ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτι ροζιασμένα χέρια από τις ξένες πλύσεις

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάτι ροζιασμένα χέρια από τις ξένες πλύσεις.

Το Λιζάκι που λέτε, ήταν σκληρά εργαζόμενο κορίτσι. Όχι σκάλες δεν έφτασε να πλένει για να συντηρήσει τόσα παλάτια και για να χαρτζιλικώνει μία ζωή εκείνον τον ανεπρόκοπο τον Κάρολο και τα βίτσια του με κάτι καμήλες. Όχι δεν έφτασε μέχρι εκεί, ευτυχώς!
 
Έκανε όμως μπουγάδες σε ξένους πλούσιους! Από αυτήν πήρε και την γνωστή ατάκα η Φίνος "άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα κύριε Πετροχείλο μου" και έγινε σλόγκαν.
 
Ξέρεις τι είναι να βρεθείς ξαφνικά, μέσα σε 30 χρόνια από το "η πιο πλούσια γυναίκα της Ηγγλατέρας και Περιχώρων εκτός λίστας των top250, πίσω ακόμα και από κάτι νεόπλουτες του Mafair που δεν τους έλεγε επί Θάτσερ ούτε γειά στο κομμωτήριο και την λαϊκή;; Κατάντια λέμε.
 
Έτσι έφτασε το 18, η κάργια, να ξεπλένει 96εκ$ εκείνου του Μογγόλου του Αλίγιεφ, του ισόβιου προέδρου του Καζακστάν ντε, μέσα από μια αγοραπωλησία ακινήτου στο City. Νταξ, τα 63εκ κέρδος που έβγαλε, σιγά τα λεφτά, τα έκρυψε σε κάτι νήσους για Παρθένες. Δεν θα έμενε φράγκο αν θα έπρεπε να πληρώσει φόρους και ΕΝΦΙΕΣ και άντε μετά να βρεις που θα τα βρεις για καπέλα για όλο το σόι στις ιπποδρομίες του Ήττον. Είναι και μεγάλο σόι κακοχρονονάχουν, και φαγανοί όλοι..
 
Δεν θα άνοιγε μύτη και δεν θα έβγαινε και αυτή η πλύση στην φόρα αν δεν διέρρεαν τόσα γιγαμπατια με έγγραφα από εκείνα τα Pandora Papers το 21. Αλλά ας όψεται εκείνος ο γκαντέμης που ήρθε να της κάνει επίσκεψη πριν σκάσουν όλα και βγούνε στον αέρα, σκέφτηκε. Και ήρθε με άδεια χέρια ο γύφτος ο Κούλης, ούτε ένα κουτί φοντανακια της προκοπής δεν έφερε. Με κάτι ντενεκέδια λάδι Ολυμπίας δεν πας στο Μπάκιγχαμ χρυσέ μου, νόμος άγραφος από την εποχή της Βικτώριας dear.
 
Και πάλι καλά να λες, σκέφτεται μετά η your majesty πλύστρα, που βρήκαν μόνο αυτή την πλύση και δεν έψαξαν βαθύτερα στο City να βρούν και τα άλλα. Έτσι λες γίνεται περιουσία 500εκ και τόσα αλόγατα;; Με εκείνη την ψωροεπιδότηση των 86εκ λιρών τον χρόνο φτάνουν δεν φτάνουν να πληρωθούν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι και οι λογιστάδες που κρύβουν "τα άλλα" στας αποικίας της γιαγιάς.για να έχει να κινείται η οικονομία του Βασιλείου.
 
"Α, και καλά που είπα "γκαντέμης" σκέφτηκε τότε, "και το θυμήθηκα. Να γράψω κάπου για να θυμηθώ να πω σε εκείνον τον βλάκα τον Κάρολο ότι οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες δεν γράφουν ποτέ εκείνες τις τρείς επιστολές που γράφουν οι φουκαράδες οι εκλεγμένοι όταν τους τσακώσουν με κανένα predador ή να ξεπλένουν μαύρα. Εμείς το μόνο που φοβόμαστε είναι να μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και πάθουμε κανένα ταβλα...ταμπλω... ταμπλά, τάβλι...τα...""
 
Ταμπλάς, κουρτίνα, σβήνουν τα φώτα.
 
"Και τώρα πώς αντικρίζουν εκείνη την Νταϊάνα σε τέτοιο χάλι..." ήταν το τελευταίο που σκέφτηκε κοιτάζοντας κάτι ρόζους στα χέρια από τα πολλά πλυντήρια.
 
Τεκμηρίωση, ΕΔΩ ....Καλημέρα σας.
 
Εμείς ως Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε πληρώσει πολλά ευρώπουλα στην κάργια. Ξέρετε  πόση αναδιανομή του ΦΠΑ πήρε και η Μ. Βρετανία για ΕΣΠΑ πριν μας χαιρετήσει και τα αφήσει φέσι;; Γιατί έγινε νομίζετε το βελούδινο διαζύγιο;;Δεν γυρνάνε πίσω τα ΕΣΠΑ και η ΚΑΠ και σας αφήνουμε να επισκέπτεστε τα πλυντήρια στα Κευμαν, χωρίς να σας κάνουμε βούκινο, αυτό ήταν το deal.

 

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Κάτι ροζιασμένα χέρια από τις ξένες πλύσεις.
.............................................

Ξένες πλύσεις δεν λες τίποτα, Λυκ., ξέρεις εσύ. Τόσες σκάλες και πορτοπαράθυρα στο Μπακίχαμο ποιος άλλος τα ξεσκόνιζε τόσα χρόνια νομίζεις; Λίγο έλειψε να με πάρη κι ο Ξανθόπουλος σ' ελληνική ταινία των 60ς ¨ Μάνα σου τα χεράκια σου γιατ' είναι ερπετιασμένα!¨
(Άντε ξήγα τώρα κι αυτουνού ότι είναι απ΄ το αδρενοχρώμιο, ένα ποτήρι κάθε βράδυ, δίαιτα για βασιλικούς βρικόλακες, με συνταγή Καμπαλογιατρού!) Ένα δράμα σου λέω, άσε. Τί σε π'ράζω;