ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΣΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΉ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΈΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΟΛΙΚΉ ΔΙΑΚΟΠΉ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΊΑ

Από τα μοναδικά αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία εισαγωγών/εξαγωγών (κυρίως προς τα Σκόπια) φυσικού αερίου, του διαχειριστή των δικτύων υψηλής πίεσης και της Ρεβυθούσας ΔΕΣΦΑ, φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 22:
 
🔸 Η συνολική κατανάλωση, σε ετήσια βάση, θα είναι αυξημένη σε σχέση με το 21 (περίπου +8%)
🔸 Αυξήθηκαν πολύ οι εισαγωγές LNG από ΗΠΑ, Αίγυπτο και Αλγερία όπως και αερίου μέσω αγωγών και από Αζερμπαϊτζάν- Κιργιζια- Ουζμπεκιστάν.
🔸 Μειώθηκε η εξάρτηση από τις Ρωσικές πηγές (είσοδος αγωγού Σιδηροκάστρου και Αγίας Τριάδας) κατά 9,5ΤWh περίπου)
🔸Το 65% του αερίου πάει (ακόμα) για ηλεκτροπαραγωγή!
 
Η πιθανή διακοπή των ρωσικών πηγών τελείως, σημαίνει πρακτικά απώλεια 30ΤWh φυσικού αερίου στο δεύτερο μισό του 22, που αντιστοιχεί σε 8,5ΤWh ηλεκτρικής ενέργειας περίπου. Στο σύνολο των αναγκών μας, αυτό εκπροσωπεί λιγότερο από το 13% και εύκολα μπορεί να καλυφθεί από τις λιγνιτικές μονάδες (η απόδοση των ΑΠΕ δεν είναι αξιόπιστη για να βασιζόμαστε πάνω τους, αφού εξαρτώνται από τον καιρό και παίζουν-και θα παίζουν, συμπληρωματικό ρόλο).
 
Με βάση τα πιο πάνω:
 
✔️Δεν δικαιολογείται με τίποτα η αυξητική τάση στις τιμές ηλεκτρικής MWh, που βλακωδώς η εδώ κυβέρνηση και η Κομισιόν την έχει συνδέσει ΜΟΝΟ με τις τιμές παράδοσης του ακριβού LNG στην... Ολλανδία και το άγχος των Γερμανών να το ψωνίσουν όλο.
 
✔️Η προσπάθεια εκφοβισμού του κόσμου και της απόσυρσης ευθυνών της κυβέρνησης για όλο τον ενεργειακό της σχεδιασμό της τελευταίας τριετίας, ιδιαίτερα από πέρσι τον Ιούνιο, είναι τραγική. Και παιδί 3ης Γυμνασίου να έβαζαν, θα την έκανε πολύ καλύτερα.
 
Ας αφήσουν λοιπόν τα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα μετάθεσης ευθυνών στην "ατομική μας ευθύνη", όπως έκαναν με τον Κορονοϊό και ας κάνουν το μόνο υπεύθυνο και σωστό που τους απομένει:
 
Αλε και σβέλτα στα σπίτια τους. Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν πάλι ως παρά πολύ λίγοι. Και τραγικά ψεύτες.

2 σχόλια:

Μμ. είπε...



Όχι της Τρίτης Γυμνασίου παιδί αλλά της Πρώτης Δημοτικού τους ξεπερνά.
Αρκεί να είναι φυσιολογικό κι όχι πουστόπαιδο με νεοταξίτικο πολιτικό δίπλωμα όπως αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Οσο πιο κάτω τοσο πιο καλά. Το μπιμπίκι θελει πίεση για νσ σπάσει. Αυτοί μας αντιμετωπιζουν σας πρεσσα για να παίρνουν λάδι. Εμει βλέπουμε μόνο μπιμπίκια με πύον που πρεπει να σπασουν να ξεβρωμισει.