σακούλες για τα ΜΜΕ υπάρχουν!
 
Εσύ, προς το παρόν, πλήρωνε τον βαρκάρη μέσω των λογαριασμών ενέργειας και κάνε χάζι στο παραδοσιακό μαλλιοτράβηγμα των καλλιστείων που θα ακολουθήσει τώρα. Τα έξοδα του βαρκάρη για εκείνους που βρέθηκαν εκτός ΜΕΘ, τα γράψαμε στα χρέη του προηγούμενου χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: