ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Β΄(6 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μερος Β΄(6 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1) Ένας Έλλην πνευματικά απερίτμητος, ένας Έλλην τίμιος μη προγραμματισμένος,  φθάνει και περισσεύει για να άρη σωτήρια στους ηράκλειους ώμους του όχι μόνο την χώρα του μα και τα έθνη της γης όλα.

2) Πολύ υπερήφανος αυτός ώστε να φέρεται μικρόψυχα, φθονερά και ιταμά ξεπέφτοντας στα μάτια του ίδιου του του εαυτού. Πολλώ δε μάλλον καταφεύγοντας στα συγχωρητικά ξεπλύματα συνειδήσεων από τους επαγγελματίες πράκτορες του μεταφυσικού.

3) Πολύς ο αυθόρμητος θεός μέσα σ’ αυτόν ώστε αναζητείν θεόν από τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές της θρησκείας. Επειδή πιστεύει στην αυτοκάθαρσι της αυτογνωσίας και όχι σε συγχωρητικά δάνεια θρησκευτικής μαγείας.   

4) Δεν συγκρίνεται η πίκρα απ’ το ανακαλύπτειν ξαφνικά ότι τόσο καιρό είχες θεό σου ένα φάντασμα, ένα κατασκεύασμα, μια συναισθηματική παγίδα. Εκεί κοντά  απελπισία, παράνοια και μισαλλόδοξος φονικός φανατισμός.  

5) Η πατρίς είναι η μεγάλη μας εθνική οιικογένεια. Αυτή και όχι το διεθνιστικό θρησκευτικό ή πολιτικό κόμμα που κατρώγει, αιώνες τώρα,  προμηθεϊκώς τα εθνικά μας ήπατα.

6) Οι πολυδιαφημιζόμενοι της θρησκείας και πολιτικής άγιοι ελάχιστα αξίζουν  μπροστά εις τους εθνομάρτυρες και ανθρωπιστάς μάρτυρες της επιστήμης. Έ;

7) Γιατί οι τελευταίοι φρόντιζαν για το σύνολο, το καλό γαρ όλης ανεξαιρέτως της ανθρωπότητος, ενώ οι πρώτοι, συνειδητά ή μη, για το συμφέρον του συνωμοτικού κόμματός των μόνο.

8) Οργανώσεις πολιτικοθρησκευτικαί είναι τα καρκινώματα του ελευθέρου έθνους. Γι αυτό επί αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας ήσαν εκτός νόμου. Το ήξερες;  Καιρός να το μάθης. Όπως και το τί σημαίνει  πραγματικά ¨εκκλησία.¨

9) Νόμοι ορθοί και  ανεξάρτητος θεσμός δικαιοσύνης το άλφα και το ωμέγα του ορθού πολτεύματος. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς αυτά είναι μια Λερναία ύδρα, μια διακομματική ξεπουλημένη διεφθαρμένη ληστοκρατία.

10) Δυστυχώς η ¨ευρωδημοκρατία¨ μας αδυνατεί εμπνέειν τα μεγάλα, ιερά και υψηλά του ανθρώπου φρονήματα και αισθήματα. Εκτός που στερείται υγιών προτύπων έχει πολλά αδηφάγα στόματα του θρέψαι και ενδίδει σε πολλούς ξένους επιβούλους μνηστήρες.


11) Μέσα στου αιώνος την κόλασι, σε ανέθρεψα, θυγάτριον, μέσα σε μια όασι. Χωρίς ψυχοτοξικούς προγραμματισμούς, όπως μας έπλασε ο ουράνιος θεός και μας γαλούχησε η θεά φύσις.

12) Αποπνέουν ένα εράσμιον μεγαλείον  γαρ όσους δεν αγγίζει η επέλασις της σοφιστικής παράνοιας του αιώνος.  Προτιμήσαντες το φωτεινό στέμμα της πνευματικής ελευθερίας από τα αισχρά  πτυχία της συναλλαγής και υποταγής.

13) Με το φως του αιθέρος τρέφονται οι αθάνατοι. Με τις φωτεινές σκέψεις οι ταλαίπωροι θνητοί. Εκείνοι ζουν πέραν από τους ίσκιους του θανάτου. Εμείς πάντα πολεμώντας  με τις αράχνες του.

14) Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας άλλος καταφεύγει στην θρησκεία, άλλος στον ψυχολόγο, άλλος στον έρωτα κι άλλος στα βιβλία. Αλλά εκείνος  μόνο που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά ερευνώντας μέσα του σώζεται απόλυτα, ανεξάρτητα και οριστικά.   

15) Σοφία και αλήθεια  η προίκα του Χρόνου. Ο χρόνος γεννά μεν όλα τα προβλήματα αλλά και τας λύσεις των. Όποιος είναι γιος της φρονήσεως ακούει μεγαλώνοντας, όλο και πιο καθαρά, την συμβουλή του.  

16) Διδάσκαλος, αυθεντία και ιερέας είναι οι δήμιοι και λησταί της σοφίας του χρόνου. Θέλουν ιδιοτελώς την σοφία για προβολή, επάγγελμα και  δύναμι. Κάπως έτσι η σοφία καταντά από γνώσις, ελευθεροποιός  γνώσις, δουλοποιός, απόγνωσις.  

17) Το σύμβολο, το είδωλο είναι ένα πνευματικό φάντασμα και κατασκεύασμα. είναι ο τάφος της σοφίας.  Μια πνευματική παγίς που, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε ηθικοπνευματική χρεωκοπία και εξάρτησι.   

18) Αλλά τί είναι σοφία; Το λαμβάνειν χωρίς χέρια, το βλέπειν χωρίς μάτια, το διδάσκεσθαι χωρίς διδάσκαλο, το κατανοείν χωρίς σκέψι  και το πιστεύειν χωρίς πίστι . αυτό είναι η άχραντος σοφία.

 19) Αι θρησκείαι λένε ότι καθιερώθησαν με έγκρισι και θέλημα των ουρανίων.  Έστω αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν απαραιτήτως έχειν και αμύθητο υλικό πλούτο και εξουσία υποστηρικτικό πίσω των απαραιτήτως. Ο θεός φαίνεται από μόνος του, χωρίς χρήμα κι εξουσία, δεν φτάνει.

20) Είναι απλό. Αν αφαιρεθώσι τα αμύθητα περιουσιακά στοιχεία των θρησκειών καταρρέουν ως χάρτινος πύργος. Έτσι επεκράτησε πραξικοπηματικώς κάποτε ο αβρααμικός μονοθεϊσμός έναντι των αρχαίων εθνικών θρησκειών. Έτσι και στην εποχή μας και ο  πανίσχυρος μονοθεϊσμός όπου επεκράτησε ο άθεος κομμουνισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: