ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΠΝ επιθυμεί την άσκηση της προαίρεσης για την 4η FDI HN με κόστος τα 975 mil. Στην τιμή περιλαμβάνονται τα όπλα και πλήρες πακέτο τεχνικής υποστήριξης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το ΠΝ επιθυμεί την άσκηση της προαίρεσης για την 4η FDI HN με κόστος τα 975 mil. Στην τιμή περιλαμβάνονται τα όπλα και πλήρες πακέτο τεχνικής υποστήριξης.

Απ' ότι φαίνεται ακολουθεί ο ΕΜΖ των 4 MEKO και το ΠΝ δείχνει στην πολιτική ηγεσία ως ανάδοχο την κατασκευάστρια εταιρία των πλοίων, την γερμανική TKMS, αφού με μόλις 580mil θα αναβαθμιστούν οι 4 MEKO. To πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει μηχανολογικής και ηλεκτρολογικές εργασίες, νέο ραντάρ NS 110 της Thales Netherlands, σύγχρονη έκδοση του τακτικού συστήματος μάχης Tacticos, νέα ηλεκτροοπτικά και laser warning συστήματα, κάποιες αναβαθμίσεις και προσθήκες υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, όπως αναβάθμιση κυρίου πυροβόλου μάχης και του phalanx και εξετάζεται και η προσθήκη τηλεχειριζόμενων πυροβόλων για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η πρόταση των Αμερικανών ξεφεύγει για άλλη μια φορά, αφού φτάνει τα 1,2 δις* . Η λογική λέει πως μια τέτοια αναβάθμιση θα αξίζει πριν μια 10ετια όταν τα πλοία θα εισέρχονταν στην εικοσαετία, αλλά τώρα που πάτησαν τα 30 έτη, ο διαθέσιμος υπόλοιπος χρόνος ζωής φτάνει με το ζόρι τα 15 έτη. Συνεπώς απ' ότι φαίνεται το ΠΝ μάλλον επιθυμεί να βρει μια μέση λύση μεταξύ κόστος - απόδοσης - υπόλοιπο ζωής, ώστε τα κονδύλια που θα περισσέψουν να στραφούν σε άλλες ανάγκες, οι οποίες είναι πολλές και πιεστικές (υποβρύχια, 6 κορβέτες,ναρκοθηρικά).

 Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως η αναβάθμιση θα ξεκινήσει το 2024 βγάζοντας δύο MEKO σχεδόν ταυτόχρονα εκτός υπηρεσίας, ώστε μέχρι το 2026 να έχουν αναβαθμιστεί και να ακολουθήσουν οι άλλες δύο.

Σχετικό ΕΔΩ... 

* 1,2 δις για αναβάθμιση των ΜΕΚΟ γελάνε και οι κάβοι. Με 1.2 δις τι θα βάλουν μέσα..πισίνες, γκρίλ, σαλούν και πουτάνες;; Γελάνε και οι αρουραίοι των λιμανιών. Για αυτό λυσσάξανε τις προηγούμενες μέρες οι Νταίοι (από το Λοκχνταίοι). Εκεί που ήταν με 5δις για 4 MMSC, 4 MEKO και 2(4) LCS να δουλεύουν οι υπεργολαβοι στο winscosin , πήγαμε και δώσαμε τα λεφτά στα rafale και στις FDI στους Γάλλους. Βρέθηκαν με το τίποτα και το πουλί στο χέρι . Ευτυχώς που πήραν τα romeo και βγήκαν τα έξοδα για το PR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: